Reklama

Reklama

Heretiks

  • Velká Británie The Convent
Trailer

Obsahy(1)

Neprávom odsúdená Persephone (Hannah Arterton) sa dočká záchrany, keď sa za ňu počas procesu postaví vrchná predstavená miestneho sesterstva. Tá zaručí, že sa mladé dievča v komunite žien oddaných Bohu zmení a bude pykať za svoje hriechy. Zdá sa, že život mladého dievčaťa je zachránený, ale to ešte ani zďaleka netuší, aké nebezpečenstvá na ňu v jej novom príbytku číhajú. (Marceloo)

(více)

Recenze (18)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

30% ke konci jsem už spal... Jeptišky se žlutými kontaktními čočkami, které jsou určeny na crazy party...to fakt na horror nestačí :-) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Neprávom odsúdená Persephone (Hannah Arterton) sa dočká záchrany, keď sa za ňu počas procesu postaví vrchná predstavená miestneho sesterstva. Tá sa zaručí, že mladé dievča sa v komunite žien oddaných Bohu zmení a bude pykať za svoje hriechy. Zdá sa, že život mladého dievčaťa je zachránený, ale to ešte ani zďaleka netuší, aké nebezpečenstvá na ňu čakajú v jej novom príbytku. - Posledný režisérov horor Howl ma sklamal na plnej čiare, pretože som sa naň dlho tešil a výsledok bol slabý. Aj tak som ale chcel dať Heretiks šancu. Asi každému bude jasné, že sa tvorcovia snažia zviezť na vlne komerčného hororu The Nun, ale prekvapuje ma, že nepracovali vôbec kreatívne a zápletka je priehladná už od úplného začiatku. Potešili ma nádherné vizuály, prostredie izolovaného kláštora z ktorého sála negatívna energia, jedna chutná gore scéna a Hannah Arterton bola podla mňa v hlavnej úlohe úplne super. Ostatné obsadenie jej ale nestíhalo sekundovať, čo ma neprekvapuje, keďže ide o prevažne televíznych hercov. Režisér mi pripadá z nejakého zvláštneho dôvodu príliš opatrný, ale jeho ďalším hororom šancu určite dám a tentokrát to bude opäť za slabšie tri hviezdičky. Keby to ale bolo o pár minút dlhšie, už by bolo hodnotenie nižšie. + Michael Ironside + herečka z Howl ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Malý gotický horor se skvělým vizuálem se odehrává mezi zdmi kláštera v průběhu 17. století. Kdysi se tamější jeptišky chtěly ještě více dostat k Bohu a vyzkoušet sílu své víry. Jestli vyvolaly nějakého démona nebo samotného Ďábla je vcelku jedno, protože za to pěkně zaplatily. Jedna stačila utéci, druhá se stala matkou představenou (Clare Higginsová z Hellraisera...jak ten čas letí) a naplňovala ďábelský pakt. Temná strana si totiž za své služby žádá oběti. Když je Persephone odsouzena za čarodějnictví, matka představená ji vezme pod svoji ochranu. Jo, v té době byla církevní síla ještě mocnější, než síla světská. Poměrně brzy Persephone pochopí, že sice unikla plamenům hranice, Peklu se ale nevyhnula. Úvodní bouře a titulky navnadí, pak přijde spíše komorní drama ponořené do temnoty. Dojde ale i na chrlení krve, vyrvané oči, podřezání, probodnutí či rozdrcení hlavy šutrem. Podobné filmy mám rád, takže za mě spokojenost. Mainstreamový divák asi nadšený nebude.... 3,5* zajímavé je užití jmen - setra Lilith (první žena Adama, co se dala na temnou stranu) nebo Persephone (manželka Háda, krále podsvětí)... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Persephone hrozí za údajné čarodějnictví hranice. Od té jí zachrání matka představená místního kláštera která se zaručí, že Persephone bude za svoje hříchy doživotně pykat za zdmi kláštera. Což taky není žádná výhra. Takže je jasný kde se většina děje odehrává. A jelikož jde o film ze žánru hororovýho je jasný, že za zdmi kláštera bude něco děsivýho. Potemnělý chodby kláštery nabídnou i nějaký to gore, pár mrtvejch jeptišek a vše je zabaleno do sympatický stopáže. Nemám problém. 3hvězdy. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Vzpouzela se, nemodlila, problém srpem vyřešila.“ Klášter jak má být. Šero, plíseň, tíseň. Studenými chodbami courají mladé jeptišky, jedna větší hříšnice než druhá. Díky kontaktním čočkám potřeným feferonkou vrhají žhavé pohledy a mají fakt velkou zásobu svíček. Ty pak hoří všude ve výklencích, v noci i za bílého dne. Podobné plýtvání jako v Dupa na końcu świata. Bohužel, našim zbožným děvčatům z očí nekoukaly ďábelsky hříšné myšlenky, ale jen pekelná nuda. Ani rohatý se moc nečinil, spíš jen tak přicmrndával. OKÉNKO CELY: [][] Co matka představená od hříšnic očekávala? †† Cudnost. Že zavřou krám a pověsí frndu na hřebík. †† Zbožnost. Projevovanou hlavně zbožňováním své abatyše. †† Kajícné oči. V dlaních podávané. [][] Abatyšin teologický výklad mě zaujal. Aplikováno na zombie filmy, všichni ti mrtví lezoucí z hrobů jsou vlastně probouzeni Kristem, při „vzkříšení jak spravedlivých tak bezbožných a jejich povolání k věčnému životu.“ Za ty Kristovy zombíky přihazuji na misku třetí bulvu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Potěšil mě fakt, že se jedná o kostýmovku, takže splašená jeptiška nahánějící zpovykané dorostence se nekonala. Líbilo se mi i prostředí kláštera, které dávalo mocnostem pekelným spoustu prostoru na hraní. Jenže bohužel žádné z pozitiv se nepodařilo zúročit. Film postrádá jakékoliv napětí, atmosféru je vzdor všemu nulová a pokud jde o masky, tak ty spočívaly víceméně jen v různobarevných kontaktních čočkách. Hyettovi budiž ke cti, že se to celé snažil zacákat slušnou dávkou krve, ale dost často se stávalo, že to působilo spíš směšně. Bída. 30% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Včera pri hľadaní filmu The Convent som čírou náhodou našiel tento film a obsahovo ma zaujal. A aj keď oproti tomu predošlému filmu mal spoločné len kláštor a mníšky, obsahovo a hlavne formou bol úplne inde. Tento sa odohráva v dobe temna, kde keď niekomu umrela koza, obvinili z toho pol dediny a už sa upaľovalo. Nemám rád, keď film nemá dostatočne financie na masky a triky a aj tak sa rozhodne démonov ukázať v podobnej podobe ako to bolo vo filme noc démonov a tak potom je výsledok neistý. Nenarážam na tento film, tu si režisér pomáhal hlavne trocha znetvorenými tvárami a kontaktnými šošovkami, ale prišlo mi to otvorenejšie, ako sa hrať na niečo, k čomu nemám prostriedky. Páčila sa mi ponurosť kláštora, bola to taká ľahká gotická jednohubka, kde nebol Valak, ale aj keď nemal za sebou silného sponzora, tiež vedel navodiť slušnú atmosféru a ku koncu aj solídnu krvavosť. Som trocha prekvapený, že tento horor nie je až tak známy v jednej komunite, ale ja som veľmi rad, že som mohol obdivovať prijemnú technickú úroveň a ponurosť tej doby. Ja trocha nadhodnotím, ale filmy z kláštora mám celkom v obľube a tento sa k nim pridáva. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už mám u hororu trochu předsudky, a tak když jsem zjistil, že je snímek „The Convent“ britským dílem, začínal jsem mít pocit, že tohle bude hodně špatné. Ale ono to ve skutečnosti vůbec špatné není a vlastně to docela stačí na hororový průměr. To prostředí filmu hodně pomáhá a nakonec i nějaké ty masky, jež jsou zde použity. Rozhodně ne zklamání roku, ale nutně ne ani velké překvapení. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Persefona je odsouzena za čarodějnictví k trestu smrti upálením na poslední chvíli ji, ale zachrání vrchní sestra, která.si ji vezme do opatství. Tam, ale začnou umírat jeptišky jelikož zde kdysi jedna z jeptišek vyvolala ďábla a on je tam stále přítomen, a tak se z tama Persefona chce dostat. V podstatě copyright Sestry https://www.csfd.cz/film/492783-sestra/komentare/ tak, že zde máme nějakého démona co vraždí jeptišky scénu na hřbitově, místo kde nemůžou chodit žádní muži, omezený počet herců zde zhruba 6 jeptišek jednoho chlápka a jednu ženu v pozadí, dále nějaké mrtvé co vstávají z hrobů a na závěr konec, který ani koncem není. Jediné co to odlišuje od Sestry je gore, kde se režisér vyřádil , i když některé působí jako parodie (vypíchnuté oči) a za to dám 40 procent. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

No tak toto sa veľmi nepodarilo. Potenciál to malo , a veľký ja takéto filmy mám rád ale tuto nefungovalo nič. Žiadne lakačky slabá atmosféra no a dej nudil a aj napriek krátkosti sa vliekol . Hlavná hrdinka aspoň pekná a na konci to vyzeralo aspoň troška zdarne. Určite ale nedoporučujem, v dnešnej dobe dať démonom len svetielkujúci oči nestači. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsi horor,ktory sa venuje boju viery proti diablovi,samozrejme hlavnymi postavami su mnisky,cele sa to odohrava v prostredi klastora,ktore sa mi pacilo,atmosfera bola tiez obstojna,skoda,ze v urcitych miestach to nudilo,no a zaver bol krvavy,co je plusom,cize sa jedna o taky priemer v tomto zanri...:-) ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Heretiks ve své podstatě nemá co říci.Je to prakticky obněna jiných hororových linií a ve mě to důvěru a zájem nevzbudilo. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Žiť v stredoveku malo svoje lepšie aj tie horšie stránky (Aj keď by sa vcelku úspešne dalo namietať, že rok 1659 - ináč rok potom, čo posledný krát zatvoril oči lord protektor - Cromwell - už do stredoveku vôbec nepatrí). Nemáte telku ani internet, ale môžte sa zúčastniť takej zábavy ako verejná poprava na námestí, dokonca môžte stretnúť (na jej poslednej ceste) aj skutočnú bosorku. Žiaľ, môže nastať situácia, že sa v koži tej bosorky ocitnete vy. Persephone (zvláštne, v tomto období dať dcére meno po manželke boha gréckeho podsvetia) bola obvinená, že je nekromancer. Čo to je? Nuž človek, ktorý predpovedá budúcnosť pomocou duchov mŕtvych. Má dve možnosti .- hranica (samozrejme, že nie štátna, ale tá drevená, čo sa potom zapáli) alebo kláštor (ten je pre istotu z kameňa). Počas rozhodovania o jej ďalšom osude sa na niekoľko okamihov objaví Michael Ironside ako vrchný sudca, ktorý ustúpi hrozbám Matky predstavenej z blízkeho kláštora a prenechá dievča jej. Len nechápem, čoho sa zľakol, v čase, keď sa odohráva tento film, bolo Anglicko už dobré storočie protestantské a vyhrážanie sa vrchným (katolíckym) inkvizítorom by malo byť tak akurát na smiech. Ale vyhrážky zabrali a mladé nevinné dievča si (zatiaľ) zachránilo telo i dušu a odišlo do kláštora, v ktorom však nie je všetko v súlade s kostolným poriadkom. Samozrejme, po úspechu série Conjuring a časti Nun sa zo všetkých strán hrnú pomätené a posadnuté mníšky, aby sa zmocnili divákovej duše. Britský režisér Paul Hyett sa rozhodol čerpať z tradície štúdia HAMMER a vsadil na vizuálnu - gotickú stránku. Ako nápad je to veľmi dobrý, hoci prevedenie má k dokonalosti ďaleko. Stará kamenná budova konventu osvetlená slabým plamienkom sviečky a až príliš často vonku zúriacou búrkou je dostatočne strašidelná aj bez nejakých prídavných efektov. Škoda, že posledná tretina filmu sa zmení na niečo úplne iné. Je však možné, že sa niektorým divákom práve ten koniec bude pozdávať oveľa viac ako mne. ()

jokino 

všechny recenze uživatele

1* dávam za pokus o nie úplne najhoršie CGI. To je ale asi aj všetko. Režisér nevedel pracovať absolútne s ničím. Film je 1 velká nuda, totálne nezáživný, oničom.. Škoda času. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Scénář se nepovedl, originality tam moc není, potěší některé záběry, jiné zase zklamou umělostí. Hororově to moc nepůsobí, k postavám si člověk nevybuduje žádný vztah a je mu úplně jedno, co se s nimi stane. Pořád mi přijde, že je málo nových hororů, co stojí za to. Ty nejkvalitnější se točili v 80. letech a od té doby nic moc nebylo. Navíc je problém, že většina nových filmů se hororu ani nepřibližuje, nesplňuje jeho definici. Tohle je směs všeho možného, ale naprosto nevyužitá a je to škoda, neb nějaký potenciál jako to prostředí a výprava by byla, ale totálně to zhatí nesmyslný děj, dialogy, scénář a kraviny, co působí lacině. Hodnocení: 40 % ()

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Ten film je peklo, teda abyste mě pochopili, scénáristické. Daří se mu úspěšně kombinovat žánry, je tam spousta krve, násilných scén, zombie, víra versus ďábel, a ze všech těhle žánrů si bere to nejhorší včetně klišé, takovým způsobem, že nad tím kroutíte hlavou. A ačkoliv je to úplně dementní, má to poněkud divnou atmosféru, a proto si to ode mě odnáší poctivou celou jednu hvězdičku... Chyběl mi tam už jen lesbický sex, pardon za spoiler, ale možná jsem vám ušetřil 80 minut vašeho života. ()

BraceGirdle 

všechny recenze uživatele

Nedává to žádný smysl. Nic se tam neděje, postavy jsou všechny naprosto nesympatický a sestry vypadají jedna jako druhá, takže jsem se ztrácel ve jménech. ()

Reklama

Reklama