Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Recenze (264)

lebowski 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem žral Spencera s Hillem i Šimona a Matouše, a ve rvačkach ve škole byl za Šimona. Nyní se na to občas kouknu se synem, který se Šimon jmenuje, takže ve rvačce s ním na mě zbývá Matouš. Jinak, když bych to měl porovnat, tak teprve nyní jsem si uvědomil, že největší rozdíl je v tom, že Šimon a Matouš mají mnohem jadrnější jazyk, kdy pro sprosté slovo nejdou daleko. Největším plusem je pro mě velmi chytlavá ústřední melodie On My Way. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jen bych se opakoval - klasika své doby, dnes bohužel ryzí průměr - ale nemůžu dát méně, než 4 hvězdy... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mně je jasný že tomu nemůžu dát víc, protože já jsem si tímhle projít nedokázal, u mě to vyhrál Bud Spencer a Terence Hill a tihle dva to naprosto minulo. Je mi jasný, že kdybych je měl rád od mala, tak jim taky nasázim plnej počet, ale takhle to prostě nejde. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sergio Bazzini, Tulio Demicheli .. Nezapomenutelné bitky, nezapomenutelné hlášky a v mládí tolikrát opakovaná zábava při každém dalším podívání až do zničení videokazety..:-)) Souhlasím, že právě tohle patří do Zlatého fondu komedie. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Více než-li zdařilý klon na "buddy" snímky Hilla a Spencera. Dokonce tak moc povedený, že je ve výsledku lepší mnoha filmů originálního nerozlučného fackovacího dua. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jelikoz me prvni dil fakt namlsal, tak jsem se na druhej hodne tesil, ale bohuzel, tady sla latka dolu. Problem je, ze film nenabizi nic noveho. V prvnim dile byla desna spousta originalnich vtipnejch napadu, jenze tohle je proste klasika, jednoduchej pribeh, kterej pusobi dojmem, ze uz jste ho videli, dobrej dvojnik Spencera, horsi dvojnik Hilla, pekna ustredni melodie. Problem je, ze bitky nemaj zas tak super choreografii a nejak zvlast hodne jich tu neni a pak taky, ze Dominic Barto neni moc vyuzitej. Nicmene porad se jedna o solidni zabavu a sem tam je tam fakt nakej krutej vtip. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Hodnotím z pohledu tehdejší doby, pochopitelně, že dnes by ty jejich pudrovačky a nebo honičky už tolik neuspěly, ale nemějte ty kluky rádi, to zkrátka nejde. Jako malá holka jsem si dokolečka pouštěla úvodní song On My Way. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušná variace na Terence Hilla a Buda Spencera. Klasika mého dětství plná nezapomenutelných bitek a honiček. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chcete na nás, abysme pracovali? To jste tedy na špatný adrese. Nedávno jsme to zkoušeli a potřebovali jsme šest měsíců, než jsme se vzpamatovali." Jsou to sice dvě nefachčenka, ale tu práci vzali a já jsem se u toho jako malý mohl uřehtat. Jenže od té doby jsem evidentně nedospěl, takže se u toho řehtám pořád. Sice už to nemá úplně ty grády, ale nostalgie to bez problémů vynahradí. Takže si užívám každou bitku, přetlačování s náklaďáky, Šimonovo taneční číslo i mafiány v rozpadajícím se Citroenu. Už jen to, že ten nejvíc nejzlejší gangster se jmenuje Frou-Frou, je pro mě důvodem k smíchu a i má děravá palice si bude navždy pamatovat to Matoušovo starostlivé "Nebolelo to moc?" po každém Šimonově razítkování hlavy. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem ten film zbožňoval, dokonale odpovídá vkusu desetiletého kluka, jde o ryze nenáročnou oddechovku ve stylu Terrence Hilla a Buda Spencera, tedy spoustu rvaček, hlášek a laciných vtípků. Celkový dojem 25 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"JDI DO HAJZLU, TY IMPOTENTE, I S TVÝM TÁTOU, TVOU MÁMOU, TVOU SESTROU A TÍM VOLEM, CO TI VYSTAVIL ŘIDIČÁK!" První díl jsem neviděl, ale tenhle druhý je těžká klasika mého dětství (snadno rozpoznatelná podle chytlavého ústředního songu), kterou jsem měl radši než všechny Spencer-Hillovky, které kopíruje. První polovina filmu líčí cestu Šimona a Matouše kamionem na Riviéru a nese se v duchu porušování dopravních předpisů, demolování bezpočtu aut a pošťuchování s neschopnými gangstery (jejich šéf rozdávající pohlavky a přimhuřující oko je BOŽÍ), druhá po příjezdu do Marseille zase přináší klasické Spencer-Hillovské bitky vrcholící finálem na lodi. Dneska už to taková prča není, ale jako malej jsem to miloval. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ale, k čertu s nimi. Jsou takový ošklivější, než Bud Spencer a Terence Hill a jako nevinného kluka mě to dost mátlo, ale ta hudba, ty honičky, ty humory a bitky, prostě to všechno, co vyextrahovali z originálu tito epigoni, bylo po čertech srandovní a dost jsme se u toho jako děti řezaly. V průměru asi takto. Za přiznané kopírování dávám čtyři hvězdy (doufám, že přiznané, v opačném případě bych neváhal nasadit šrapnel). Za hudbu (skvělou úvodní písničku On my Way, kterou si, nevím proč, pořád pletu s Dune Buggy z filmu Jestli se rozzlobíme, budeme zlí) další čtyři hvězdy. Za občas nalezený originální gag tři hvězdy. Za to, že tvůrci neměli prachy na Buda a Terence a mohli vytvořit naprosto famózní a následně kultovní sérii o Šimonu a Matoušovi dávám jednu, protože odpadem dělit nejde. Početně to vychází na průměrné tři hvězdy. A to hodnotím podle tehdejšího dojmu. Nedokážu si představit, že bych na to čučel dnes nebo jindy. To přehnané napodování originálu by mi přeci jen asi brzo začalo lízt na nervy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco premisa, že tupí jsou pronásledování tupějšími a u toho se střídají honičky, flákance a dlabance, je známá, jména Smith a Cantafora už tolik ne. Jenže když dva dělají totéž, může to být totéž a chvílemi možná i lepší. Říkáte kacířský flusanec do obličeje dvojice Bud Spencer a Terence Hill? Lepší plivanec do tváře, než hněv Frou-Froua..! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nedosahuje kvalit těch lepších filmů s Budem Spencerem a Terrencem Hillem. Spíše podprůměrná zábava obsahující malé množství rvaček a navíc ještě dost nenápaditých. Tenhle film mi asi brzo vyšumí z paměti.. A kdybych měl někdy v budoucnu zase možnost ho vidět. No, tak to bych si radši pustil Když se rozzlobíme, budeme zlí. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

"Bombičky proti hmyzu ...jseš hluchej? - Já že jsem teplej? Co si to dovoluješ, ty klacku?! - Abych ti neubalil jednu mezi parohy." aneb rozkoš s dokonalým timingem, přímým tahem na branku a nezapomenutelnou cestou do Marseille. S hitem On My Way na rtech a výborným dabingem kráčí Šimon a Matouš i do nového století. ()

Reklama

Reklama