Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Asi všichni známe, F. Scotta Fitzgeralda (David Hoflin), slavného amerického spisovatele a autora Velkého Gatsbyho. V tomto seriálu z dílny Amazonu je však hlavní postavou Fitzgeraldova manželka Zelda (Christina Ricci), jejíž život je zde zmapován od 18 let, kdy Francise potkává. Následně jsou ovšem rozděleni 1. světovou válkou a sledujeme tak jejich komplikovaný vztah a jeho vývoj před i po uzavření manželství. (hansel97)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

10/10 Pravda, čekala jsem větší Fitzgeraldovskou smršť po novém zpracování Gatsbyho, ale dobře. Díky Amazonu tu máme jednu sérii o Zeldě a jednu sérii o posledním magnátovi - velmi příznačně nedokončenou. Jaká je tedy Christina Ricci v roli Zeldy? Netradiční jižanská kráska plná energie, první žabec bouřlivých 20. let? Ano, přesně taková. Sebevědomá, atraktivní a okouzlující, ideálně taková, aby mohla zosobnit múzu velkého spisovatele. David Hoflin je pro změnu Fitzgeraldem toužícím, ambiciózním, s nenaplněným egem a zároveň vášnivě milujícím. Kratší formát jednotlivých epizod činí ze Zeldy radostné jednohubky z mého oblíbeného období přelomu 10. a 20. let. 20. století. Navíc skvěle vybrané dobové hity Aint She Sweet? nebo Makin' Whoopee. Prožijeme si tu dobu, kdy vznikaly romány Na prahu ráje (This Side of Paradise, 1920) a Krásní a prokletí (The Beautiful and Damned, 1922) a jediné, čeho můžeme litovat, že se Zeldou v této podobě nemůže strávit více času. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Manželství Fitzgeraldových se věnoval také Tennessee Williams ve své divadelní hře Šaty pro letní hotel (Clothes for a Summer Hotel) z roku 1980. (NinadeL)
  • Sama Zelda publikovala jediný román Věnujte mi valčík (Save me the Waltz) v roce 1932, jeho český překlad vyšel poprvé až v roce 2019. (NinadeL)

Reklama

Reklama