Reklama

Reklama

Dívka ve vlaku

  • USA The Girl on the Train (více)
Trailer 3

Každý den na cestě do práce jezdí Rachel Watson vlakem kolem města Witney. Vlak projíždí kolem jejího starého domu, kde bydlí její exmanžel se svou novou manželkou Annou. O pár domů dál každý den vidí jiný manželský pár. Rachel si postupně tento pár oblíbí a sama pro sebe si je pojmenuje ‚Jess a Jason'. Zdá se, že mají dokonalý život, a Rachel jim zároveň závidí i přeje jejich štěstí. Jednoho dne, když projíždí kolem jejich domu, stane se svědkem něčeho, co od základu změní vše, co si dosud o tomto páru myslela. . (Freeman Ent.)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (805)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že na celém fenoménu Dívky ve vlaku je mnohem zajímavější onen fenomén, nežli thriller sám. Nicméně čistý produkt je dobré ženské drama, na kterém je znát, že je realizovaný ženskou optikou. Inu, proč by ne? Vlastně hip, hip, hurá. Ale celý ten PR hype bohužel prodává něco úplně jiného, téměř horor o labilní tajemné ženě, která snad ve vlaku za svitu měsíce páchá nějaké zločiny či co. Stálo by za rozbor, jestli produkt sám není tak dobrý či jen propagace nevěří tomu, že dokáže bez manipulace prodat svůj projekt recipientovi, který toto téma / žánr / whatever ocení. Myslím si, že se to velmi míjí a je to škoda. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Podla mňa príbeh vôbec nie je zlý, ale samotná realizácia ma moc nebavila. Hneď na úvod ma nezaujala Emily Blunt, ktorá je pekná, ale jej postava ma nebavila. Potom sa ten príbeh začala trošku viac rozvíjať a aj keď to bolo zaujímavejšie a v samotnom závere nakoniec všetko zapadlo do seba, nemalo to na mňa ten správny dopad, to šokujúce odhalenie tam proste chýbalo, ten moment prekvapenie. Prišlo mi to zbytočne rozťahané. Obľúbený soundtrack: The Girl On The Train - Main Titles. 60% - 3* ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|95%| Viděno v kině. Knižní bestseller jsem nečetl. Rozhodně jsem se na film těšil, trailer mě vcelku zaujal, i když jsem jisté pochybnosti měl. Bál jsem se, jakým způsobem to bude zpracované, zdali bude mít snímek smysluplný příběh, solidní pointu na konci atd. Hodně lidí se to snaží srovnávat se Zmizelou. Moc nechápu proč. Zmizelá byl geniální film, prostě 100% jsem dal. Zato tohle je takové víc, reálnější, všednější a uvěřitelnější. Oba filmy mají své kvality. U Zmizelé jsem nejdřív viděl film a pak čel knihu. Obvykle je lepší číst nejprve předlohu, ale jak u Zmizelé tak u tohoto filmu je lepší si to prohodit. To by jsme potom přišli o závěrečnou pointu. Takže dost srovnávání. Dívka ve vlaku je v mnoha ohledech geniální dílko. Má to poměrně jednoduchý příběh. Celé je to především soustředěno na současnou realitu dnešního světa, ve kterém figurují postavy se zajímavými charaktery, chyby, slabostmi, touhy atd. Celé bych tohle v kostce shrnul jako temné psychologické drama s nádechem thrilleru. Když se to tak vezme tak tu máme 6 postav, které tu mají svůj prostor. Nejvíc mě zaujali dvě postavy – 2 ženy, který zde jednak měli víc prostoru a měli nejzajímavější charaktery, povahy … A sice, hlavní hrdinka, coby Dívka ve vlaku Emily Blunt a Haley Bennett. Tyto dvě ženy mě zde nejvíc zaujali. Rebecca Ferguson zde má vcelku normální roli, byla v pohodě. Co se týče chlapů, tak Luke Evans, Justin Theroux a Edgar Ramirez – všichni měli své charaktery, které až tak nebyli výrazné, ale ke konci trochu víc vygradovali. Nevím, co mám dále popisovat. Třeba postava Emily Blunt byla zajímavá v tom, že si jí zpočátku nemohl divák zařadit do kladné či méně kladné osoby. Ke konci tu máme solidní zvrat, který je možná předvídatelný, máme tu celkem 6 hlavních postav a je snad všem jasné, že právě ta jedna postava to vše způsobila. Konec měl skvělou pointu či zvrat – jen to mohlo být trochu víc, dotaženější do konce, ale to by zase dost možná vybočilo z reálnosti snímku. Ještě ta vyšetřovací část mi přišla taková divná, ale to jsou fakt detaily – nic z toho mi nemůže zkazit skvělý dojem z filmu. Hudba byla vydařená, Elfmanovi se podařilo zvolit správný soundtrack k této tématice. Po skončení jsem dlouhou dobu zůstal zamyšlený. Není to jen hloupý snímek, má to realistický pohled na dnešní lidi, jejich slabosti, děsně slabou vůli, podvádění, násilí, závislosti na alkoholu atd. Rozhodně si brzy koupím knihu. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, který ve mně opět umocnil mou averzi k filmovým adaptacím knižních bestsellerů. Nebavilo mě to, ztrácel jsem se v ději i množství postav, herecké obsazení mi bylo strašně nesympatické, a krajně jsem se musel nutit, abych to vůbec dokoukal. Trailer ve mně vyvolal očekávání, že by to mohla být podobná pecka jako Zmizelá, ale to teda ani omylem. Podle mě je to velice průměrný thriller, který mě téměř celý dokonale znechutil a otrávil - za mě naprosto zabitých 112 minut mého života. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Hodně věrná adaptace knihy bez větších odchylek. Jako čtenář jsem se orientoval, nečtenáři asi museli mít problém. Další Zmizelá to není, slušné řemeslo ano. Nejvíc mě zklamalo přenesení děje z UK do USA a místo typicky britských pididomků jsou tu americké vily s velkými zahradami. Rachel má zrak jak Legolas. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama