Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Recenze (249)

Lima 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilý klon Hilla se Spencerem. Vystačilo jim to na dva díly a skončili dřív, než se stačili ztrapnit. Koukat se na to dá. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelné bitky dvou věčných smolařů, které ze svého lesku nic neztrácejí ani po letech. A taková přesnost švýcarských hodinek, to je věda:)) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nechtěl bych se nikoho dotknout, ale nikdy jsem si nemyslel, že tihle dva jsou Bud Spencer a Terence Hill. Navíc druhý díl jejich taškařic je o poznání slabší než počátek. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ve své době výborné komedie, jedno z toho nejlepšího, čím nás mohla Československá televize oblažit. Dnes přeci jen o poznání slabší, humor se změnil, styl natáčení a oblékání také, o dialozích ani nemluvím. Ale hodnotím to subjektivně - očima, jakými jsem to viděl kdysi... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost dobře nechápu, proč tahle kopie na Hilla se Spencerem vznikla, ale musím říct, že jsem se i tak skvěle bavil. Možná jsou tři hvězdičky na to co řikám málo, ale věřím, že kdybych je viděl jako malej, nostalgie by mi nedala a bez problémů bych jim vrazil pět. Takhle je to prostě jen za tři, protože mi stále neleze na mysl, proč něco takového vůbec vzniklo, ale i tak to bylo příjemné, co po hudební tak po bitkařské stránce se týče. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Kacířský komentář: Už odmalička mi tahle dvojice byla sympatičtější než ta "pravá" (která je samozřejmě <3forever atd.). Žádný dementní Tom & Jerry hoňky, ale rovnocenní partneři - možná hloupější a mrtvější co do vtipu, ale zas s živějšíma očima i chudákem padouchem Morganem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rek bych, ze tvurci vybrali to nejlepsi z filmu Spencera a Hilla a vznikl tenhle skvelej film. Je tu super hudba, ktera zni jako kdyby ji sebrali z nekterejch jejich filmu, v bitkach sou taky pouzity uz osvedceny napady a vtipy jsou taky ve stejnym stylu. Ale navic tu je spousta originalnich napadu, propracovanejsi zapletka, vic bitek a celej film je nepretrzita smrst gagu. Takze jedinej problem je mozna v samotnejch hercich. Zatimco dvojnik Spencera je fakt vystavni kousek, dvojnik Hilla vypada jako nejakej opalenej blondak a holt neni tak sympatickej. Me ale nejvic zaujal Dominic Barto v roli Morgana, to byla takova neskutecna drzka, ze proste nemel chybu. Kdyby tohle byl film Spencera a Hilla, tak napisu, ze je jeden z nejlepsich, takle to je jen velmi povedenej klon. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Další výborná "fackovací komedie" italské produkce, ale bez Buda Spencera a Terrence Hilla. Jejich o něco slabšími hereckými náhradníky jsou Antonio Cantafora a Paul L. Smith a tentokrát jde o pašování diamantů naší dvojicí v převleku za kněze. Patrně nejlepší herecký výkon ale podal a nejzábavnější postavou je šéf skupiny padouchů Dominic Barto s křivým obličejem velmi připomínající gangstersko - komické role našeho Karla Effy. "Debilové. Kdo je šéf? Kdo je šéf? Kdo je šéf?" -"Ty jsi šéf."... "Nezapomeňte na dobrmany." Celý film na: http://www.youtube.com/watch?v=GOfqgs-_7hw ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nic se ti nemůže stát, vždyť seš málem svatej." Svatý Matouš s nesvatým Šimonem byli prvními, kdo v mém vědomí zbořil mýtus o tom, že plagiátor nemůže být lepší než originál. A ač mám velkou slabost pro Spencera s Hillem, tak tito dva pitomci dotáhli jejich léta budovanou image ve svižném rytmu k dokonalosti. Jelikož jsem rovněž zdatným nindžou, tak si na trénincích již léta nacvičuji bojovou variantu pro dvě ruce a knihu, ale stále mi ta fackovaná nějak nejde. Povalit slona již samozřejmě umím. A bitku v zastavárně považuju za vrchol komedií s tím tlustým a s tím blonďákem - https://www.youtube.com/watch?v=6Bl_ObDIzgc. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

O stupeň( a možná že i o více) lepší a vtipnější, než Šimon a Matouš jedou na rivieru, který jsem viděl jako první a moc mě nenadchnul, ovšem Diamond Peddlers je z trošku jiného šálku, který se nese "stylově" v duchu komedií Terence Hilla a Buda Spencera - Amen padre. 80 % ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Setkání s oblíbenými hrdiny z dětství někdy může vyvolat deziluzi vyplývající z posunu mezi nostalgickými vzpomínkami a současným vkusem, který je nahony vzdálený představám 10letého kluka o zábavě. Byly doby, kdy bych dal vyfutrovaných 5*. Dnes už jsem někde jinde a své někdejší oblíbence odměním pouhými 40 % celkového dojmu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako by DaVinci stál před kopií Mony Lisy a přemýšlel, v čem ho to její autor vlastně předčil.. Pochopitelně, přirovnání je to nadnesené, ale tahle dvojka (mimochodem, ten silnější vypadal jako odulý Pete Sampras) překonává Buddyho a Terryho v té vůbec nejdůležitější disciplíně - vtipnosti. Holt, vzácný případ, kdy nostalgie z pubertálního věku nebyla na hadry rozcupována současným úhlem pohledu. A Přeučilem brilantně nadabovaný "tikající" padouch Morgan? Tomu patří exkluzivní místo v síni slávy hovad a trotlů dosavadní filmové historie. Jak jen ten lví pšouk a lišák mazaný umí napodobit výbuch nitroglycerinu - i sám nitroglycerin by se divil.. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Nemusíte souhlasit,ale neberte mi,když napíšu,že tenhle snímek patří do zlatého fondu komedií.Je to stupidní "bejkárna",to ano,ale pokaždé se u ní neuvěřitelně bavím. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak by tato komedia patrila medzi moje nostalgicke spomienky z detstva, dal by som dnes asi minimalne 4 hviezdicky a ak by som to mohol hodnotit uz pred 25-timi rokmi, tak jednoznacne 5 hviezdiciek. Lenze nikdy som nemal stastie tento film v detstve vidiet, len som o nom pocul a dodnes nechapem, preco sa mi ho nepodarilo vidiet uz vtedy, pretoze dnes uz ma to nedokazalo tak oslovit, co mi je skor luto. Niektore bitky boli humorne, avsak hlavne ten stred filmu s blbymi gangstrami, ktori boli tak blbi, ze mi to uz ani nebolo smiesne ma donutili dat tejto komedii 3 hviezdicky. A vlastne ani nechapem, preco ulohy, ktore mali hrat Bud Spencer a Terence Hill dostali ich nejaki neznami dvojnici. _________ Antonio Cantafora - (Matúš / Butch) +++ Paul L. Smith - (Šimon / Toby) +++ Dominic Barto - (Morgan) +++ Jacques Herlin - (Inspector Nelson) +++ Giuseppe Maffioli - (Kňaz) +++ Riccardo Petrazzi - (Massimo) +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Spencer a Hill spolu natočili bezmála dvacítku filmů, tohle byla netradiční snaha populární koncept okopírovat, protože italsko-americké duo Smith a Cantafora jako by těm dvěma z oka vypadlo. Vždycky jsem to miloval, i když nevím, co by to se mnou nyní po letech udělalo. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dvojníci Terence Hilla a Buda Spencera (jako dítě jsem si myslel, že jsou to skutečně oni a koukám, že nejsem sám) v pokračování bláznivé komedie Šimon a Matouš jedou na Riviéru. Stejná porce pohodové letní zábavy, jako v prvním filmu. Příjemný oddychový kousek. ()

Reklama

Reklama