Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, který se bránil zatčení policejní hlídkou s pistolí a granátem v ruce, nejenže prostřílel služební auto a zranil policistu, ale kriminalisté postupně zjišťovali, že příště se bude chtít zadržení bránit s využitím mnohem razantnějších prostředků. Jeden z případů pražské kriminálky, kdy nebylo možné váhat a bylo nutné co nejrychleji najít muže, o němž policisté věděli jen to, že je nebezpečný. Neznali ale jeho totožnost ani bydliště. Že nešlo o banalitu, svědčí i čtrnáctiletý trest vězení, k němuž byl po dopadení odsouzen. (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile jde o útok na policajty, tak je to vždycky pro kriminalisty něco víc. Takže není třeba šetřit s projímadlem :) Přitom stačilo, aby si obarvily vlasy, kokoti, a nikdo by je nepoznal :) K samotnému případu se tu také rozjede druhá linka, točící se okolo GIBS a zaprodaného extechnika Štrompfa. Líbilo se mi, že je ukázáno, že inspekce dokáže zavařit nejen poldům, ale zároveň si uklidit i na svém vlastním písečku. Přitom je jasné, že řídit se vždy předpisy může být mnohdy kontraproduktivní, a některé menší kličky, vedoucí k urychlení vyřešení případu, můžou být naopak prospěšné, a práce inspekce tak naopak může sloužit k tomu, aby brzdila policejní práci, ale to už je věcí samotného systému, aby to pořešil... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já nevím, co mám říct inspekci." Tak tady se GIBS zbytečně démonizuje. Já mám totiž zkušenost, že GIBS je jen spolek angažovaných kreténu, kteří si libují v potápění policistů. Takže to se tady ukázalo hezky, ale taky se kritizuje ETŘ a to zase až tak úplná kravina není. Nicméně ten paradox, kdy policista honí lumpa a inspekce přitom honí policajta, je naprosto skvělý. Tohle život napsal mnohokrát a je dobře, že to seriál ukázal. A pokud někdo potřebujete nový byt, tak se obraťte na pana detektiva Sršně, tel 606 825 178, ale je možné že místo bytu dostanete žloutenku. ()

Reklama

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od určité chvíle se zde buduje silné napětí. Vážné situace ať na samotné kriminálce nebo u případu je odlehčena několika jednoduchými hláškami :) hláška Bolka..."ten kriminálník může říct jsem fakt ve sračkách", poté co ty hajzly čeká dlouhé sezení na záchodě. Obyč. týpek vypráví jak skočil na ujíždějící auto jde vše vysvětlovat a seskočí z malého balkonu. "Hovno, normálně se semnou na tom čelním skle rozjel." /prvky parkouru/ nevidím v seriálu po prvé. Akční prvky jsou velice příjemné pro dynamičnost celého příběhu. Zatýkání bylo URNou parádní. Vetchý hraje parádně, bez něj by to nebylo vončo. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vono se za deset devět let prd změnilo. Rizikáče jsou fajn, ale tabulkový platy jsou pořád nízký. Titul před jménem udělá pár stovek na vejplatě navíc, a je jedno, jestli rozdáváte vizitky nebo šlapete chodník. Tchýně musí půjčovat nejednomu fízlovi, jednou nohou jste stejně v teplákách, protože GIBSka už se třese na to, až si na někoho kleknete a naložíte mu jenom proto, že tejden dva vám po městě napadal lidi a vás už to začalo srát. Asi bych taky možná radši podepsal, a šel za tepla k těm kancelářským sviním, který z vás v nejlepším případě udělaj nezaměstnanýho. Celej ten případ o fetkách, kterým někdo polil pizzu gutalaxem, je v týhle epizodě jen rámec toho, že bejt policajtem je dneska o romantickejch ideálech každýho, kdo tu uniformu navlík, a hlavně o penězích. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svině konečně okusila svou vlastní polívčičku…Jo i policajti potřebují buzeraci, nebo si to alespoň chlapci a děvčata z GIBS myslí, páč je přeci potřeba vykazovat nějakou činnost, když mají tak teplá a dobře placená místečka. Přece se nebudou nahánět po republice a dopadat vrahy, feťáky a úchyláky…Raději budou buzerovat ty, kteří je vlastně živí – jo je to to samé, jako skoro v každé práci, taky vás tam jezdí otravovat a buzerovat (tabulkoví) debilové…Dvojice magorů to zahrála dobře a doufám, že jim ta pizza s projímadlem chutnala – ještě teď se řehtám…Bylo dobré zas vidět Lukáše Příkazkého z Rapla – kterého jsem viděl dříve, než tohle… ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Narkomani se schovávali v ulici Vítkova v pražském Karlíně. Na stejném místě byly mimo exteréru natočeny i interiéry. Chodba se schodištěm odpovídá domu a dokonce půdorys bytu je shodný s půdorysem bytu za dveřmi jimiž v příběhu vnikne „zásahovka“ dovnitř. (mikulin)
  • Inspekce klade majoru Kozákovi (Ondřej Vetchý) za vinu, že "Dne 14.08.2014 jste bez povolení vstoupili do bytu paní Rajnochové..." Tento díl se vysílal 24.02.2014, takže "inspekce má asi věšteckou kouli". (melica)
  • Muž, který se bránil zatčení policejní hlídkou s pistolí a granátem v ruce, prostřílel služební auto a zranil policistu, byl feťák a třináctkrát trestaný recidivista Miloslav Kopecký. Dostal čtrnáctiletý trest vězení. (sator)

Reklama

Reklama