Reklama

Reklama

Frank Sinatra: portrét

  • Velká Británie To Be Frank, Sinatra at 100
Velká Británie, 2015, 81 min (Alternativní 78 min)

Obsahy(1)

Příběh talentovaného modrookého chlapce, který se vypracoval ve hvězdu hudebního i filmového nebe... Frank Sinatra patří mezi nejzářivější hudební i herecké hvězdy 20. století. Jeho kariéru provázely vzestupy i pády. Složité začátky i jednotlivé fáze jeho kariéry zachytil režisér Simon Napier-Bell nejen pomocí hudebních i filmových archivů, ale i díky výpovědím jeho přátel i umělců, které Sinatrova hudba ovlivnila. Zajímavé postřehy a příhody tak nabídli třeba Tony Oppedisano, Sinatrův spolumanažer a blízký přítel, textař Tim Rice nebo rockový zpěvák Alice Cooper. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

První hudební dokument, který se mi podařilo sehnat o této pěvecké hvězdě, troufnu si tvrdit, že u nás kromě jména nepříliš známé. U nás ho třeba obdivoval Karel Gott. Na České televizi Artu. Není moc zpěváků, kteří zpívali 70 let!  Během skoro hodiny a půl přehledu pěvákovi kariéry jsem neztratil pozornost a nedíval se kolik času ještě zbývá, a dokument mě přiměl více se zajímat o Sinatrovu hudbu, filmy a historii. Černý vtípek v závěru na zpěvákově pohřbu s těžkou rakví v důsledku dlužení službičky jednomu mafánovi, takže jsou v rakvi tři lidé, mě pobavil. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Hlasité lásky, vrásky. Trasy módemana ve fraku. Všechny stránky znělé "vatry," barvy ohnivého melodika. V módu procítěné uhlazenosti, charismaticky planoucí vzlykavosti. Magie chlapáckého témbru, sametového "vyprávěcího" barytonu, jenž si střihl i trnoví. Vytáhl sinavý cíp z mokasín. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama