Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nic se ti nemůže stát, vždyť seš málem svatej." Svatý Matouš s nesvatým Šimonem byli prvními, kdo v mém vědomí zbořil mýtus o tom, že plagiátor nemůže být lepší než originál. A ač mám velkou slabost pro Spencera s Hillem, tak tito dva pitomci dotáhli jejich léta budovanou image ve svižném rytmu k dokonalosti. Jelikož jsem rovněž zdatným nindžou, tak si na trénincích již léta nacvičuji bojovou variantu pro dvě ruce a knihu, ale stále mi ta fackovaná nějak nejde. Povalit slona již samozřejmě umím. A bitku v zastavárně považuju za vrchol komedií s tím tlustým a s tím blonďákem - https://www.youtube.com/watch?v=6Bl_ObDIzgc. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Není to sice moje oblíbená dvojka italských herců Terence Hill a Bud Spencer, ale ostudu jim rozhodně nedělají.. Zábava je to královská, hudba se vám pomalu vryje do paměti a začnete ji mít rádi. Nezapomenutelné situace, komické bitky, které jako obvykle ani tak neobsahují násilí, jako spíše komediální údery s použitím všelikých předmětů v okolí. Příběh je sice jednoduchý, ale na komedii ani není třeba koumat nad nějakým hlavolamem a stačí se jen smát.. a já se smál. 75% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nostalgie je děvka, co už znásilnila kdekoho. Výsledkem pak byla vyšší hodnocení u filmů slabších kvalit. Ale mě si ta malá, proradná děvka nepodá. Nelze však hodnotit bez vzpomínek na bezstarostný dětský věk, kdy se od rána v sobotu čekalo na tento film, který měl běžet večer na programu bez loga v rohu obrazovky, na kterém v podstatě přes den nic kloudného neběželo. Večer to nebylo o nic lepší, ale toho léta páně nevím kolikátého, se prý zadařilo. Dávali Šimona a Matouše. Takhle nějak mně to vylíčil můj starší brácha, který mně coby blbému dítěti mnohem později barvitě popsal i děj, ale nesdělil mně tehdy jeden zásadní poznatek. A sice, že se nejedná o Buda Spencera s Terencem Hillem, ale o jejich dvojníky. Film jsem si tehdy pustil na videu. V očekávání maximálně bombastického zážitku jsem byl lehce zmaten vizáží obou protagonistů. Těm (originálům), které jsem doposud znal, tak úplně z oka nevypadli. Jsou to oni, nejsou to oni. Během filmu jsem pořád přemítal nad tím, že se mně u té dvojky něco nezdá. Tehdejší pocit z filmu už si nevybavím, ale jelikož jsem film viděl čerstvě, je hodnocení bez problému. Šimon s Matoušem byli (relativně) vtipní, herecky sympatičtí, příběh byl mimořádně jednoduchoučký, opatřený originálním až specificky groteskním humorem, který se ale hodí právě do těch dětských let. Akčnost, dá-li se tak naivní dění, respektive zrychlené pobíhání postav, co filmem probleskuje, nazvat, se dnes smrsklo na ryze trapný vývar ze špaget, na kterých sýr s omáčkou dávno vyčpěl a celé to přestalo chutnat. Bohužel, tenhle film je zde hodnocen nostalgickým způsobem. Valných kvalit nedosahuje. Obraz je úděsný, je znát, že technicky je film těžce v piči. O nic lepší to není ani po scenáristické a režijní stránce. V naprosté krizi, kdy vám ukradnou dvdéčka i externí disk s vašimi oblíbenými filmy a vy zjistíte, že zloděj neměl zájem jen o Šimona s Matoušem z pošetky za 50 Kč, se to vidět dá. Jinak ne! 40% ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Taliani si raz povedali že filmov so Spencerom a Hillom nie je nikdy dosť a tak natočili ešte ďalšie do ktorých obsadili ich dvojníkov. A svete poser sa, tým špagetožrútskym chumajom to vyšlo! Táto pirátska SpencerHillovka je po všetkých stránkach rovnako vydarená ako tie skutočné. Bitky, vtipy, ultra dementný zloduchovia, dokonca aj ústredná pesnička je rovnako chytľavá ako slávna Dune Buggy. Keď som bol malý, strašne som sa rehotal na tej scéne keď Šimon s Matúšom vylezú z mraziaceho boxu a vysia z nich cencúle. Fakt som sa vtedy skoro posral. Ale ani po mnohých rokoch tomu nechýba vôbec nič, stále je to taká istá priblblá pohodovka o fackujúcich sa magoroch. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Je to klon filmu Jestli se rozzlobíme, budeme zlí jako vyšitý. Velmi podobná ústřední dvojice, podobné zápletky, situace, akce i humor. Naštěstí jde ale o povedený klon. Tedy alespoň v daném žánru je to ucházející oddechovka a ne propadák. Jako malému se mi to líbilo stejně jako právě Jestli se rozzlobíme, budeme zlí. Tady jsem ovšem neudělal tu chybu, že jsem si to pustil nyní jako dospělý znovu. To by možná šlo hodnocení také dolů. Takhle i díky ústřední chytlavé melodii nechávám tři hvězdy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Pod hudbu sa tu podpísala hudobná skupina JUNIPER, čo je jeden z mnohých pseudonymov bratov De Angelisovcov. Hudba k filmu vyšla oficiálne na 7" LP platni v roku 1975, avšak pod iným ich pseudonymom – Dream Bags. (Piri)
  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)
  • Oba filmy se Šimonem a Matoušem se v čs.kinech objevily prakticky současně, jen s měsíčním odstupem, v létě 1978. Z neznámých důvodů byla Riviera dabovaná, zatímco tento film byl naopak titulkovaný. Dabované verze se dočkal teprve později při uvedení v tehdejší ČST. (charles3)

Reklama

Reklama