Reklama

Reklama

Nový život Paula Sneijdera

  • Česko Na rozcestí života (více)
Trailer

Obsahy(1)

Paul Sneijder vede slušný, poklidný život generálního ředitele v Montrealu. Dokud jeho nejstarší dcera nezemře při tragické a absurdní nehodě ve výtahu. Zničený Paul pohlédne realitě do tváře – práce už ho nezajímá, žena mu leze na nervy a podvádí ho, oba synové jím pohrdají... Jak může v těchto podmínkách dál žít? Pro začátek by mohl změnit práci a stát se třeba venčitelem psů! Smíří se ale jeho rodina a přátelé s tak zásadní změnou, která z něj udělá svobodného člověka? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

curil 

všechny recenze uživatele

Pro mě téměř ponurý film, zdůrazněný zimním prostředí periférie kanadského Montrealu. Samotný Paul Sneijder se svými depresemi, který navíc nenachází podporu své rodiny. Ta se snaží všemi způsoby vymáčknout peníze z jeho tragédie a neštítí se ho prohlásit za nesvéprávného a zavřít do ústavu. Pěkně deprimující téma, většina postav pohybujících se kolem Paula jsou nesympatické osoby, které sledují jen svůj prospěch. Ve filmu exceluje Thierry Lhermitte a zlatej retrívr. Celkově hodnotím kladně, ale největší zásluhu má můj oblíbený herec. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mám rád dramata a psychologická dramata ještě víc. Tím spíše mám rád, když je důraz na detail s kvalitními hereckými výkony. Tohle je film o strašném zážitku, který by asi každého změnil do konce života. A je také o pocitech s ním spojených. Kdo to nezažil, nepochopí to a všichni doufáme, že to nikdy nezažijeme. Každopádně děj se odvíjí jako klubko, které pohání vánek na vodorovné cestě. Tohle se může stát každému z nás. A každého zlomí jednou něco jiného. A každý si pak najde jinou zábavu a smysl života. Někdo venčení psů, další chlast a jiný třeba sebevraždu. Každý se s tím musí vyrovnat po svém. A právě takové vyrovnávání sledujeme. Rovnou říkám, že mě příliš nezaujal tolik zde opěvovaný soundtrack a i scénář mi přišel docela fádní, ale na druhé straně je to příběh z moderního velkoměsta z 21. století, pro které je řada věcí ve filmu prostě charakteristických. Rychle vás zbaví svéprávnosti i v podstatě cizí lidé, když netoužíte po penězích nikdo to nepochopí a když zahodíte kariéru mají vás za blázna. Je to film, který není oskarový, ale má svůj význam a mě zaujal. I tří hvězdové filmy mají svůj smysl. Tenhle ho má. ()

Reklama

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Takový pomalý úvod , divák čeká co bude dál . Stále pomalý rozjezd , až si říkám , no to bude zřejmě slabší kousek . Na scénu nastupuje zvířena a nový pohled na život . Mezitím Paul přemýšlí , zda-li se soudit či nikoliv o velké peníze za smrt své dcery , na které čekají supi , v podobě nesympatické manželky a dvou -- vychcaných , sorry , synů . A jelikož prašule nebudou , tak se vše mění , nebotˇ bylo použito , ze strany Paula , zdravého rozumu . Po úniku z psychiny se smečkou , si říkám , vlastně je to nevšední , zajímavý film . A konec na vyhlídce z velmi vysokého patra , mne v tom utvrdil . FAKT DOOOOST DOBRÉ . ()

makau 

všechny recenze uživatele

Nenechal bych se odradit a doporučuji se na snímek podívat. Ano, nestřílí se zde, nejsou zde zběsilé automobilové honičky a netečou tady potoky krve a ani zde nejsou obrovské megalomanské vizuální orgie. Je to příběh o tom, jak člověka nehoda, kde jako jediný přežil, dokáže změnit a přehodnotit pohled na život. Na práci, rodinu a svět kolem sebe. A o tom, že odškodné za každou cenu nedokáže naplnit a odčinit to co se již stalo. A že i tak se dá jít dál a začít žít úplně nový život - Nový život Paula Sneijdera. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film při kterém budete mít chvílemi husí kůži.Smrt dítěte je jako když máte zbraň a jediný náboj a vystřelíte ,minete všechno poserete a nic zhola nic nemůžete změnit ,udělat jinak.Zůstane pocit viny a zmaru.Do toho vám dýchá na zátylek ambiciozní manželka a dva synové kteří vedeni matkou mají svůj sen....Jak by se zachoval každý z nás?Svoji obrovskou roli (možná stěžejní) má i přítomnost psa.A zjištění v psím salonu že každý páníček se podobá svému mazlovi není překvapivé.Film se múže zdát rozvláčný ale mě přišlo že každý záběr je důležitý třeba k zamyšlení jaké pocity v tu chvíli Paul má čím si prochází.. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama