Reklama

Reklama

Jáson a Argonauti

  • Velká Británie Jason and the Argonauts
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh řecké báje o Jasonovi, který hledá pověstné "Zlaté rouno", nabízí divákům řadu soubojů s obludami jako harpyje, hydra nebo obr Talos. Proto s Jasonem musí na Kolchidu cestovat také nejlepší bojovníci v čele s Herkulem. Chrání je bohyně Héra. Ve své době byl film ceněn pro kvalitně udělané triky. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hlavní opěrnou silou kvality tohoto snímku jsou na svou dobu neuvěřitelné a dokonale propracované efekty z dílny Raye Harryhausena. Zbytek filmu odpovídá tehdejší době - mnoho akčních scén, které působí spíše směšně a herci amatéři, kteří na celkovém vzhledu moc nepřidají. Za zmínku by ještě stála celkem slušná hudební stránka. Předkrm ke kvalitativně lepšímu Souboji titánů z roku 1981. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Koukám, další rest. Tohle je samozřejmě Harryhausenova klasika. Souboj titánů mám sice radši, ale stejně, když si vzpomenu, jak jsem poprvně vejral na souboj s Talem nebo šermovačku s kostlivci, tak si vybavím ten závan dobrodružství, romantiky a toho pravého hrdinství bájných reků. Film dělaný s radostí a poctivostí. ()

Reklama

pospech11 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější antický film. Rozpočtem, výpravou, hereckým obsazením se nedá srovnávat např. s Trojou, ale i tak. Kdo by neznal báj o Jásonovi a jeho partě v čele s Herkulem. Jediné co mě štve je to že je to starší film, potřebovalo by to remake, ale ne nějakou sračku ale pořádný režisér, kterej si dá záležet na všem ne jen na tom kolikrát bude film sestříhán. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Snímek který je o skoro dvacet let starší než podobná klasika Souboj Titánů, a snímek který se této klasice v mnoha ohledech vyrovná a v některých dokonce možná i předčí. Neříkám a ani nevylučuji že se režisér Desmond Davis, nenechal tak trochu tímto filmem v pozdějších letech inspirovat, samozřejmě v područí svého trikového animátora a producenta, pro kterého si myslím že to byl jeden z nejambicióznějších projektů. Po trikové stránce od klasika Raye Harryhausena (20 milionů mil od Země, Gulliverovy cesty, Tajemný ostrov, One Million Years B.C. plus dvě Sindibádova dobrodružství) je tento film opravdu dokonalý a není toho opravdu mnoho co bych mu zde s jistou opovážlivostí vytkl. Ano jak už bylo psáno v tehdejší době to byly téměř revoluční a značně působivé triky, ale myslím si že i v dnešní moderní počítačové a digitální době si tento film dobře obstojí a svého věrného fanouška si vždycky najde a potěší ho. Atmosféra filmu je hodná vskutku kouzelného anticko-epického pohádkového příběhu plného dobrodružství a fantazie, kde dobro nakonec zvítězí nad zlem. Miluji antické příběhy a filmy jakbysmet, takže mě kolikrát nezáleží ani tak na kvalitě jako na samotném příběhu který zde byl dobrý. Ale za Jásona, Herkula, Heru ale také za trikové harpyje, to obrovské zvíře s hlavami sedmi hadů, jedovatou hydru, a pak především za bronzového obra Talose a útočnou armádu skoro neporazitelných a nesmrtelných koster dávám přeci jenom za 4,5/5*. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Příběhy čerpající z řeckých bájí a pověstí jsou u mne vždy vítaným filmovým zážitkem. Naprosto úžasná podívaná a film, z kterého na vás dýchne nezaměnitelné kouzlo starých filmových časů. Na dnešní dobu již „nepovedené“ triky dodávají filmu umělecký neodfláknutý punc. I v dnešní době je pro mne Jáson koukatelný a neztratil nic ze svého kouzla. Podobné triky jsou vidět ve srovnatelném Souboji titánů z r. 1981, který je natočen až o 18 let později. Snad se dočkám tohoto filmu na Blu-ray, na DVD jsem ho nikdy nesehnal. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Legendární scéna boje s kostlivci vznikala velice složitou cestou. Nejprve bylo třeba, aby herci celou choreografii úderů a šermu nazkoušet a trénovat s kaskadéry a poté museli provádět pohyby a různé údery sami. Kostlivci byli přidáni až dodatečně. Denně dokázal Ray Harryhausen natočit přibližně tři vteřiny boje. Přestože scéna trvé jen 3 minuty, její natáčení zabralo 4,5 měsíce. (ondradvori)
  • Film sa dostal do kín v júni 1963. (curunir)
  • Nakrúcanie sa začalo 2. septembra 1961 v Taliansku. (curunir)

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama