Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Popravdě jde o jeden z těch slabších filmů, ve kterých se objevil Sylvester Stallone, ale rozhodně se na něj dalo dívat. Scénář samotný není žádný zázrak a Renny Harlin je slušný režisér, ovšem tady hrály jasný prim scény ze závodů. Ještě donedávna jsem byl velkým fandou F1 – teď už ne, ale o to víc jsem si tento kousek dokázal vychutnat. Nebo snad jen proto, protože samotný příběh na mě moc velký dojem neudělal. No a dámy, tak ty zde byly opravdu luxusní… ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zručné, ale cez to všetko stále priemerné remeslo od R. Harlina, ktorý má už tie lepšie časy za sebou. Prial by som mu po tých neúspechoch čosi, čím by si napravil reputáciu. Predsa je to režisér, ktorý nám daroval pár slušných filmov. S. Stallone je iba jedna z hlavných postáv a preto ani zďaleka na seba nestrháva najviac pozornosti, ale do kolektívu zapadol slušne. Film 60%. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Poslední skvělý Stalloneův film je Cliffhanger, proto není divu, že se se svým šablonovitě jednoduchým scénářem obrátil na Rennyho Harlina. Akční scény jsou opravdu povedené, ale honička v ulicích vypadá jako z komedie a kolize na závodní dráze jsou poněkud přehnané a připomínají spíše efekty z počítačové hry. Prostě průměr. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Filmů z prostředí automobilových závodů je poměrně málo (těch kvalitních ještě méně) tudíž jsem se na tuto podívanou celkem těšil. Bohužel jsem docela na rozpacích. Ne tím, že film absolutně postrádá realitu (bouračky jsou ve většině připadů totálně nereálné) ale spíše tím, že jsem se docela nudil a těch pár efektních "crashů" to nezachrání. Závodů tu podle mě bylo méně než by si takový film zasloužil. Takže snad příště, ale pořád ještě koukatelné. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin-a a jeho filmy som nikdy s oblubou nevyhladaval, a tento Formule nie je vynimkou. Chatrny dej pochovavaju spatne herecke vykony, kde suverenne vedie Stallone, pricom jeho charakterove herectvo sa rovna katastrofe. A ked uz film nadhodil temu rychlych auticok, tak siahnem radsej po Rychle a Zbesile 1 nez po tejto ubohosti. 5 % ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Film se natáčel 8 měsíců na 9 velkých cenách v 5 zemích světa. (hippyman)
  • Ve filmu podobně jako například ve snímku Bobby Deerfield (1977) uvidíme spoustu pilotů, z nichž se někteří objevili i ve skutečné F1. Stalloneho dubloval Mauricio Gugelmin, Kipa Parduea Mark Blundell a za Tila Schweigera zaskakoval Juan-Pablo Montoya. Mimo ně se ve filmu mihli i Mario Andretti, Jean Alesi, Roberto Moreno, Kenny Brack, Gill de Ferran, Jacques Villeneuve či Christian Fittipaldi. (Robbi)
  • Ve filmu se objevují všechny vozy ze sezóny CART 2000/2001. (Dawid199)

Reklama

Reklama