Reklama

Reklama

Učitelka Samantha Caineová byla před osmi lety nalezena na pláži u New Jersey a nepamatuje si nic ze své minulosti. Má osmiletou dceru Caitlin, hodného přítele a najala soukromého detektiva Mitche Hennessyho, aby pátral po její minulosti. Poté, co se objeví v televizi ve vánočním průvodu, je přepadena mužem, který s ní má nevyřízené účty. V ohrožení života ho však ke svému překvapení profesionálně zabije. Ve stejnou dobu objeví Mitch stopu a Samantha najde ve dvojitém dnu svého starého kufru pušku pro odstřelovače. Při dalším pokusu o její zavraždění opět zcela profesionálně zlikviduje útočníky a zachrání sebe i Mitche. Od muže, který tvrdí, že byl její instruktor, se dozví, že se jmenuje Charly Baltimoreová a byla elitní vládní agentkou a nájemnou vražedkyní. Doba se však změnila a pro nové zájmy svých zaměstnavatelů se stala hrozbou. Jenže zabít ji není tak snadné, a proto vrazi unesou její dcerku. Charly je odhodlána zachránit ji a přitom odhalí, že měla být odstraněna. Stojí totiž v cestě zrůdnému plánu, kterým by její pronásledovatelé vydělali miliardy za cenu smrti tisíců nevinných lidí. Aby plán překazila a zachránila dceru, rozpoutá s pomocí Mitche malou soukromou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

genetique 

všechny recenze uživatele

Na čistokrvnú akciu dosť nešťastný, neúderný a sterilný názov, ktorý mnoho nepovie a mnohých možno odradí. Predsa len vždy viac zaujme dvojslovný, energický názov, ktorý má gule. Smrtonosná pasca, Smrtonosná zbraň, Maximálne riziko a mnoho iných dávajú názvu filmu šťavu. Odhliadnuc od tohto marketingového prešľapu sa ale naozaj je na čo pozerať. Blackov scenár je vo svojej podstate pomerne jednoduchý a v ňom nebudete hľadať nejaký hlbší zmysel, tak vás možno aj milo prekvapí. Výnimočnosť mu však pripisujem vďaka tomu, že je prešpikovaný tými najzhovädilejšími hláškami. Tie prepožičal L. Jacksonovej postave, čo sa vo finále ukázala ako perfektná voľba - jednu z najobyčajnejších postáv svojej kariéry dokázal premeniť na azda najvtipnejšiu. Geena Davis robila čo mohla a miestami som jej tú premenu milujúcej matky na psychopatického nájomného vraha aj uveril. Takže nezostáva nič iné, len odporučiť Harlinov posledný skvelý, akciou nabitý film, ktorý si určite zaslúžil pokračovanie. Na druhej strane vďaka-bohu, že k jeho realizácii nikdy nedošlo. 85%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Za extrovní roli Geeny Davisové (její blonďaté alter ego nemá chybu), za skvělého "hrdinu proti své vůli" , Samuela L. Jacksona, za pár opravdu vychytaných scének (třeba nádraží) a za hudbu Alana Silvestriho. Ale souhlasím, že ten závěr byl až moc explozivní a hlavní záporák celou dobu působí jako poněkud trapná figurka s opravdu vážným problémem:) Celkově 70%. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Těžký úlet v podobě devadesátkového, lehce poblázněného mixu komedie, divoké akce, nevyrovnaných efektů a nadsázky. Ta snaha o supercool akčňák se ve velké většině mijí účinkem díky z prstu vycucánému příběhu bez šťávy a spoustě otravných klišé a to, co Harlinovi fungovalo v soustředěném a přímočarém Cliffhangerovi a Geene Davis v rozevlátém a pohádkovém Cutthroat Island tady dohromady nejde. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu to nizky hodnoceni, me tohle prislo jako jeden z nej filmu Harlina. Na akcni film tu je paradni pribeh, sice nic vylozene originalniho, ale jelikoz tu je hlavni hrdinka zenska, tak je to dostatecne zajimavy. Geena Davis hraje navic naprosto skvele a obstoji i v akcnich scenach, zvlast kdyz ma oporu v perfektnim hlaskujicim Jacksonovi. Samotnejch prestrelek by tu sice na dve hodiny mohlo bejt vic, ale film nenudi a kdyz uz tu naka je, tak fakt stoji za to. Podle me perfektni akcni film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Při hláškách čitelný rukopis Shanea Blacka, uhozené akční scény dalo by se říct až komiksového charakteru, občas momenty naznačující přítomnost autorské demence. Harlin si možná myslel, že mu to na sněhu vyjde i do třetice, ale z jeho vlekoucího se hudlana dostanete spíše opar. Překvapuje mě, jak to tady paní Harlinová schytává. Buďte rádi, že tenkrát neměl Renny za manželku třeba Helenu Růžičkovou. Dovedete si představit to vzedmutí hladiny pří scéně mučení na mlýnském kole? Geena se sice na part zabijáckého agenta hodí asi jako S.L.Jackson do role rekruta Ku-Klux-Klanu, ale já ji zazlívám maximálně to, že u scén ve spodním prádle nechala i přes chladné klima až moc prostoru mužské fantazii.. S přihlédnutím na rok vzniku i přítomnost Briana Coxe jakožto stvořitele poněkud zapomnětlivého elitního zabijáka mě napadá, že agentovi jménem Bourne by se vlastně mělo říkat Baltimoreová v kalhotách.. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (29)

  • Shane Black sa stal prvým scenáristom, ktorý predal scenár za 4 milióny dolárov, čo bola vtedy najvyššia suma vôbec (dnes zodpovedá zhruba dvojnásobnej hodnote). Neskôr priznal, že to medzi jeho kolegami scenáristami vyvolalo veľkú závisť, ako aj obvinenia z komerčnosti. V dôsledku toho dobrovoľne odišiel z trhového priemyslu takmer na desaťročie. (Arsenal83)

Související novinky

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Jack Black je nový Bourne

Jack Black je nový Bourne

04.10.2008

Popřípadě Samantha Caineová, pokud si vzpomínáte na Harlinův Dlouhý polibek na dobrou noc. Ano, i Jack Black se jednoho rána probudí na pláži (aby to mělo větší říz, je to pláž na pobřeží Kuby) a… (více)

Delší polibek a návrat Škorpióna

Delší polibek a návrat Škorpióna

18.06.2007

Z kalných vod Hollywoodu se zcela nečekaně vynořila pokračování dvou áčkově se tvářících béček, která má nejeden uživatel ČSFD na svém seznamu provinilých slastí. I když, u toho prvního se to v… (více)

Reklama

Reklama