Mladík Paul Carlson utíká před zákonem a osud ho zavane na Drákulův hrad, kde se stane vězněm. Po jeho stopách se vydávají jeho bratr Simon se svou přítelkyní Sarah. Také oni se stávají "hosty" hraběte Drákuly, který touží po krvi krásné Sarah. (liquido26)
obitus
Sesty film v poradi a treti, ktery jsme v ramci Hammeracke Dracula serie videl. Moc se mi do nej nechtelo, Dracula: Prince of Darkness me pred par mesici dost zklamal a tak jsem k dalsimu dilu pristupoval s mirnym despektem. Nastesti ten byl po nekolika prvnich minutach rozptylen a zas jednou jsem si mohl uzit paradni Hammer. Demonicky vypadajici Lee s rudyma ocima konecne vypada jako poradny Dracula a nastesti dostava dostatek prostoru. Vyprava je uzasna a i kdyz film nese stopy pozdniho Hammeru (vic krve a nader), nepusobi to prilis samoucelne a nerusi to. Jedina, i kdyz pomerne velka, vytka putuje k hlavnimu zrzavemu kladasovi, opravdu nesympatickej chlapek. Jinak moc fajn podivana, pokud mate podobny styl radi.(25.11.2005)
EdaS
To nejlepší, co Hammer nabízel - atmosféra, romantika, krásná výprava, ďábelský Christopher Lee a vnadné herečky.(28.3.2009)
betelgeuse
Horror nehorror, hlavním lákadlem téhle pozdní drakuliády společnosti Hammer jsou víc než poodhalené dekolty sličných hereček.(18.12.2002)
JohnnyD
Osobne mám radšej beštiálneho agresívneho expresionistického Draculu z predošlých častí. Áno, tu je uveriteľnejší, koná reálnejšie, no nie je to taká sranda. Síce úvodná scéna naznačuje, že film budú pekné jatky, väčšinu filmu sa len kecá a skutek utek. Chuť spraví až záver na streche hradu v pozadí s nočnou hmlistou atmosférou Transylvánie, ktorej kraľuje démonický Lee.(21.10.2011)
Bloody13
Drákulovy jizvy je další skvělá upířina, a tentokrát to opravdu stojí za to. A to hned z několika důvodů. Nejenže si nyní opravdu vychutnáme podlouhlý obličej a krvavé oči Christophera Leeho, protože zde konečně dostal zaslouženou dávku prostoru. Mimo to je jeho Drákula pěkně nasranej, kouše a kuchá všechno, co se dá. Hlavně ty překrásné dívky s hlubokým dekoltem, ale on zmučí rozžhavenou šavlí i svého sluhu. Dostaneme konečně i pořádnou dávku krve, o kterou se postará nejen hrabě sám, ale i jeho netopýři. Ano, najdou se menší vady na kráse, jako právě ti gumoví netopýři a stejně tak gumové nože, nebo opětovná neschopnost točit noční scény za tmy místo za šera, ale to jsou detaily. Bavil jsem se víc než dobře, protože tohle je jeden z těch povedenějších hororů z dílny Hammer.(17.6.2010)
darkrobyk
,,On je zlo! On je ďábel sám!" Krvavé oči a sinalá tvář upírského hraběte neznají slitování. Krvelační obří netopýři (rád jim odpustím viditelnou loutkovost na špagátech), skvělé zrození hraběte v úvodu, události v kapli, strach vesničenů, šílená jízda kočáru lesem a opakované návštěvy hlavních postav hradu, jež se pro některé stávají osudnými. Skvělá hudba, nezbytná mlha a rozkošné kašírované kulisy tak, jak je fanoušek starého Hammeru má rád. Výborná práce s barvou - červená+černá+zlatá. Červené závěsy, svíce, křesla, přehozy, postel s nebesy, krev...černí koně, kočár a třeba šroubovnicové sloupy u postele, zlaté svícny a šperky...Skvostně zařízený interiér hradu, kde sídlí pradávné zlo. Násilí se nezastaví u vraždy a následného porcování mladé ženy sekáčkem a pilou...Pohádkově horrorový příběh je už dnes vpravdě kultovní...(10.2.2012)
liquido26
Tenhle Drákulovskej Hammer řadím mezi ty lepší - fakt pěkná atmosféra, přiměřená délka, nenudící příběh, hezký holky a Christopher Lee v roli Drákuly má docela dost prostoru, mluví a vůbec takhle nějak si představuju Drákulu. Zde na mě snad poprvé v cel sérii vrhá dojem vznešeného upírského šlechtice.(25.7.2008)
kongamato2
Konečne hammer Drákula kde vystupúju aj netopiere. Moc krvavá, temná a z peknými herečkami najlepšia Drákula po Prince of Darkness. Ožívenie celkom zaujímavé a hlavne masaker v kostole stojí zato. Christopher Lee je ako vždy bez chyby. Koniec mohol byť viac prepracovaný, ale aj tak je to stále nadpriemer. Sería hammer je niečo ako séria Piatok trinastého. Tam kde sa prvá časť konči tam sa druhá začina.(21.6.2010)
milka
Celkem průměrné "Hammerovské" béčko, které kromě démonického Leeho a dam s bujným poprsím nemá moc co nabídnout. Některým scénám se sice nedá upřít atmosféra, ale celkově je to až moc utahané a Christopher Lee je tam až moc málo.(8.2.2012)
Nautila
Jak už napsal liquido26, tady je to konečně ten pravej vznešenej Drákula (a zlej jak noc, oj -ta kaple a jeho nevěstka! Konečně). Skvělé po celou dobu. Jediné, co mě fakt mrzí, je ten dementní, ale opravdu dementní konec Drákuly.(1.1.2011)
pepua
Tak tady se na můj vkus objevilo příliš romantiky, jakoby tím tvůrci chtěli natáhnout děj, který za moc nestojí. Hlavní tři kladné postavy hrají úplně příšerní herci, z čehož ve spojení s onou romantikou vzniká dost slabý film.(10.9.2006)
corpsy
Strhujúce a naozaj veľmi vydarené pokračovanie draculovskej ságy spoločnosti Hammer. Tradičné ingrediencie tohto vtedajšieho produkčného lídra na poli hororu okorenila temnejšia, akčnejšia, brutálnejšia a krvavejšia atmosféra aká bola dovtedy v tejto sérii zvykom.(10.9.2011)
Andronikos
Stručne: Nuda a neracionálne sa správajúce postavy. Po dobrej atmosfére, ktorá v predchádzajúcich filmoch série vypĺňala aspoň časť stopáže, tu nie je ani stopy. - Podrobnejšie (obsahuje SPOILERY): Jediným pozitívom filmu je vcelku slušná koncentrácia pôvabných ženských tváričiek. Osobne tak hodnotím tri zo štyroch. Samozrejme, tieto tri štvrtiny si príliš neužijeme, zato tá jediná nepôvabná to nielenže prežije, ale ešte tam ako druhá hlavná postava figuruje do konca. - Lee alias Dracula sa správa s ohľadom na šablónu, vytvorenú v predchádzajúcich filmoch série, veľmi podivne: na hostí je milý, raz sa dokonca usmeje (ak ma zrak neklamal), jeho agresivita a strohosť sa vytratili. Zato nie je schopný po väčšinu deja zaobstarať si obete inak, než čakaním na to, až sa dostavia na jeho zámok. Logika jedného jeho kroku je pomerne chabá (zabije svoju domácu upírku a samozrejme zásobáreň potravy v jednom len preto, že sa chcela napiť aj ona). - Ešte horší než Dracula je však jeho netopier, ktorý so srdcervúcimi červenými očami a uši trhajúcim piskotom poletuje po filme, niekoho sleduje a občas dokonca odpraví. Fakt, že netopiera lietajúceho danou rýchlosťou by ručne navždy zlikvidoval každý homo sapiens starší než 12 rokov, resp. by pred ním aspoň utiekol, scenáristovi vôbec neprekáža v tom, aby ho nechal zabiť nielen kňaza v dôchodkovom veku (čo bola scéna, ktorá na mňa kedysi spravila vcelku dojem, ale po rokoch a zhliadnutí pár hororov navyše mi teraz už bola len na smiech), ale aj celý zástup obyvateliek nemenovanej dediny. - Pri nedostatku invencie a vystrieľaní nápadov v minulých epizódach draculovskej série sa scenárista uchýlil k niekoľkým krokom. Jednak si zrejme v zúfalstve spomenul na pôvod draculovského mýtu, knihu pána Stokera, a využil motívy úniku zo zámku po úzkej rímse a upírskeho vzrušovania sa nad zavýjaním vlkov. Po druhé: začal inovovať. Okrem sprznenia Draculových postupov a "charakteru", o ktorom už reč bola, sem dal nebývalé gore. Popri krvou postriekaných tvárach a stenách kostola tu máme aj grófa, zabíjajúceho svoju bývalú favoritku dýkou (prečo nie zubami, ako tradične?), a jeho lokaja, ktorý pílkou rozoberá telesnú schránku tejto odstánenej. To, že tieto úmrtia a pár mŕtvol so stopami zubov na krku nestačí prerušovať vlečúcu sa dejovú nudu, nechajme bokom. Ostatne, rovnako sa to nedarí ani zmienenému lokajovi, ktorý jediný je ako tak na celom filme zaujímavý, pretože sa "zmieta" medzi vernosťou pánovi a erotickými túžbami zameranými na hlavnú ženskú postavu. Tretím scenáristickým krokom je vykrádanie a na ruby obracanie jednej z minulých epizód: na začiatku Dracula Has Risen from the Grave sme mali nebojácneho kňaza a zakríknutých dedinčanov, v tomto príbehu je tomu presne naopak. - Vrchol scenáristovho "výkonu" však predstavuje nesporne to, že na začiatku sa vykrikuje čosi o tom, že plamene Draculovi neublížia, aby sme na konci videli, ako grófa upáli ako na potvoru doň udrevší blesk. - Oproti všetkým starším filmom s Leeom ako Draculom neskonalý úpadok na pozerateľnosti a zábavnosti.(24.9.2011)
helraiser
Jeden z nejlepších Hammerovskejch filmů které jsem zatím viděl. Hammer pěkně přitlačil na pilu a stojí to doopravdy za to. Úvodní masakr v kapli nemá chybu. Lee v roly Draculy je pořádně démonickej a zlej, jeho trestání sluhy s rozžhavenou šavlí mluví za vše. Dracula v tomto filmu stojí opravdu za to a naštěstí dostává hodně prostoru takže si ho můžeme pořádně užít. Nebýt té zbytečně dlouhé romantické vatě tak bych dal maximum, ale smekám tohle vážně stojí za to a žádnej upíří maniak by si tohle neměl nechat ujít.(7.5.2010)
Související
- Legend of the 7 Golden Vampires, The (1974)
- Satanic Rites of Dracula, The (1973)
- Drákula roku 72´ (1972)
- Taste the Blood of Dracula (1970)
- Dracula Has Risen from the Grave (1968)
- Dracula: Prince of Darkness (1966)
- Draculovy nevěsty (1960)
- Dracula (1958)