Reklama

Reklama

Sherlock: Přízračná nevěsta

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný speciál kultovní série jen 24 hodin po světové premiéře! Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)

(více)

Diskuze

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

movieband

Celkové pojetí příběhu námět, scénář, dialogy... jediné co to mohlo zachránit by byl pořádný případ, ale ten se taky nedostavil místo toho jsme tu měli neuvěřitelnej pakvil.

Tvůrci nám ze Sherlocka napřed udělali ve třeté sérii Jamese Bonda a teĎ naročili něco nekoukatelného za co jsem se, až styděl se spoludiváky, že tenhle seriál vůbec sleduju.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, bloodcountes

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

dragon94

V čem ti to přišlo jako absolutní dno? Mě třeba to vyprávění sedlo, ze začátku bylo horší se do děje dostat, ale jinak mi to jako experiment nepřišlo špatné. Jen s recyklací Moriartyho musím souhlasit, je pravda, že to udělali fikaně, díky Přízračné nevěstě, ale i tak... doufám, že čtvrtá série bude stát za to. Že bych byl zarytý fanda SH se říct nedá, ale kvalitu tomu upřít nemůžu. Prvním dvoum sériím určitě ne. 

na příspěvěk reagoval dragon94, Benny6

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Né každýmu Benedickt na Sherlocka sedne... ale je fakt, že většině jo.

Jinak s ním musím souhlasit tohle je absolutní dno, ze kterýho mi bylo při sledování blivno. Moc odpadů jsem nerozdal, ale tady je to jasnej odpad. Na další sérii se po tomhle už vážně netěším... Nehledě na to trapný recyklování Moriartyho. Je to jakoby v MCU byl ve většině filmů záporákem Loki jenom protože je oblíbenej.

na příspěvěk reagoval movieband

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Omg, už jsem viděl hodně neskutečných hovadin, ale tohle, to je fakt otřes. Navíc ten představitel SH, hrůza... to se raději budu 1000x po sobě sledovat Vraždu na úrovni než tyto odpady.

Splasher

Splasher (hodnocení, recenze)

Myslím si že ČT zajímá jen jedna věc. A to, že tenhle speciál byl s 500 tisíci+ diváky nejsledovanějším pořadem na ČT 2 za poslední 2 roky (pokud nepočítám přehozený biatlon z února 2014). Takže ten silný marketing se jim vrátil.

Zpřesněné údaje z UK dávají speciálu 11,64 miliónů diváků, což je taktéž slušný výsledek.

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

niethustra

máš svoji představu asociálnosti a na ní si trváš, jo. Kromě toho já jsem nenapsala asociál. Napsala jsem sociopat, jak s enazval Sherlock sám a já osobně bych zvolila méně určité, ale podle mě padnoucí slovo asperger. Pokud si umíš aspergera vychutnat, je to velmi zábavné a osvěžující. Například  Saga Norén z kriminálky Most je prostě k sežrání a velmi zábavná. Její dialogy s normálníma lidma jsou jiskřivé:)))) Saga se během tří řad nestává lidštější, možná spíš naopak a to se mi na tom právě líbí:)) Není to jenom tak jako, aby si diváci mysleli, že to Sherlock jenom tak hraje a ve skutečnosti je to něžný vnímavý mazlík. Je to tah směrem k fanynkám, protože právě ony si to zhusta myslí, přestože Benedict několikrát podotkl, že se diví, co ženy na Sherlockovi mají, že v reálu by se na ně ani nepodíval a měl pro ně jenom pár jedovatých poznámek:)

niethustra

niethustra (hodnocení, recenze)

bloodcountes

Neshodneme se už jenom proto, že v mojí představě asociálnosti žádná lehkost, nadhled ani jiskra nejsou. Obávám se, že s "přirozenou asociálností" se na obrazovkách příliš nesetkáme. Což je naprosto v pořádku, já bohužel té fikci holmesovské asociálnosti nevěřím, prostě neodpovídá mé představě (i fiktivního) asociála.

na příspěvěk reagoval bloodcountes

Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

bloodcountes

Není to Sociopat, je to jen asociál a společnost žen se příčí především proto, že se jim cítí lehce arogantně nadřazen (ovšem jako se cítí nadřazen nad většinu lidí), četlas někdy předlohu, kde je primárně za gentlemana a jeho povahové vlastnosti jsou přítomny až v druhém řadu? 

na příspěvěk reagoval bloodcountes

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

niethustra

upatlaná snaha? jako vážně?  to nesouhlasím. Ta bezprostřední přirozená asociálnost naopak dává všemu jistou lehkost, nadhled, jiskru. Bez ní je to prostě necelý.

A ted v tomhle speciálu je moment, kdy John doslova nutí Sherlocka uznat, že  má emoce, že je nor-mál-ní, že to hraje. Jako spousta lidí , kteří berou něčí divnost jenom proto, že vnitřně věřej, že to jenom hraje a ve skutečnosti je normální. To jsem měla chut johnovi vyškubnout toho kníra....

na příspěvěk reagoval niethustra

niethustra

niethustra (hodnocení, recenze)

kiddo

Souhlas. Domnívám se ale, že třetí řada z něho málem spadla. Nedivím se, že bloodcountes může být z postavy Watsona trochu vzpruzelá. Souhlasím i s tím, že postava by nějaký vývoj zaznamenat - z důvodů, které jsi uvedla - měla. Proč ale ten očividný směrem k polidštění? Proč třeba ne docela naopak, houšť? Osobně bych to vítal, poněvadž mi Holmesova asociálnost (či co?) přijde od začátku upatlaná snahou být "tím trhlým způsobem neskutečně sympatický", a je proto pro mě zcela nedůvěryhodná.

na příspěvěk reagoval bloodcountes

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

bloodcountes

Bez postupného vývoje postavy z toho máš leda tak sitcom s píčoidním asociálem a tumorné úvahy, co ten vůl provede ve zcela normální situaci tentokrát, a lá The Sign of Three. Nemluvě o tom, že bez postupného, třeba i jen drobného a náznakového normalizování můžeme Watsonovu ukotvující, polidšťující roli rovnou škrtnout.

na příspěvěk reagoval bloodcountes

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

bloodcountes

"A league of furies awakened, the women I, we, have lied to, betrayed. The women we have ignored and disparaged."

 

Silně pochybuju, že to přeřeknutí je tam náhodou, zvlášť když vezmu v potaz, že je provázené prostřihy na Janine a Molly, a že jsou to právě ony, kdo mužské oběti obviní z příšerného zacházení, podezřele podobného tomu, jak se k Janine a Molly chová Sherlock v reálném životě. Navíc, jak dávno víme, výčitky svědomí mu cizí nejsou.

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Se svejma speciálníma speciálama můžou jít leda tak doprdele.

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Já nevym, mezi kované fanynky, natož hysterické Cumberbitches se rozhodně nepočítám, ale ta epizoda je s každým zhlédnutím lepší a chytřejší, obzvlášť po hodně podprůměrné, fanfikční třetí sérii.

 

SPOILER!!!

 

Dokonce i ten na první pohled děsně pompézní zvrat o vigilantském Ku Klux Klanu sufražetek teď působí spíš jako mazané ztvárnění Sherlockova pocitu provinilosti než jako morální kázání misogynům, a to říkám jako někdo, kdo podobné hysterické blitky o sociální spravedlnosti nemůže normálně ani cítit.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Já nevím, IMDB 8,5, čili to časem možná klesne trochu pod Blind Banker, Metacritics 7,5... na to, jaké falešné očekávání ta epizoda vzbuzovala, mě to přád nepřijde tak hrozné, spíš naopak.

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

já mám podezření, že lidi v ČT jsou taky fandové a že nás chytlo to světový fandovství a nastává optickej klam, že je nás tolik a tedy vlastně všichni, že to žereme a známe každou scénu a hlášku dopředu i pozpátku... a ona to není pravda.)

ti88na

ti88na (hodnocení, recenze)

bloodcountes

Bola to riadna hovadina. Celé sa to od počiatku tvárilo ako samostatná špeciálna epizóda bez náväznosti na seriál. Pozrelo si to veľa ľudí, čo o seriály nemalo ani páru a pre nich to muselo teda dopadnúť katastrofálne. Skôr ich to muselo odradiť ako primeť k tomu, aby sa pustili do seriálu. Škoda!  

