Reklama

Reklama

Profesionální MMA zápasník Wes Baylor bojuje v ringu se svým kamarádem Jonnym Sutherlandem, přičemž Jonny v tomto zápase po sérii Wesových úderů umírá. Baylor je zdrcený ze smrti kamaráda a odjíždí do Thajska. O šest měsíců později ho stále pronásleduje Jonnova smrt, ale živí se jako zápasník v ilegálních zápasech. Po jednom z nich kontaktuje Baylora muž jménem Aldrich, který mu nabízí milion dolarů, pokud se zúčastní jednorázového zápasu v Myanmaru. Baylor souhlasí. Po příjezdu na místo ho ale čeká překvapení, protože se stává obětí smrtícího lovu, který Aldrich organizuje běžně. Baylor dostane pouze láhev s vodou a opasek, který, aniž by o tom věděl, má uvnitř ukrytý GPS lokátor. Lovci, kteří mají Baylora ulovit, jsou Sofie, toreador Esparto, vývojář her Landon, Maduka, Jacob Texas Zimmling, Zimlingův syn Tobias, Aldrichova pravá ruka Madden a Aldrich sám. Baylor má dvě minuty na to, aby zmizel někde v džungli. Začíná tedy krutý boj o život... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Živý terč s Van Dammem se řadí mezi jeho nejlepší akční filmy té doby a vlastně do dnes je to velice úspěšný akčňák s dobrým příběhem. Až včera jsem zjistil, že je dvojka, takže nezbývalo nic jiného než si to pustit. A je to hodně špatné béčko, se špatným střihem, s debilníma zpomalenýma scénama v 2K16 ? K tomu všemu hrozný slovenský dabing. Potěší maximálně pěkné lokace a Adkins v hlavní roli, kterého beru už delší dobu, jako nástupce Van Damma. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(57%) Na tohle jsem se fakt těšil. I když jsem zůstával při zemi a obával jsem se, aby vůbec Adkinse využili v boji. Florentinovi filmy Boyka, Ninja atd jsou pro mě skvělé v tom, že se tu Adkins dosyta předvede – a to snad všechny jeho bojové kousky nám ukáže. Zde to bylo bohužel trochu utlumené, ale ne až tak moc. Pár slušných výpadů tu má. Občas jen obyčejné praní, ale přesto se tu pár parádních kousků najde. K tomu i jiné obyčejné akce, pár výbuchů, střílení apod. No, jeden z hlavních záporů, který mi docela vadil, byla skutečnost, že se tu vyskytovalo dost debilních spomalovaček. Hergot, ty spomalovačky byly i v obyčejných scénách, kdy nějaká postava chodí, nebo já nevím. V jedné akční scéně se třeba až 3x objevila spomalená scénka. Dále by to chtělo vylepšit i víc prvků. Příběh sice byl obyčejný, ale s tím jsem problém neměl. Přidat nějaké nápady navíc, napínavost atd. Ani ta Akdinsonova postava mě moc nebrala, i když později jsem si jí získal víc. Hudba byla ok. Záporáci – ti se celkem povedli. Nechci toto béčko kritizovat, rozhodně se mi to líbilo víc jak současné Seagalovky. Akce je slušná, Scottovi výpady atd. Pár dobrých zabití, furt se něco dělo. Jen mi to ve výsledku moc v hlavě neutkvělo. Je to taková béčková jednohubka. Takže menší zklamání se dostavilo, ale furt to bylo lepší než jiné současné videobéčka. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Čože?! Živý terč 2? To fakt? Ale zas... keď môžu byť Čeľuste 2 (a Anakonda 3), prečo by nemohol byť Živý terč 2? Ono je to ale skôr remake, než sequel. Ostatne, aký sequel, keď sa nevracia žiadna z preživších postáv originálu Johna Woo? Nie, že by ich bolo veľa... Do titulnej úlohy pribudol Van Dammeov chránenec: britský drsňák Scott Adkins (Expendables 2, Universal Soldier: Day of Reckoning). Scott je o čosi lepší herec, než jeho mentor. Sympatickejší? A vzhľadom na vek mu to predsa len výdatnejšie kope. Jednotku (napriek brutálnym zásahom producenta Sama Raimiho) vnímam ako jeden z najlepších akčniakov 90-tych rokov. Od dvojky som nič nečakal a ani som sa ničoho nedočkal. Adkins je síce fajn , ale mizerný scenár mu (nechápem prečo) ponúka málo „fyzických“ bitiek. Väčšinou sa len strieľa a uteká, prípadne okolo neho explodujú míny. Banda psychopatov, ktorí po ňom idú, je výdatná. Od veci nie je ani kvalitná kamera. A barmský fíling. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Wes "The Jailor" Baylor (Scott Adkins) při zápasu knokautuje kamaráda, který potom umírá. