Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léto 1943. Důmyslný plán na útěk ze severoitalského zajetí je zmařen. Když se vězeň Lester pokouší o útěk v převleku za velitele tábora, kapitána Benucciho (Peter Arne), kterým je odhalen a zastřelen, tuší angličtí důstojníci v čele s poručíkem Bairdem (Richard Todd) a jeho protihráčem Huxleyem (Bernard Lee), že se mezi nimi nachází zrádce. (MacGuffin)

(více)

Recenze (5)

Dale 

všechny recenze uživatele

Síce film nedosahuje kvalít Veľkého úteku, ale aj tak ide o jeden z najlepších filmov zo zajateckého tábora. Atmosféra v tábore je úžasná, všetci rozmýšľajú len o tom, ako zdrhnúť a vymýšľajú rôzne plány, takže nuda nehrozí. Postavy sú sympatické a divákov si rýchlo získajú. Za mňa veľká spokojnosť. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobre obsadená úteková dráma odohrávajúca sa v talianskom zajateckom tábore. Alfou a omegou príbehu sú úteky a opäť úteky. Všetko v pekne rezkom tempe, v ktorom nuda nemá veľa šancí. Že aj dokonalý plán naráža na mantinely úspechu, nebude žiadnym tajomstvom. Miestami odľahčený dej, v ktorom nechýba dostatok britského suchého humoru, môže zavádzať, že vlastne o nič nejde. Omyl, úsmievavá chladnokrvnosť je vždy nablízku. ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Léto 1943: když je důmyslný plán na útěk ze severoitalského zajateckého tábora zmařen (vězen´ Lester se pokouší o útěk v převleku za kapitána Benucciho (Peter Arne), velitele tábora. Je ale odhalen a Benuccim zastřelen ), tuší angličtí důstojníci, v čele s poručíkem Bairdem (Richard Todd) a jeho protihráčem Huxleyem (Bernard Lee), že se mezi nimi nachází zrádce..., H.- Richard Todd (Lt. Col. David Baird); Bernard Lee (Lt. Col. Huxley); Richard Attenborough (Capt. Bunter Phillips ); Dennis Price (Capt. Rupert Callender ); Michael Wilding (Maj. Charles Marquand); Donald Houston (Capt. Roger Byford); William Franklyn (Capt. Tony Long) ()

Reklama

Reklama