Reklama

Reklama

Brána válečníků

  • Francie Warrior's Gate (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jack Bronson je nesmělý teenager a nadšený hráč počítačových her, v nichž je znám jako mistr kung-fu Černý rytíř. Jednoho dne se v jeho pokoji zjeví čínský bojovník Zhao s princeznou Sulin a pomocí kouzla Jacka zavedou do staré Číny, kde jim má pomoci porazit zloducha Aruna. Jack v sobě musí objevit odvahu a nečekaný talent v této bláznivé výpravě do jiného světa. (Magic Box)

(více)

Recenze (52)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Student Jack Bronson (Uriah Shelton) je ve virtuálním světě počítačových her znám jako Black Knight / Černý Rytíř. Jednoho dne se v jeho pokoji objeví čínský bojovník (Mark Chao) s princeznou Su Lin (Ni Ni), který potřebuje jeho pomoc, protože princeznu chce proti její vůli pojmout za ženu barbarský náčelník Arun (Dave Bautista)... Na začátku filmu musí divák přistoupit na několik pravidel: bojovník, princezna a čaroděj umí anglicky a k cestování napříč časem se používá starodávný koš na prádlo. Humor docela funguje, ale akce mohlo být mnohem více a Dave Bautista je hodně nevyužitý. Akční režii dělal Tony Ling. Postava maličko opožděného Brutuse pobavila. Ron Smoorenburg se skrýval pod maskou Černého Rytíře. Kara Hui v titulcích uvedená jako Kara Wai si zahrála v malé roli naštvaného horského ducha / Mountain Spirit. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Forbidden Kingdom je prostě o dva levely výše, jak v akci a choreografii, tak hlavně v příběhu a celkově v postavách. Tato koprodukce měla oslovit děcka ze střední, film je postaven na fikčním světě, takže žádné narážky na čínské filmové klasiky a mytologii nečekejte. Záporáci mají divné kostýmy a zbraně, úplně mi to nesedlo. Akce nicméně solidní, Uriah Shelton celkem sympatický jako Jack Bronson. Ten musí v reálném světe sejmout své šikanátory a ve fikčním světě získat princeznu Sulin (Ni Ni), fakt role snů. Právě Ni Ni jako princezna a Mark Chao jako bojovník zachraňují den, protože vizuálu ani hudebnímu doprovodu nic moc vyčítat nemůžete. Občas probleskne takový ten francouzský styl humoru, ale čekal jsem od toho více. Jako jednohupka dobré, kdo nemá rád hlavní představitele asi o nic nepřijde, když to neuvidí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladík Jack Bronson (Uriah Shelton) je ve svém současném světě nepolíbeným panicem a šikanovaným outsiderem, který žije jen se svojí mámou (Sienna Guillory), které se zrovna pracovně moc nevede. Ve starobylé čínské říši, kam je teleportován prostřednictvím magického koše z antikvariátu, může být za hrdinu, Černého rytíře, postavou z jeho oblíbené videohry. S válečníkem Zhoo (Mark Chao) podniká dobrodružnou výpravu na záchranu budoucí panovnice, princezny Su Lin (Ni Ni), které hrozí, že padne do rukou krutého barbara Aruna (Dave Bautista), který se svojí neporazitelnou armádou říši plení a drancuje, a má v plánu uzavřít s princeznou sňatek, což by mělo pro říši devastující následky. Luc Besson stvořil celkem velestupidní film, který má vysokooktanový akční ráz, tudíž cesta za záchranou plyne svižně a dynamicky. Film se moc nezastaví, není to nijak náročné po dějové stránce. Rozpočet umožnil, že výprava, triková složka i technické zázemí je na úrovni. Potíž nastává v porci humorných vsuvek, které mají být hodně vychechtané, jsou však vesměs trapné. To ale není zdaleka vše. Humor se dá přejít, film na něm tolik nestaví a nespoléhá jen na něj. Jen těžko se dá skousnout Uriah Shelton a jeho účes v titulní roli. Tenhle necharismatický odstrašující případ, kterého jste možná zaregistrovali z jeho seriálového působení, je delší dobu naprosto nezajímavou akvizicí. Nefandíte mu, šikanu mu přejete, na zásun do fešné princezny nemá nárok. Až na poslední třetinu se z něj vyloupne nepřiznaný bratr z Jonas Brothers, kterému vlasoví stylisté na hlavě vytvořili už něco rozumnějšího, přesto si uvědomíte, že jste přes hodinu sledovali cosi nehodné vaší estetické vytříbenosti, tudíž Uriáš už vás nepřemluví k jeho lepšímu hiodnocení. Besson pověřil režií málo známého Matthewa Hoena, na jehož stylu je znát, že v minulosti točil prestižní reklamy, doménou je mu tedy především obrazové ztvárnění, kterému přikládá větší váhu než klasickému působení přes dialogy. Jeho styl je celkem snesitelný, bitky i souboje zvládá, přístupnost mládeži ovšem nedovolila propusť krvavým cákancům, které by po sečných a bodných ranách měly přijít. Tempo filmu vyhovující i nápady mají svoji originalitu. Vyznění filmu vcelku sympatické. Pokud tedy budete ochotni přistoupit na (téměř) přiznanou stupidnost filmu, je šance, že se u něj pobavíte ve videoherním stylu. Ať už na jeho účet, nebo jen prostě tak, že jste chtěli vidět něco ("bessonovsky") nenáročného. 6/10 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Blbina, která dozajista pobaví děcka na prvním stupni základní školy, výše obávám se nemá šanci uspět. Nesympatické obsazení ještě umocní jalové dialogy a nesmyslná historka, kde se toho stane mnohem méně zajímavého, než se na první pohled zdá. Nemá to šťávu, chybí tomu tempo, a až na výjimky (opožděného Brutuse a "Zabij ho") moc nefunguje ani ten humor. Navíc všechno už tu bylo v mnohem lepším provedení. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní a zajímavý snímek. Nejdříve jsme v počítačové hře, následně v reálném světě, kde se objeví čínské postavy ze středověku a následně se ocitáme v tom čÍnském středověku (či jaké to je období). Jako musím říci, že film mě bavil, opravdu jsem se vůbec nenudil a souboje i příběh byly dobré. Líbili se mi především postavy čínského bojovníka a čaroděje. Naopak hlavní hrdina Uriah Shelton mi moc sympatický nebyl. A jednu vadu v příběhu bych přeci jen našel a je to celkem očividné, že hlavní hridna, který je nemehlo, tak z ničeho nic je najednou čínský válečník a poráží v pohodě všechny bojovníky... Jinak mělo to solidní hudbu a píseň na konci se mi líbila. Poznámka pro mě: Podívat se v budoucnu znovu na tento film. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Besson nám pripravil ďalší originálny film, ktorý vykráda koncept Nekonečného príbehu a podobne ako Zakázané kráľovstvo čerpá z ázijskej mytológie. Na detský film to má solídne prevedené bitky. Bohužiaľ ma ale hlavný hrdina a jeho príbeh príliš nezaujal, takže mimo akcie som sa nudil. Mladší diváci sa snáď ľahšie identifikujú s mladíkom, ktorý s nadšením hrá videohry a nečakane zažije jedno veľké dobrodružstvo. Papierovo má ten film všetko pre to, aby zabavil, ale výsledok mi pripadá po každej stránke tuctový. 5/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

NEKONEČNÝ PRÍBEH stretáva POSLEDNÉHO HVIEZDNEHO BOJOVNÍKA aka ZAKÁZANÉ KRÁĽOVSTVO 2 namixované pre dnešné puberťácke publikum. Spomenuté snímky však boli kvalitatívne na o dosť vyššej úrovni a zábavnosťou siahali po vyšších métach. Dnešná mladá divácka obec ale kvalitu zrejme nevyžaduje. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový průměrný akční film, který má i fantasy prvky. Jeho pozitivem je jeho provedení, které je poměrně dobré, ale jeho děj zase tolik nefunguje. Je to příliš přímočaré, příliš obyčejné, příliš jednoduché. Propojení se současným světem mi pak znělo skoro zbytečně, jako něco, co to má oživit, ale nedaří se mu to, respektive nedaří se mu všechny roviny propojit. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Bylo tam celkem dost nesrovnalostí, úletů i okopírovaných věcí, ale základní námět příběhu se mi docela líbil. Škoda že tvůrci tolik tlačili na pilu, stačilo by klidně i devadesát minut filmu bez zbytečné vycpávky a hloupostí. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Školák, který žije jen s jedním z rodičů, utíká před šikanátory a schová se před nimi do kamenného obchůdku, kde mu prodavač ukáže magický předmět... kde už jsem to jenom... ten kluk se dostane do světa fantazie, který zachrání a pak i potrestá šikanátory... Bingo! Nekonečný příběh. Ale pozor! Tady je to jinak. Tady je klučina v tom fantasy světě skutečně fyzicky a jedná se o asijský svět, ve kterém se naučí kung-fu a šikanátora přímo zbije... to mi něco... Bingo! Zakázané království. Do háje, já chápu, že dneska už je těžké přijít s něčím originálním, ale takhle okatě vykrádat? ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Len jedna pripomienka. Kde sa podelo RPG-čko? Inak príbehovo desný výplach, ale s peknými kostýmami. Bautista ako vodca barbarov dokonale pasoval a jeho dementný poskok to aspoň robil zábavným. Choreografie súbojov nestáli dobrého slova. 1 z 5 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Šikanovaný počítačový hráč se kouzelným košem propadne do středověké fantasy Číny, kde se spolu s elitním bojovníkem vydá zachránit krásnou princeznu ze spárů barbarského Aruna Krutého (Zlého, Příšerného, Hrozivého, ale zkracují to :-)) a přesvědčí ostatní i sám sebe, že "není k ničemu". Dobrý pocit z nádherné výpravy, choreograficky zvládnutých wuxia soubojů, do nichž se náš lamer zapojuje mrštnými breakdanceovými úhyby, a ucházejících shazovacích vtípků neustále ničí přihlouple infantilní puberťácký pohled na svět (aneb "Kde je zábava?"), jejž scénáristé Besson & Kamen trapně nezvládají. 5/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pozitiva: Poměrně slušný a netuctový nápad na zábavné teen dobrodružství. Svižný spád. Dostatek akce. Velice sympatičtí herci jak v hlavních rolích, tak v těch vedlejších, kdy mi především představitel chlapce v ústřední roli vážně sedl, fajn je ale i Ni Ni, a nečekaně zábavně zapůsobil Dave Bautista, který se nečekaně staral o nejvíce vtipných momentů, ačkoliv byl hlavní zápornou postavou. Funkční emoce, i když v takovém hodně odtažitém pojetí. Negativa: Výrazné nevyužití onoho slušného nápadu na zábavné teen dobrodružství. Až příliš mnoha infantilních scén, které především z postav dělaly neskutečné trouby. Místy dost zbytečné odlehčování dramatičtějších momentů. Vážně slabě zpracované souboje, především tedy co se jejich choreografie týče, kdy je veškerá akce znehodnocena hloupým střihem, čímž docházelo k jejich naprosté nepřehlednosti, a tím pádem nudnosti. Poměrně efektně a trikově slabé, za což může evidentní nedostatek financí. Nepřesvědčivá výprava a atmosféra, opět způsobeno slabým rozpočtem. Výrazná naivita, projevující se především v akčních momentech. Verdikt: Brána válečníků sice působí až příliš dětinským a naivním dojmem, přesto se ale díky svižnému tempu, postavám a funkčnímu humoru jedná o docela snesitelnou a celkově nenudící dobrodružnou podívanou. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabučké, hlúpučké, tesne na pomedzí zbytočne zabitého času a neškodnej jednohubky. Forbidden Kingdom je oproti tomuto iná liga. ()

Reklama

Reklama