Blood from the Mummy's Tomb

Horor

Velká Británie, 1971, 94 min

Tera – kráľovná temnoty, kňažka starovekého Egypta, sa dokáže aj po nedávnej smrti svojho smrteľného tela pomstiť silou svojej čiernej duše tým, ktorí ju proti jej vôli zbavili krásnej telesnej schránky. Odťatá ruka sprznenej, ale stále krásnej Tery ponechanej vo vyzdobenom sarkofágu neznámej hrobky, by svojim vrahom mohla kľudne ukázať vztýčený prostredný prst, vyjadrujúci podobne ako v neskoršom Raimiho horore EVIL DEAD II – “So mnou len tak ľahko nevyjebete šmejdi!“ Nehynúca krása mladej Tery, po stáročia odpočívajúcej bohyni s bujným poprsím, má zásluhou novej expedície pod vedením profesora Fuchsa, uzrieť opäť svetlo sveta. “Not dead, not alive. Waiting. Non-live.“ Vzácny rubínový prsteň siedmych hviezd odkrýva svoje tajomstvo – “We do have a name!“(27.10.2009)

"Ještě spí a spí a spí dívka zakletá, z pahýlu jí kaluž krve vytéká." ___ Poslední díl série Mummy filmů studia Hammer. S výjimkou jedničky je tento film rozhodně nejlepší a nejoriginálnější. Nejedná se totiž o ten klasický příběh, kde svalovec ve špinavých obvazech po tisíciletích ožije a začne terorizovat své objevitele. Tentokrát tu máme jakousi jednorukou polonahou egyptskou Šípkovou Růženku, která si poklidně spí ve své hrobce a z useklé ruky jí stále kape krev, zatímco ruka samotná si běhá po všech čertech. Úplnou náhodou jí hlavní hrdinka z oka zcela vypadla, no a nechybí ani hlavní záporák, který chce Sleeping Beauty Teru oživit a tak začne vražďovat bývalé členy expedice, neboť chrání artefakty, co jsou k tomu potřeba. Film je až netradičně krvavý, body count je opravdu velký (!!!!!!SPOILER!!!! Vlastně zemřou úplně všichni, co se na plátně objeví. !!!KONEC SPOILERU!!!), atmosféra je taková docela pochmurná a objevuje se zde pár dobrých a originálních nápadů. Hodně se mi také líbil nejednoznačný konec.(24.9.2011)

Tento horor dostane odo mna zasluzene 3 hviezdy(najradsej by som dal 3 a pol).Velmi sa mi pacil vykon Valerie Leon(a bola aj fakt "astonishing beauty" ako som sa docital v jednom prispevku na imdb:)),ktora tu hrala dvojulohu a taka fajnova "old school" hororova hudba. Napad sa mi velmi pacil ale nieco tomu chybalo... smrte mohli nejako lepsie vykreslit. Po zhliadnuti tohto filmu som dostal chut si precitat kniznu predlohu od Brama Stoker.(a citat ma teda fakt velmi nebavi)...(10.1.2006)

• pepua

Na tomto filmu je nejzajímavější výstřih herečky Valerie Leon, a protože zde vystupuje ve dvojroli, užijeme si její krásy dvojnásob! Ale upřímně, příběh byl dost nudný a vyzývavý dekolt napětí po celou dobu filmu neudrží. Blood from the Mummy's Tomb je přesně takový film, jako zbylé tři filmy ze série o Mumii (1, 2, 3), které vytvořilo studio Hammer Films, a sice spíše podprůměrným horrorem.(16.7.2008)

• Šakalík

Absolutně ničím zajímavý old-school horůrek, který charakterizuje to, že „děsivé“ momenty doprovází halasný křik a zvučná hudba, což je sice typický způsob, jakým se v sedmdesátých letech horory točily, avšak z dnešního pohledu to je spíše k smíchu. Samotný egyptologický námět je velmi těžkopádný, přičemž tempo snímku upadá ruku v ruce s příšerným přehráváním celého ansámblu, což je nejmarkantnější právě při těch vypjatých scénách, které měly nahánět strach. Film je natočený podle novely „The Jewel of Seven Stars“ samotného Brama Stokera a pač jsem to nečetl, těžko mohu soudit, do jaké míry se předloha a film liší, nicméně z logického hlediska je scénář velmi děravý a místy jsem kroutil hlavou, jaké nelogické veletoče se snaží režisér naservírovat divákovi v domnění, že ten sežere úplně všechno. Jednu hvězdu přidávám za kratičkou scénu, ve které se představitelka hlavní (dvoj)role Valerie Leon objevila v rouše Evině, protože musím uznat, že to byla fakt kočka. :-)(24.9.2011)

Úprimne povedané, radšej by som privítal ako zafačovaná zhnitá zombie kántri svoje obete, než sa pozeral na schizofrenickú ultrasexy brunetku, ktorá by sa hodila rovno do nejakého vtedajšieho dobového porna. Napätie síce neabsentuje, ale jeho málo a po väčšinu času ide o možno viac než dosť nudnú konverzačku.(1.12.2011)