Curse of the Mummy's Tomb, The

Velká Británie, 1964, 81 min

Hrají:

Michael Ripper

• Pumiiix

Naprosto průměrný film o egyptské mumii, který bohužel ničím nepřekvapí a nemá ani moc dobrou atmosféru. Plus je délka filmu, která je tak krátká, že se během sledování nestihnete nudit 4/10.(16.10.2011)

,,VEREJNOSŤ MILUJE ŽIŤ V NEBEZPEČENSTVE. TAK DLHO, POKIAĽ TO NIE JE SKUTOČNE NEBEZPEČNÉ." __ Taký duplex prvej hammerovskej Múmie, kde nechýba ani intermezzo z minulosti, i keď zafašovaný panák je tu podľa mňa o niečo pôsobivejší, napr. prispením jeho hlasného dýchania. Film je tak štandardným Hammerom so všetkými neduhmi (pomalší rozjazd, Múmia prichádza až v poslednej tretine) i prednosťami (atmosféra!). Určite poteší 77 minútová dĺžka, náznaky suchého anglického humoru vykrývajúce topornú akciu, aj solídne úmrtia (rozšliapnutie hlavy...). A paprče tu padajú ako v nejakej ságe rodu Skywalkerovcov. (6. hodnotenie, 3. komentár k filmu)(7.10.2011)

2,5 Klasický béčkový film o vraždící mumii. Bohužel mumie tam bylo velmi málo. Docela mě překvapil závěr, ten byl aspoň trochu originální, i když nijak převratný, o proti jiným filmům s touto tématikou.(10.9.2011)

• pepua

Tyhle filmy o Mumii od Hammeru jsou jak podle kopíráku. Archeolog spolu se svým týmem objeví starodávný sarkofág, po přesunutí a otevření jej rozpoutají pomstu Mumie, které slouží i několik jejích uctívačů. Příběh je tedy jasný a jde prakticky jen o zpracování, tady bylo pár sympaticky morbidních okamžiků (nic přehnaného). Délka filmu není nijak závratná, průměr.(7.7.2008)