Reklama

Reklama

Maigret - Season 1 (2016) (série)


Maigret a případ mrtvého muže (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Maigret a mrtvý muž (více)
TV spot

Obsahy(1)

Komisař Maigret řeší případ tajemného mrtvého muže. Vyšetřování se protne se sérií brutálních loupežných vražd... Rowan Atkinson, který se celosvětově proslavil jako věčný popleta Mr. Bean, si pro změnu zahrál slavného detektivního vyšetřovatele inspektora Maigreta. V příběhu z Paříže 50. let vyšetřuje vraždu hazardního hráče napojeného na brutální gang z Československa.  Díky Rowanu Atkinsonovi v hlavní roli a řadě výtečných herců v rolích vedlejších je Maigret a případ mrtvého muže detektivkou, kterou musíte vidět. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (113)

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neodolal jsem a nejnovější verzi Maigretových případů jsem zhlédl především kvůli zvědavosti, jak bude vypadat Rowan Atkinson v seriózní roli věhlasného komisaře francouzské kriminálky. Nešlo mi ani tak o to, že bych pochyboval o Atkinsonových hereckých schopnostech, jako spíš mě zajímalo, jak mi bude Atkinson v téhle roli pasovat. Nemalá část filmových fandů dodnes vidí jediného oprávněného představitele v Jeanu Gabinovi, já naopak jsem si ztotožnil Maigreta s Bruno Cremerem, který téhle postavě věnoval 15 let života. Atkinson mi v téhle roli typově příliš nesedí, i když francouzská televizní série mi přišla poněkud chudší výpravou. Celkově jsou to ale poctivé tři hvězdičky a 65 % celkového dojmu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bola tam trošku obava, že to kvalitatívne pôjde nižšie. Predsa len, ak máte prvý diel o sériovom vrahovi, ťažko si môžete želať silnejší ťahúň. Tvorcovia Maigreta idú na to ale rozumne. East režíruje inak, ako to bolo v prípade jeho predchodkyne a dostávame spletitejší, ale emočne výraznejší snímok. Motívy a náznaky Maigretovho osobného života prenikajú v niektorých scénach aj do tejto časti a samotný príbeh, hoci nie je až taký silný, ako ten predchádzajúci, sa dokáže konceptom a postupným vyšetrovaním stať pomerne zábavným. Čo je okorenené o nenásilný humor, emočnú vyzretosť a v rámci exotiky aj o zapojenie Československa. Atkinson sa pre túto úlohu narodil. Jeho finálne zamyslenie a citlivý prístup k postavám čo prežili rezonuje aj po dopozeraní. Veľmi podarená séria. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Standardní. Avšak pokud již dlouho čekáte na nějakou tu detektivku, která bude mít hlavu a patu, tak budete uspokojeni. Neskromná výprava a kostýmy vytváří půvabnou atmosféru Paříže 50. let, kdy ještě po ulicích nepobíhali shluky příznivců ISIS a před Vítězným obloukem se nepromenádoval hříšník Armstrong. 70% ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I want you to know that his name was Albert Rochain and that he had a wife and that they were trying to start a family. And for all his little bets and his little winnings, his life was more successful than yours, because he didn't end up like an animal in a cage, despised by everyone, with nothing to look forward except his execution." ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PRIMA HD - Jak jsem byl po prvním dílu hodně mile překvapen, že Rowan je skvělý i ve vážných rolích, tak zde už jsem to bral jako normálku. Nebudeme si nic nalhávat, nebýt jeho, rozhodně by to byla ryze průměrná detektivka, kde bylo všechno vyumělkované a předem jasné. Každopádně díky TV Prima za možnost shlédnout 2 krimi s Mr. Beanem během jednoho týdne, navíc s dabingem, kde pan Heřmánek byl hodně zajímavý. 70% (with J.) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Dobovou Paříž nahradila ve filmu Budapešť, ve filmu hrají také maďarští herci. (rakovnik)
  • V knižní předloze i původní britské verzi vraždí gang Čechoslováků. V české dabované verzi je ale gang složený z Rusů. Důvodem je přítomnost překladatele, který by paradoxně překládal Maigretovi (Rowan Atkinson) při výslechu češtinu do češtiny. (rakovnik)

Reklama

Reklama