Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední den školy se uhlazený učitel Andy Campbell nechtěně zasadí o vyhazov svého obávaného kolegy Rona Stricklanda. Když ho pak Strickland vyzve na pěstní souboj, Campbell musí najít způsob, jak se vyhnout krutému výprasku. Ice Cube a Charlie Day hrají v komedii "Na férovku, pane učiteli" dva středoškolské učitele, kteří se chystají vyřešit své rozpory pěkně po „drsňácku.“ Poslední den školy se uhlazený učitel angličtiny Andy Campbell (Day) ze všech sil snaží udržet věci pod kontrolou, a to i navzdory nejapným vtípkům maturantů, špatnému vedení a rozpočtovým škrtům, které ohrožují pracovní místa. Všechno ale začne jít od desíti k pěti poté, co se nechtěně dostane do křížku se svým mnohem drsnějším a obávanějším kolegou Ronem Stricklandem (Ice Cube), který Campbella vyzve na staromódní pěstní souboj za školou. Zpráva o potyčce se šíří rychlostí blesku a stane se přesně tím, co tahle škola – i Campbell - potřebují. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (109)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V podstatě jediné, co se dá této komedii vyloženě vytknout, je vážně až nesoudná a naivní zápletka, čímž mám na mysli především to, že na amerických školách se sice můžou dít vážně divočiny, ale zdejší chování a činy jak žáků, tak učitelů měli spíš blíž ke klasickým parodiím, než seriózním filmům, takže se prostě jedná v tomto ohledu o pořádný úlet. Pokud ovšem bude případný divák právě nad tímto faktem ochoten přimhouřit oči, tak poté dostane opravdu svižnou a místy poměrně vtipnou komedii, plnou fuckování, slušně nabroušených a nekorektních hlášek a sympatických postav, obsazených zábavnými herci. Celé se to jinak odehrává během jediného dne, takže spád filmu je opravdu zběsilý, což navíc pomohlo i k zakrytí několika trapnějších momentů, důležité ale je, že těch zábavnějších je tu mnohem víc. A jelikož jsem se u těchto typů filmů postupem času naučil smířit se i s těmi jejich klasickými kýčovitými závěry, tak výsledný dojem z této ptákoviny je nakonec poměrně až nečekaně pozitivní, jen opakuji, divák do toho musí jít skutečně jako do pořádného úletu, a ne jako do normální komedie. P.S. Nedávno jsem viděl skvělý film Straight Outta Compton, který jen tak mimochodem pojednává i o drsné minulosti Ice Cuba a zmiňuji to kvůli tomu, že ani trochu nechápu, co nyní tohoto chlápka vede k účasti v takovýchto filmech, jako je právě Fist Fight. Tím ovšem nenarážím na tento film samotný, spíš jen tak uvažuji, že právě s ohledem na jeho minulost bych ho typoval spíš do drsných, nekompromisních dramat a thrillerů, ale on se převážně věnuje takovýmto šaškárnám, kde sice také hází po celou dobu drsný, nasraný ksichty, ale dělá je spíš jen pro pobavení, než vystrašení. Fakt zvláštní. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Veľmi ma mrzí, keď vidím komédiu, ktorá má potenciál na dobré scény a super dialógy. Aktuálny film „Fist Fight“, ktorý spomenuté prostriedky mal, však z toho takmer nič nevyužil. Film v prezentovanom kontexte je v podstate zbytočná záležitosť. Osobné hodnotenie: 59% (*) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $32,187,017Tržby Celosvetovo $41,087,017▐ Škoda že to je len taká blbyna od buka do buka, kde sa po celý čas fuckuje - nadáva, robia úplne bykoviny 100x videné, až to trápne je úplne trápne a o skutočne zábavné skoro nezakopnete. /30%/ ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

No teda, tak toto bola kolosálna stupidita, akú som už dlho, fakt dlho, nevidel. A to mám Charlieho Daya fakt rád, takže som tak akosi dúfal, že to bude aspoň ako tak obstojná komédia. Ale toto je vážne čistý odpad! Zopár dobrých hlášok, ale ani tie nezachránili ten film pred totálnym fiaskom, keďže už samotný scenár a zápletka je maximálne priblblá a plná trápnosti. A pritom to mohlo byť s tým hereckým obsadením a školským prostredím vcelku vydarený film. Nuž, toto si nič iné ako hodnotenie Odpad! nezaslúži. Hrôza! ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušná drsňácka komédia s perfektným a uleteným castingom počnúc ako vždy perfektným Ice Cubom a Charliem Dayom a v tesnom závese každým ďalším zúčastneným ako Tracy "Benga" Morgan, Jillian "mrdačka" Bell, Dean "Under the Dome" Norris, Christina "Megakozy" Hendricks a ďalší. Potešilo aj cameo veterána Dennisa "24 hodín" Haysberta a Kumaila "Silicon Valley" Nanjianiho. Nekorektné, odvážne, provokatívne, vtipné tak akurát na hrane. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Ice Cube řekne ve filmu: „Fuck the Police,“ což je odkaz na jeho minulost. (Salem)
  • Původní název filmu byl „Teacher Fight“. (SONY_)
  • Prvý film pre Tracy Morgan (tréner Crawford) po nehode z roku 2014. Pri nej nešťastne zahynul komik James "Jimmy Mack" McNair a Tracy sa zranil. Obaja cestovali autobusom, do ktorého narazil kamión. (belinko)

Reklama

Reklama