Reklama

Reklama

Maigret - Season 1 (2016) (série)


Maigret a případ mrtvého muže (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Maigret a mrtvý muž (více)
TV spot

Obsahy(1)

Komisař Maigret řeší případ tajemného mrtvého muže. Vyšetřování se protne se sérií brutálních loupežných vražd... Rowan Atkinson, který se celosvětově proslavil jako věčný popleta Mr. Bean, si pro změnu zahrál slavného detektivního vyšetřovatele inspektora Maigreta. V příběhu z Paříže 50. let vyšetřuje vraždu hazardního hráče napojeného na brutální gang z Československa.  Díky Rowanu Atkinsonovi v hlavní roli a řadě výtečných herců v rolích vedlejších je Maigret a případ mrtvého muže detektivkou, kterou musíte vidět. (TV Prima)

(více)

Recenze (113)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigreta mám zmáknutýho ze všech detektivů nejmíň (viděl jsem jednoho starého Gabina a pár dílů s Cremerem, nečetl jsem nic). Tady se jedná o pocitvou televizní práci, zaujme spíš postavami (Maigretova žena) a atmosférou, než detektivním pátráním, ale hlavně - Rowan Atklinson měl vážné role hrát už dávno, já to říkám pořád. 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl Maigreta je na tom kvalitně asi tak stejně, jako první díl. Nepřináší nic originálního, spíš se snaží o poctivé zpracování jednoho z případů a jediné, čím opravdu může zaujmout je hlavní postava Maigreta, kterého hraje Rowan Atkinson. Škoda ale, že dabing zřejmě dost poupravili, protože podle toho, co jsem tady četl za komentáře, v originále Angláni trošku hlásili do Čechů a Slováků. No a já celej film čekal a ničeho se nedočkal. Kompletně to totiž v dabingu odsrali Rusové. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Dýchá stejný vzduch jako mrtvý muž." Žádná DNA, žádná digitální fotometrie či forenzní psychologie - tady se dýchá vzduch, kouří dýmka, podávají inzeráty a provozuje bistro. Zkrátka těžko čekat od Maigreta nějakou moderní kriminalistickou metodu, když se tak zarputile drží knižní klasiky. Mě to tedy tak nějak televizně pobavilo, ale kdyby se Maigret po plastice znovu nepřihlásil o své slovo, tak bych si s jeho dříve zfilmovanými případy v poklidu vystačil. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neodolal jsem a nejnovější verzi Maigretových případů jsem zhlédl především kvůli zvědavosti, jak bude vypadat Rowan Atkinson v seriózní roli věhlasného komisaře francouzské kriminálky. Nešlo mi ani tak o to, že bych pochyboval o Atkinsonových hereckých schopnostech, jako spíš mě zajímalo, jak mi bude Atkinson v téhle roli pasovat. Nemalá část filmových fandů dodnes vidí jediného oprávněného představitele v Jeanu Gabinovi, já naopak jsem si ztotožnil Maigreta s Bruno Cremerem, který téhle postavě věnoval 15 let života. Atkinson mi v téhle roli typově příliš nesedí, i když francouzská televizní série mi přišla poněkud chudší výpravou. Celkově jsou to ale poctivé tři hvězdičky a 65 % celkového dojmu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret oproti kladení pasti projevil několik náznaků emocí (smích, hněv) a dokonce se pokusil i o vtip, šprýmař jeden, ale Atkinson tu uzdu ku prospěchu věci ne a ne povolit. Moc mi tam nesedla moderní „sherlockovská“ hudba a Paříž 50.let až příliš vypadala jak současná Budapešť, nicméně jako televizní detektivka britské provenience určitě konkurenceschopné. Českým dabingem navíc vznikl zajímavý paradox, že ze členů československého gangu udělali Rusy, aby při tlumočení proti sobě nestála na obou stranách čeština a zároveň došlo k dostatečnému odlišení východní a západní kultury. Souhlasím, však východ jak východ, barbar jak barbar.. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošililinku zamotanější, než kladení pasti, díky tomu se objevuje i větší počet logických lapsů, stejně jako postav, které jejich protagonisté kurví. Větší roli však dostala stará Degretka, takže si na své přijdou milovníci prdelatých milfek, co se umí nosit. Docela by mě zajímalo co dělá, když se lunetický fajfkin odšourá do úřadu. Nejspíš tam Yossariani stojí frontu až ven ke kandelábru, a já je chápu. Ji taky. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A tady je stejně nejzábavnější, že v cz verzi museli změnit československo změnit na rusko a že zástupce ambasády Maigreho ujišťuje, že slováci z východu jsou nevzdělaná zvěř (o= a krom toho? První Atkinsoeo Maigret, co jsem viděl a vůbec nevypadá špatně a uvidím i další (ale stejně pro mě je Maigret číslo 1 rozhlasový Hrušínský). Natočeno je to kurňa dobře, produkce lepší, než u mnohých filmů do kin, herci to hrajou dobře a.. A prostě je to slušná dobová detektivka, howgh a šáteček. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O hvězdu lepší než kladení pastí. Napětí, atmosféra, přiměřená surovost a špína. Zdejšímu obsahu nerozumím - vraždící gang byli Rusové, tak jaké pak Československo? No jasně, taková jatka umí rozpoutat jen primitivci z východu, Češi by skončili s plány u piva. Pročež mi vrtá hlavou, jaktože nedal Rusáky Simenon rovnou do knihy, anóbrž nás, holubičí povahy...neodpustitelné. Atkinsonovi jsem tentokrát vážnou roli věřil beze zbytku. Jeho chápající žena rozzářila téměř každý záběr, ve kterém se objevila. Dal bych si pokračování. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přibližně stejné jako první případ Maigreta v podání Atkinsona, avšak více mě zaujalo kladení pasti než případ mrtvého muže. Tím však vůbec neshazuji jinak povedenou kriminální záležitost Jona Easta. ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi a překvapivě povedené. Byl to od režiséra chytrý nápad a veliká kuráž obsadit do role Maigreta po famózním Gabinovi vyhraněného komika, od kterého vážnou polohu nikdo neočekává a mnohdy si ji ani neumí představit. Ale vyšlo to téměř dokonale. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo sa mňa týka, zatiaľ to najlepšie s Maigretom a s R. Atkinsonom v hlavnej úlohe. Tento pozitívny pocit má vo veľkej miere na svedomí zaujímavá hlavná os príbehu, ktorá dokázala zaujať i mimo samotného vyšetrovania. K tomu ešte treba prirátať slušnú atmosféru a výborné herecké výkony, hlavne herec čo hral najzápornejšiu postavu bol vynikajúci. Spokojnosť, nadpriemer. 75/100 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

První film, kde jsem měl možnost vidět Rowan Atkinsona ve vážné roli. Trošku mi chyběly jeho grimasy, ale vedl si dobře, jen snímek je poněkud obyčejný. Zápletka není natolik poutavá, aby bylo nutné televizní zpracování. Potěšila mě účast Čechoslováků. Jen mi úplně nešlo přes sluchovody, kterak si dovolovali opakovaně znásilňovat naši mateřštinu. Lidé ze Slovenska byli v určité fázi snímku moc hezky charakterizováni jako "nevzdělaní lidé z vesnic z východu, kteří na to nejsou lépe než středověcí rolníci a o nic lépe než zvířata". Neskutečně mě to pobavilo, neboť moje spolusledovatelka je shodou okolností právě tohoto zaostalého původu. Lepší dvě hvězdy. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Mám rád Maigreta a vůbec detektivní seriály a filmy. V tomto případě jsem se však trochu nudil a místy ztrácel. Příběh mne nedokázal vůbec vtáhnout a zajímavá byla pro mne jen poslední třetina. I tak musím uznat, že Atkinson není doživotně postižen nálepkou Beana a víceméně blbce před kamerou. Svou roli ztvárnil výborně. Silnější tři hvězdy. 70% ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za naprosto dokonalou češtinu - a slovenštinu! - a za Maigreta nuceného odnést jakožto číšník šálky (a jeho obličej v té chvíli) dám nakonec pět. :-) Skvěle natočené, výborné lokace, výprava, kamera (třeba hned jeden z úvodních záběrů přes topůrko), velmi chytře napsaný scénář, dobře zapojen paní Maigretová, a navíc nechybí onen lidský přesah a porozumění "malým" lidem, jaké najdeme i v Simenonových předlohách. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Když mu v pohřebním ústavu zvládnou zrekonstruovat obličej, snad pořídíme slušnou fotografii.." Opravdu nesmírně povedená maigretovka jen potvrzuje, že tahle minisérie opravdu stojí za pozornost.. Sázka na Atkinsona rovněž platí za famózní castingový tah.. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bola tam trošku obava, že to kvalitatívne pôjde nižšie. Predsa len, ak máte prvý diel o sériovom vrahovi, ťažko si môžete želať silnejší ťahúň. Tvorcovia Maigreta idú na to ale rozumne. East režíruje inak, ako to bolo v prípade jeho predchodkyne a dostávame spletitejší, ale emočne výraznejší snímok. Motívy a náznaky Maigretovho osobného života prenikajú v niektorých scénach aj do tejto časti a samotný príbeh, hoci nie je až taký silný, ako ten predchádzajúci, sa dokáže konceptom a postupným vyšetrovaním stať pomerne zábavným. Čo je okorenené o nenásilný humor, emočnú vyzretosť a v rámci exotiky aj o zapojenie Československa. Atkinson sa pre túto úlohu narodil. Jeho finálne zamyslenie a citlivý prístup k postavám čo prežili rezonuje aj po dopozeraní. Veľmi podarená séria. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Šéfinspektore, musím vás upozornit, že ta žena není Češka, ale Slovenka. Tito lidé z vesnic z východu jsou nevzdělaní. Někteří na tom nejsou o nic lépe než středověcí rolníci. O nic lépe než zvířata." Haha, Slováci to tady pěkně schytali. A český gang jako záporáci, paráda. Celkově o něco lepší než předchozí díl. Maigret tu víc mluví, emocionálně je to o něco funkčnější a i prostředí působí trochu věrohodněji. ()

Reklama

Reklama