Slave Girls
Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 1967, 90 min
Michael CarrerasHrají:
Carol White, Sydney Bromley, Steven BerkoffObsah
Lovecký průvodce David Marchand při stopování raněné šelmy zavítá až na území domorodého kmene uctívajícího primitivní božstvo bílého nosorožce. Tito náboženští fanatici odsoudí Davida k smrti, během slavnostního obětního rituálu se však David záhadně prolne do světa pravěkých žen-amazonek vedených brutální královnou Kari. Tyto brunetky ovládají nejen všechny plavovlasé ženy svého kmene, ale také skupinu mužských otroků. Když David odmítne nabídku roztoužené Kari stanout po jejím boku v čele společenství, je za trest odsouzen mezi otroky do želez. (dopitak)
dopitak
odpad!Kompars druhořadých britských modelek a zároveň zřejmě i soutěž o nejpitomější účes. Existují filmy s dobře napsaným scénářem, s napsaným scénářem a se špatně napsaným scénářem. Váhám, jestli Prehistoric women nezařadit nejlépe do škatulky s neexistujícím scénářem, a to dokonce ani po natočení. Amatérismus od Hammerů, na hony vzdálený jejich excelentním gotickým hororům. Snímek se snaží sledovat hned čtyři světy – moderní existující zastoupený lovci v džungli, domorodý kmen, amazonky a nakonec jejich mužské otroky. Logika prostupů mezi jednotlivými sférami zůstává utajená až do konce a bohužel film nelze označit ani jako onanismus mužského oka, protože herečky - pravěké ženy jsou vesměs ošklivé, vůbec nic zajímavého neukáží, a neherecké projevy tu nejsou žádnou výjimkou.(1.2.2011)
p6qwre
Příběh, zápletka, to zde není vůbec důležité. Hlavní je, že 80% z celkového trvání filmu jsou na plátně pouze modelky (a několik hereček) v bikinách z kožešin:) Hlavní zápornou hrdinku dobře hraje Martine Beswick, která mne zaujala už svým výkonem v dalším Hammer filmu Dr. Jekyll and Sister Hyde (1971). Posledních dvacet minut mne to už trochu nudilo, přeci jenom bylo dlouho dopředu jasné, jak to celé dopadne.(22.1.2007)