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

třeba můj kamarád říkal, že se mu to nelíbilo, potom jsem z něho vytáhla, že viděl nějaký dva tři první kusy a potom už nic...tak to se nedivím, vůbec se nechytal....proč je Sherlock v letadle a tak... je na uvážení, jestli dávat speciální speciál speciálně pro znalce a fanoušky v prime time a dělat tomu tak bombastickou reklamu, že to přitáhne i lidi, kteří něví, která bije. Já osobně jsem byla nadšená, že tomu dali prime time, jasně, ale objektivně vztato to asi moc štastnej nápad nebyl...

na příspěvěk reagoval ti88na

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Že s fanouškovstvím a fanouškovskou fikcí pracuje, je věc jedna. Druhá věc je, že se vůči různým fan teoriím vymezuje a přiklání se ke kánonu, a to jak v první epizodě třetí minisérie, tak i v tomto vánočním speciálu (ne, M. nepovstane, je mrtev; ne, nebude ozřejmeno, jak Sherlock přežil pád - přežil díky síle imaginace, resp. tomu, že byl žádán jeho návrat). 

Splasher

Splasher (hodnocení, recenze)

Zajímalo by mě, kolik fanatických  fanoušků a kritiků se v tom vidělo. Fanoušci pravda trochu prvoplánově - kult obklopující Benedicta. Vtipněji to působilo u kritiků - scéna s nabobtnalým Mycroftem (aneb 3. sezóna onálepkovaná jako self-indulgent + stejná kritika speciálu a to i zde na čsfd), ve které se tipuje úmrtí Mycrofta (projektu Sherlock), což je imo očividné z naservírování 3 pudinků (nových dílů).

na příspěvěk reagoval bloodcountes

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

bloodcountes

A přitom problém (či spíše zádrhel), alespoň z mého pohledu, je přesně opačný. Moffat se (bůh ví proč) snaží udržet na hřbetě tygra "zavděčená se fanovství" místo, aby se od toho odprostil a "jel sám na sebe". Jednou to bylo i trefné a vtipné (S03E01), podruhé už méně a doufám že do třetice to již nenastane.

na příspěvěk reagoval Bluntman

ruzenka

ruzenka (hodnocení, recenze)

Od tohoto dílu jsem čekala více, asi kdyby to bylo pořád ve viktoriánské době dopadlo by to lépe. Určitě jsem si těžko zvykala, když jsem se jeden den dívala na originál a druhý den na dabing. Je to taková oddychovka, kterou ani nemusíte vidět a vtipů tam oproti 3. sérii moc nebylo. Dávám 4*.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

řekla bych to takhle: kdo si chce užít jízdu na tygrovi, musí se umět udržet na jeho hřbetě :)))))) Držet s Mofftissem tempo není snadné a já to z celýho srdce miluju.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Uživatel ruzenka smazal svůj příspěvek.

Uživatel Hawaj smazal svůj příspěvek.

evulienka3

evulienka3 (hodnocení, recenze)

risha03

No hej urobili to pri viacerých seriáloch...aspoň si to môžeš odstupňovať, ktorá časť sa ti páčila viac, ktorá menej :-)

Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

berg.12

Tak, někde jinde jsem je zahlédl také, ale pravda, rozhodně jsem nesledoval moc bedlivě (o= 

Pravdu díš, holt ne každému sedne cokoli, navíc se tu nebudu hádat s gaiwanem, to by byla hereze. 

Masai

Masai (hodnocení, recenze)

Bude to chtít čas aby si to všechno v mé mysli sedlo :o) Ale určitě nezklamalo. Navíc perfektní hlášky. Již zde zmíněná s ďáblem a taky se mi moc líbilo mezi Mycroftem a Mary: "Co říkáte na bezpečnostní opatření" (ohledně MI5). "Nějaké by se hodilo" :o))))

Taky by mě zajímalo zda scény v letadle a u letadla byly natočeny hned po skončení třetí série nebo opravdu až v rámci natáčení tohoto speciálu? 

na příspěvěk reagoval bloodcountes

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan

Na Sherlocka kouká celý svět, musíš trochu rozšířit obzor i jinam než na pózery z čsfd ;) Ne, vážně, negativní reakce celkem chápu, stejně jako jsem je chápal u Znamení tří. Mofat opět naráží na spousty očekávání, ale zdá se, že většinu si opět spíš získal.

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan

Reklama

Reklama