Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden ze slavných případů pražské kriminálky popisuje rozsáhlé pátrání po muži, který se vydával za plynaře a přepadával v bytech staré ženy. Obětí bylo během několika týdnů přes čtyřicet, několik z nich zemřelo. Třetí epizoda popisuje několikatýdenní pátrání a dopadení muže, který byl za sérii 84 trestných činů odsouzen na doživotí. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přepadávat, mlátit a zabíjet staré babky důchodkyně, může opravdu jen totální kripl a duševní mrzák – takovým rovnou provaz na kandelábru…Dosti smutný případ, který si však udržel stejnou kvalitu jako ty předešlé díly. Mladý stážista asi brzy zaplaká, do jaké vybrané společnosti kriminalistů se chce dostat…Stejně by mě zajímalo, kdo je ten donašeč pro TV (zatím to vidím buď na Vladyku, nebo toho jejich připosraného šéfíka… ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Podle těch babiček má pachatel něco mezi dvaceti a šedesáti, výška 150 až 190, blond nebo černovlasý." Tak s takovýmto popisem by pachatele bez problémů našel i poručík Drebin natož experti z 1. OOK SKPV. Jen jim to bloudění po falešné stopě chvilku trvalo, ale mně se to tentokrát dost líbilo. A taky mě pobavila historická zkušenost majora Plíška o tom, že jak to má kola nebo kozy, tak jsou s tím vždycky problémy. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Praze řádí zloděj a nakonec i vrah, který napadá stařenky v jejich bytech, okrádá je a některou i dokonce zavraždí. Do týmu 1. oddělení přichází na měsíční stáž mladý detektiv, kterého šéf díky mladíkově vysoce postavenému tatíkovi tlačí nahoru, přičemž na detektiva Petra chce hodit práskání stop televizi. Mladík udělá jednu zásadní chybu, díky níž je málem odsouzen zmatený podivím (jako tradičně stoprocentně uvěřitelný Radek Holub), který se ke všemu přizná, aniž by pořádně věděl k čemu. Ostatním nezbývá než rychle jednat, aby nedošlo k další vraždě. Možná méně napínavý díl, ale zajímavý především z osobních vazeb na oddělení. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně drsná epizoda o zmrdovy co zavraždil 3 a pokusil se o 4 vraždy, navíc byl usvedčen z 84 trestných činů... Taková zrůda si zasluhuje provaz... Škoda, že ty zkurveny Sluníčkáři to zrušili ... 😢😢😢😢 Mimochodem ta hláška : "když to má kola nebo kozy tak jsou s tím vždy problémy..." je zatraceně pravdivá 😎😎😎😀😀😀 ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda ukazuje, že bežná vyšetrovateľská rutina je skôr vecou náhody a nesmiernej nudy pri prehrabávaní sa zložkami, ako nejaká napínavá práca v teréne - aj keď samozrejme dôjde aj na akčné zatýkanie. Po sľubnom rozjazde seriál dospel do rutiny. Nečudo, že kriminalisti sú unavení a furt fajčia - pri takomto čosi je stres, únava prirodzená, rovnako ako ciga, ktorá na čas ten stres a únavu vyfúkne do paže. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (4)

  • Za zvlášť zavrženíhodné zločiny lze označit útoky proti životu a zdraví starých či hendikepovaných osob nebo dětí. Miloslav Sláma byl 23. listopadu 2005 ve svých 34 letech odsouzen k doživotnímu vězení za tři vraždy starých žen ve věku 82, 82 a 91 let. O další čtyři vraždy starých lidí se pokusil. Kromě těchto sedmi nejzávažnějších zločinů také spáchal sedmadvacet loupeží, sedm krádeží, dva podvody a v jednačtyřiceti případech porušil domovní svobodu. Celkem se tedy dopustil 84 trestných činů. (sator)
  • Násilník Suk, kterého v seriálu hrál herec Tomáš Tobola, se ve skutečnosti jmenoval Miloslav Sláma. (Pripspect)
  • Plíšek (Bolek Polívka) dostal darem knihu „Pražské periferie“ od autora Miroslava Kremlíka. Jméno autora i název knihy jsou však fikce. (sator)

Reklama

Reklama