Reklama

Reklama

Červená želva

  • Francie La Tortue Rouge (více)
Trailer 6

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh trosečníka na tropickém ostrově, obydleném želvami, kraby a ptáky, je zároveň univerzálním příběhem všech zásadních okamžiků v životě člověka. O sebepoznání, lásce, rodičovství i střídání generací vypráví oscarový režisér Michaël Dudok de Wit beze slov, jen s pomocí řemeslně dokonalé animace. (Aerofilms)

Recenze (127)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je-li na pustém ostrově trosečník dlouho bez ženy, tak snadno podlehne dokonce i želvímu vábení. Pod pokličkou bych se nepokoušel hledat odpovědi na klíčové otázky lidstva, i když symbolik vidí člověk na první pohled spoustu. Jedná se o záležitost poodhalující všechny radosti a strasti rodinného života. Taktéž se jedná snad o jediné vyobrazení rodiny, ve které není tichá domácnost nežádoucí. Dost se mi líbila animace, podmanivá hudba a ušel i příběh. Jen se mi to celé po určité době okoukalo a začal jsem podléhat nepříjemné nudě. Filmu by nesmírně slušela výrazně kratší stopáž. Takhle to bude z mé strany na lepší dva kusy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z najkreatívnejšie urobených animovaných filmov čo som videl. Nie je treba jediného slova na to, aby sme vedeli čo sa deje. Všetko to spraví animácia a jednotlivé vizuálne scénky a konanie postáv. Všetko tu funguje. Animácie, hudba, atmosféra, vzťahy medzi postavam, emócie. Ja sa ani nepotrebujem rozpisovať. Pretože ani neviem čo by som povedal iné než fakt, že "The Red Turtle" je film, ktorý treba vidieť. Čeknite si ho. A rozhodne skvelá voľba na uzavretie roku 2016. Hodnotenie: A ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Emocionálně skvěle fungující spojení animace a hudby, které si opravdu vystačí beze slov. Sice jsem ani napodruhé nepochopil příběh, nebo co tím chtěl autor říci, ale to může být chyba na mé straně. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Obrazová feéria bez slov rozpráva nenásilným sposobom o poznaní samého seba, svojho blížneho. Na jednoduchom príbehu v časovo dlhom horizonte spoznávame myslenie človeka, ktorý uviazol ako stroskotanec na pustom ostrove. Príjemné sebapoznanie pre dospelých. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Presne také aké som potreboval aby to bolo. Meditatívne, pomalé a vo svojej jednoduchosti veľmi krásne. Nadprirodzený motív využitý veľmi citlivo a príbeh jedného stroskotanca so všetkými malými drámami aké sa len na opustenom ostrove môžu stať, využíva Dudok de Wit k potvrdeniu umeleckého zámeru. Červená korytnačka sa tak pre mňa stáva po dlhom čase animákom aký nie len pohladil na duši ale aj potešil srdce. Nižšie hodnotenie dať nemôžem. Pre mňa animák roka. Hudba nádherná. ()

wikked 

všechny recenze uživatele

Takový milý hloubavý a metaforický příběh. Bohužel jsem úplně nepochopil, o čem byl. Ale kouká se na něj hezky. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Je těžké skrýt dojetí u této jemné melancholické podívané. Při rozjímání nad myšlenkami tohoto krásného tichého filmu, cítím zvláštní smutek z našeho prostého lidského osudu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už jen to, že je možné udělat osmdesátiminutový snímek beze slov, to je kumšt. Ale aby to byl snímek, který je tak líbivý, kde se krásně projevují francouzské a japonské vlivy, top už je prostě umění. Animace je naprosto nádherná. Tenhle film nemusíte pochopit, ale stejně vás dovede svým pojetím a příběhem okouzlit. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Ó, tak tohle byl zase film jako víno! Ryze existenciální poezie beze slov s naprosto dechberoucí ručně kreslenou animací a výtečným hudebním doprovodem. Máte-li už plné kecky všech těch Mimoňů, Mazlíčků, Trollů a podobných žvýkačkových hovadin, popadněte drobotinu a mažte do kina... tahle Červená želva vás pohladí po duši. [Jonáš v kině / 12] ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jestli červená želva symbolizovala lásku nebo smrt, to jsem nepochopila a pátrat po smyslu nehodlám. Animace korespondovala s celkovou poetikou snímku, ale dvacet minut téhož by bohatě stačilo, celovečerák ne-e. ()

Související novinky

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama