Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

Slimak 

všechny recenze uživatele

"A nezapomínej, že odedneška jsme páteři..skromnost a střídmost je teď naše heslo..a né abys jedl rukama,ovládej se,nepřežírej se a necpi se jako prase!" Druhý díl nezaostává v ničem za svým předchůdcem.Je naopak ještě promakanější a po řemeslné stránce řekl bych dokonale natočen.Za skvělý nápad považuji kontrastující prostředí jakési africké země a Amsterdamu."Víte přece že naším cílem jsou daleké kraje,Amazonie..země plná nebezpečí, neboť jsme si vyvolili životy mučedníků...a možná i smrt!" ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát nic jiného než 5 hvězdiček. Tenhle film je klasika a navíc jedna z nejlepších komedií, co jsem viděl. Můžu ji vidět kdkoli a bavím se vždy stejně dobře. Trochu nechápu smysl pro humor těch, co se při této komedii nesmějí. Hlášky typu: "Tahle pistole se vždycky trefí do černýho", jsou dokonalý. A když se tato dvojce srovnává s Hillem a Spancrem, musím dodat, že jsou mnohem lepší a zábavnější, než jejich známější kolegové. A to mám filmy s Budem a Terencem fakt rád. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Je to klon filmu Jestli se rozzlobíme, budeme zlí jako vyšitý. Velmi podobná ústřední dvojice, podobné zápletky, situace, akce i humor. Naštěstí jde ale o povedený klon. Tedy alespoň v daném žánru je to ucházející oddechovka a ne propadák. Jako malému se mi to líbilo stejně jako právě Jestli se rozzlobíme, budeme zlí. Tady jsem ovšem neudělal tu chybu, že jsem si to pustil nyní jako dospělý znovu. To by možná šlo hodnocení také dolů. Takhle i díky ústřední chytlavé melodii nechávám tři hvězdy. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Šimon s Matoušem, dva opravdoví smolaři, nyní věří, že se na ně konečně usmálo štěstí. Náhodou jsou zaměněni za dva kněze, a jako tací vysláni do Holandska se sochou Madonny. Toho ale využívá šéf místní mafie, a na soše zamění barevná sklíčka za diamanty, a využije Šimona a Matouše jako pašeráky. Jenže když má dojít na předání, vše se komplikuje - a navíc se do všeho zamotává policie pod vedením inspektora Nelsona a Morganova zločinecká banda, a o diamanty mají zájem všichni ... Je jasné, že tvůrci filmu využili podobnosti hlavních hrdinů s - v té době hodně oblíbenými - Terrencem Hillem a Budem Spencerem, na druhé straně jejich filmy Šimon a Matouš v lecčem překonává. Rozhodně je to jeden z filmů, který v době rozmachu prvních videí, nesčítelněkrát brázdil naše televize, a nikdy nezapomenu jak jsme si s kámošema některé scény přehrávali zpomaleně, aby nám ani záběr neutekl. Chválím také povedený český dabing, a to asi nejvíc Františka Filipovského jako inspektora Nelsona (aka holandský četník Cruchot)... ()

gogos 

všechny recenze uživatele

U nekterych momentu sem se hodne nasmal, u nekterych naopak skoro vubec, ba co vic, pripadaly mi krecovite, hloupe a silene kopirujici. Dlouho sem si nemoh na ty kopiraky zvyknout, ale po case sem navyk a libilo se mi to vice nez dost.... Nadprumerna komedie, ktera ovsem ani zdaleka nedosahuje kvalit nejlepsich filmu s BS a TH.... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Diamanty, které v závěru filmu hodí Matouš (Paul L. Smith) Šimonovy (Antonio Cantafora), by neměly být válcem tak jednoduše rozdrceny. (miroslaf63)
  • Pod hudbu sa tu podpísala hudobná skupina JUNIPER, čo je jeden z mnohých pseudonymov bratov De Angelisovcov. Hudba k filmu vyšla oficiálne na 7" LP platni v roku 1975, avšak pod iným ich pseudonymom – Dream Bags. (Piri)
  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)

Reklama

Reklama