Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před více než stoletím žil ve Skotsku starý ovčák. Jeho chytrého psíka Bobbyho znala bezmála půlka Edinburghu. Když ovčák zestárl a nemohl už pracovat, odešel od farmáře umřít do města a Bobbyho nechal na hraní farmářově dceři. Věrný Bobby však svého pána neopustil. Utekl z farmy do Edinburgu a po smrti pána přespával na jeho hrobě uvnitř greyfriarského hřbitova. Na hřbitov ale psi nesmí a Bobby tak ještě bude muset svést svůj boj o právo na život. Najde opuštěný pes ve městě nějakého spojence? (dopitak)

(více)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Roztomilý příběh pro děti, od kterého v žádném případě nečekejte složitou zápletku a dechberoucí děj. Příznivci oblíbeného seriálu Profesionálové budou jistě vysmátí z mladého Gordona Jacksona (alias George Cowley), který si tu střihl zrzavou a pejzatou roli farmáře. Pro film je charakteristická skotská angličtina se spoustou slangových výrazů. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Film z Disneyho produkce o legendárním edinburgském psíku Bobbym. Umře mu majitel a malý pejsek se ustavičně snaží chodit spát k jeho hrobu. To mu nechce povolit kdosi na radnici a chlapík, který hlídá hřbitov. Nakonec samozřejmě vše dobře dopadne, malého psíka se ujme parta místních dětí. Po přečtení předchozích řádků se asi řeknete, že je to pěkná pitomost, stejná jako všechny ostatní psí filmy a rodinné filmy Disneyho studia vůbec. Příběh přetéká sentimentem, ale zajímavostí je vztah Skotů v Edinburgu k malému psíku a nakonec i k tomuto filmu, který je tam vnímán podobně jako u nás třeba Vinnetou - je to taková tv klasika, objektivně to zhodnotit ani nejde. V hlavním skotském městě není jediný obchod se suvenýry, kde by neprodávali suvenýry s Bobbym, prodávají se dokonce na tamním hradě - knížky, figurky, tužky a tašky.... Je to strašně kýčovité, je to na každém kroku. Měl jsem ale možnost v jedné tamní rodině pobýt. Úsměv paní, která nám film pustila, vyjadřoval takovou radost a potěšení z toho, že se s námi může podělit o část psí legendy, že je jakékoliv mé radoby objektivní hodnocení naprosto zcestné. Pokud navštívíte Edinburgh, možná se na tento film budete také dívat jinak. ()

MrClansman1 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím ani tak film, ako skôr pocity, ktoré som mal pri sledovaní filmu. Film sa odohráva pri Greyfriars Kirkyard, kadiaľ každý deň chodievam do práce. Všetky miesta zobrazené vo filme veľmi dobre poznám, takže pri sledovaní filmu som sa ani v jednej jedinej sekunde nenudil. K tomu všetkemu to bolo doprevádzané škotským dialektom. Pohľad na Edinburgh ako to asi vyzeralo zhruba pred 150 rokmi, ktorý ma poriadne pobavil na necelú hodinku a pol. ()

Reklama

Reklama