Reklama

Reklama

Vánoční příběh

  • USA A Christmas Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Blíži sa čas Vianoc a malý Ralph (Peter Billingsley) má veľký sen. Chcel by dostať pod stromček prekrásnu pušku Červeného jazdca komiksového hrdinu, ktorú chodí obdivovať pred výklad obchodu. Ralph nevie, ako by mohol rodičov presvedčiť, aby mu pušku kúpili. Mama je zásadne proti, bojí sa, aby si puškou neublížil a považuje ju za veľmi nebezpečnú. Vianoce sa však nezadržateľne blížia, nuž Ralph nezaváha a rozhodne sa navštíviť aj samého Santa Clausa v obchodnom dome v nádeji, že vyhovie jeho žiadosti a splní mu sen o vytúženom darčeku. Podarí sa malému Ralphovi uspieť...? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

HareS 

všechny recenze uživatele

Voice-overom hlavnej postavy ozvláštnený rodinný film v americkom (znesiteľnom) old-school balení. Na americký mainstream až nečakane sebareflektívny pohľad malého chlapca na svoje vyrastanie, rodinu a na život v malomeste; túžba po vysnenom vianočnom darčeku - winchestrovke - podriadená svojmu životu, nepochopenie tohto pre dieťa nevhodného želania zo strany učiteľov a rodičov... Nič ťaživé vás však ani zďaleka nečaká, ako som už totiž spomenul, nachádzame sa vo family entertainment of USA. 75% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prave se zrodil muj dalsi povinny vanocni film. Vtipna, hodna a mila komedie (nejen pro deti). Jako kdyby Woody Allen napsal "vanocku" pro deti a pomahal mu s tim Zdenek Sverak. Tak to na mne pusobilo. Plusem vynikajici "voiceover" a vseobecne libezna atmosfera. 100% bez jedine pripominky. P.S.: takhle spickovej casting jsem uz nevidel ani nepamatuju. (+ original zvuk nutny. Dabovane nikdy!) ()

Reklama

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Čo by to boli za poriadne americké Vianoce, keby že sa úplne na poslednú chvíľu nepokazia. Zničené okuliare od výsneného darčeka, bordel po darčekoch, zničená kuchýňa a rozmetaná krúta po podlahe a ešte k tomu čínska reštaurácia na poslednú chvíľu a koledníci, ktorí namiesto la la la spievajú ra ra ra lebo sú ázijského pôvodu je určite spomienka k nezabudnutiu. Mne tá atmosféra pripadala miestami do hlavy udretá, no zasmial som sa pár krát a prekvapivo to nebolo vôbec nudné. P.S. To iba ja si môžem pozrieť film s vianočnou tematikou uprostred februára... 75% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Milý nenároční rodinný americký vánoční film, u kterého ten čas hodně příjemně a rychle utíká a u kterého jsem měl skoro pocit, jako bych to všechno, co se tam děje, prožíval já sám. Je to nádherná exkurze do života jedné americké rodinky v předvánočním a vánočním čase, ale především je to zajímavý příběh, kdy je nám vše popisováno velice vnímavýma, ale zároveň trochu naivníma dětskýma očima. Hlavní dětský hrdina si leckteré věci představuje hodně naivně, ale jsou to představy přiměřené jeho věku, takže například scénka se známkováním slohů je naprosto úžasná a vtipná, jako ostatně některé další scénky, které se ve filmu objevují, ať už je to svůdná lampa, nerudný Santa v obchoďáku, nebo oběd na Boží hod v čínské restauraci. Tahle vánoční komedie je prostě originální a vtipná a já nemám nejmenší důvod na ní cokoliv zpochybňovat nebo hanit, protože takhle dobře se u vánočních filmů zase tak často nepobavím, a o to je smutnější, že tenhle film žádná česká TV stanice už pěkných pár let nevysílala a nebýt slovenské Markízy, tak bych se k tomuto filmu asi nikdy nedostal. Přitom si myslím, že tenhle film by o Vánocích neměl chybět v televizní nabídce vánočních filmů. Já jsem si to naprosto parádně užil a film jsem rozhodně neviděl naposledy. Uděluji lepší čtyři hvězdy. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem nečekal, že by mě A Christmas Story (s tím nesympatickým skrčkem na obalu) mohl bavit. Naštěstí zdaleka nejde jen o tuctovou vánoční rozprávku, ale hlavně o dobrý film, který mi v několika momentech připomněl mou oblíbenou Obecnou školu a hned v několika dalších scénách mě přinutil k upřímnému hlasitému smíchu (návštěva Santa Clause v obchoďáku u mě vede). Skvělé 4* (nejen v rámci vánočních filmů) a za rok si to s chutí pustím znovu! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (13)

  • V roce 2012 byl film zařazen do Národního filmového registru USA, který je součástí knihovny amerického Kongresu. (Snorlax)
  • Občané Clevelandu neuvěřitelně spolupracovali s filmaři a poskytli pro filmování stará vozidla, která dopomohla k celkové autenticitě snímku. (mi-ib)

Reklama

Reklama