Reklama

Reklama

Lang ya bang

(seriál)

Série(2) / Epizody(104)

Obsahy(1)

Nadějný mladý válečník se jako jediný těsně vyhne smrti při politickém atentátu, při kterém vymře celý jeho rod. Poté, co se z ran zotaví, vezme na sebe cizí podobu a pod jménem Mei Changsu se vrátí do paláce, aby zpřetrhal nitky dvorních intrik, potrestal spáchané bezpráví a pomohl dosadit na trůn svého bývalého přítele, prince Jinga. (mrtvej pes)

(více)

Recenze (8)

Deeus 

všechny recenze uživatele

Pro to intenzivní, srdceryvné finále se vyplatilo přetrpět těch zpočátku velmi, velmi dlouhých padesát dílů... Není to úplně slow burn, za kterých bych dala ruku do ohně, ale s postupným odhalováním, intrikováním a dalšími tahy hry to nabíralo na síle a musím říct, že k mojí spokojenosti. Jsem jeden z těch lidí, kteří neudrží vážnou tvář, když vidí, jak se v čínských filmech řeší veškerá medicína akupunkturou a vyflusnutím krve, pohřbívám čelo v dlani, kdykoli vidím úplněk nad green-screenovanými střechami, ale záhadný Mei Changsu (pan Su Zhe) byl prostě Pandořina skříňka, kterou jsem potřebovala vidět otevřenou. Stojí to za to. Evokuje mi to ty desetiletí staré filmy, které mají natolik silného hlavního hrdinu, že nenajdete nikoho, kdo by mu nedržel palce. Je tam i broship/bromance/říkejte tomu jak chcete, za mě je to důvod k palci nahoru. Princ Jing má teda neustále psí oči, ale když pošle svého poradce tam, kam slunce nesvítí, otevírá se vám v kapse nůž za pana Su. Intrikující konkubíny mě vytáčely neskutečně tou falší, ale takový princ Yu byl fakt nečekaně skvělá podívaná, co do jeho rozvíjejícího se vztahu s panem Su a snahy naklonit si otce - jen musím uznat, zase to je jedno z těch dramat, kde se vyplatí najít si tabulku a zapisovat si, kdo je kdo, ale pečlivě se vyhněte spoilerům. CHAOS! A opět, au, ten konec... podruhé musí Nirvana in Fire bolet ještě víc, jakmile člověk ví...:| Mám jen jedno srdce, proto si repete nedám. Ale doporučuju - znáte to, co vás nezabije, to vás posílí :) ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Nirvana in Fire je seriál od kterého jsem nečekal vůbec nic, a o to víc jsou mé finální pocity větší a lepší. Hlavně ten kdo pracoval na scénáři si zaslouží pochvalu, tedy až po tvůrci románu, který je předlohou tohoto seriálu. Vymyslet takovéto fungující intriky na císařském dvoře chce nutnou dávku strategické inteligence a ta autorovi nepochybně nechybí. Ostatní asijské historické intrikářské seriály, které jsem zatím viděl, působí oproti tomuto jako dětské pohádky, a to jak po dějové stránce, tak po propracovanosti osobností všech postav. Nejlepší na všem bylo, že člověk jen těžko mohl odhadnout, jakým směrem budou vzniklé zvraty ubíhat. Dále se musím pozastavit nad bitvou, jenž proběhla zhruba deset dílů před koncem. Když bylo jasné, že bitva opravdu proběhne, byl jsem plný obav a zároveň očekávání, jak se s ní tvůrci poperou, načež musím uznale pokývat hlavou, že bravurně. Obával jsem se přílišného využití wuxia prvků, což naštěstí omezili na minimum. Jako celek funguje seriál na výbornou a má vše co by měl takovýto seriál mít. Spousta charismatických a propracovaných postav s přirozeným jednáním, inteligentní zvraty, epická bitva, fungující a až na minimum situací přirozené emoce, dobrý příběh a v neposlední řadě nádherné kulisy s kostými. Na závěr chci pouze dodat, že to bylo KUR*A BOŽÍ!!! ()

Reklama

Krysap 

všechny recenze uživatele

Cože, zatím žádné hodnocení? Ale tak to musím napravit. Takhle nadšená jsem už delší dobu z nějakýho seriálu nebyla, a navíc z čínskýho.. Hlavním hrdinou je pan Mei Changsu, kterého věštba doporučí císařským princům jako geniálního stratéga, který je dovede k císařské koruně. Nikdo o něm nic neví, pan Su je postava zdánlivě bez minulosti. Přijíždí tedy do hlavního města, princové bojující o korunu se mu snaží zavděčit a pan Su nakonec přijímá. Jeho cíl ale ale ve skutečnosti jiný - jde tvrdě za pomstou za 13 let starou zradu a vyvraždění 70 tisícové armády, v níž byl jedním z velitelů. Pan Su, který je díky svému chatrnému zdraví docela dlouho podceňován, udělá během 54 dílů takovej fičák na císařským dvoře, že vám z toho polezou oči z důlků. A při pohledu na jeho lehce ironický úsměv, který mu hraje na rtech v okamžiku, kdy se jeho nepřátelům hroutí životy, se budete tetelit blahem. Dovoluju si tvrdit, že kvalita seriálu jde s každým dalším dílem nahoru. Ve finále jsem už s 5* neváhala. Navíc děkuju Číňanům, že wuxia prvky jsou tentokrát pouze doplňkem, a to spíš výjimečným. V hlavní roli je zde především inteligence a geniální plánování, než souboje a bitvy. Na čínský seriál jsem taky nadšená z hereckých výkonů - žádné retardované přehrávání, hlavní představitelé jsou všichni perfektní a Hu Ge jako pan Su je k sežrání. OOOOOOO Doplňuji, že byla natočena druhá série, má 50 dílů. Tentokrát sledujeme osudy válečnického rodu Chang Lin, zpočátku je příběh spíš taková detektivka, postupně se dostane, stejně jako první série, na intriky na císařském dvoře, vzpoury a tradičně na téma pomsty. Seriál má pořád vysokou úroveň z hlediska kostýmů (naprosto špičková práce), vyobrazení reálií a zvyků v době, kdy se seriál odehrává. Příběh už není tak zajímavý, jako v první sérii, nicméně pořád mě dokázal zaujmout a celých 50 dílů jsem se nenudila. Bohužel chybí stěžejní postava, jako byl pan Su. Herecké výkony byly poměrně slušné, bohužel ale bylo hodně znát, že mladý představitel Xiao Pingjinga byl vybrán podle krásné tvářičky a ne podle hereckých schopností. Nejen, že mě nedokázal přesvědčit, že je dobrým bojovníkem, ale v druhé části už vůbec ne, že je dobrým vojákem a generálem. Na to jeho křehká fyzická konstituce prostě nestačila.. Celkově druhou sérii hodnotím slabšími 4*. Proti třetí sérii bych ale vůbec nic nenamítala. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Pro me zatim nepokoreny vrchol soucasne cinske televizni produkce, tady se proste povedlo vsechno - pribeh plny intrik se zvratem snad v kazdem dile, neskutecne zivotne postavy, ktere zvlast vyniknou v porovnani se znehybnelym ritualizovanym zpusobem zivota na cisarskem dvore, vytecne herecke vykony vsech zucastnenych, prekrasne kostymy a kulisy (a CGI;), hudba. Z hlediska narace chapu i ne-happy end ( i kdyz osobne to samozrejme vidim jinak, vsak uz se tam udaly fantastictejsi veci nez nejaka fake death nebo jiny shenanigan a pak uz nic nebrani tomu, aby si Xiao Shu a Jingyan konecne padli do naruci nebo kam, zvlast kdyz ten notne zpozdeny zasnubni dar uz Lin Shu dostal, ze;) ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Nirvana In Fire není z těch dramat, která jsou v internetových diskuzích skloňována ve všech pádech. Přesto je těmi, kteří se do její sledováni pustili, hodnocena velice vysoko. A není se čemu divit. Sám za sebe musím říct, že příběh s tak promyšleným dějem jsem ještě neviděl. Osobně revenge dramata nevyhledávám, protože obsahují na mě moc slz, nenávisti, krve a smrti. Též se do toho často namotává láska a tragédie je na světě. Nirvana in Fire ale dokazuje, že pořádný příběh o pomstě a spravedlnosti nic takového nepotřebuje. V jedné z diskuzi zazněla otázka, zda je v příběhu romantika a odpověď na ní se mi moc líbila. Něco z romance v příběhu je, ale divák objeví něco lepšího – přátelství, loajalitu a odhodlání. A o tom přesně tenhle příběh je.*** Mei Chang Su je opravdu brilantní stratég, který jde odhodlaně za svým. I přesto ale nepůsobí jen jako chladný manipulátor, ale i jako velmi schopný člověk, a tak získává na svoji stranu v průběhu těch 54 dílů více a více lidí. Jeho umění může divák ocenit i z toho důvodu, že jeho protivníci jsou mu zdařilými soupeři, kteří nemají v hlavě slámu. Dlouho se mi nestalo, že by se v příběhu sešlo takové množství postav, které se mi buď líbily, nebo mi alespoň nevadily. Když zpětně přemýšlím, tak si nedovedu vybavit nikoho, kdo mi zde výslovně pil krev. I vizuální stránka celého seriálu stojí za to – gesta, rituály či oblečení, prostě je na co se koukat.*** Příběh je z velké části postaven na dialozích a je proto poměrně náročný na sledování (nelze jej tedy sledovat jako maraton). I přes to ale nenudí, protože v pravou chvíli vystřídají slova činy a tak ani o akci v podobě soubojů není divák ochuzen. Hudba je tentokrát dost upozaděna (když se mluví, tak nemůže nic extra hrát) a seriál si tak po celou dobu vystačí jen s několika skladbami. O to víc zaujmou.*** Nemohu tak jinak než dát plný počet bodů, protože i když mi konec dal co proto, hodlám si v blízké době dát sledovací repete - 5* (10/10) ()

Galerie (186)

Reklama

Reklama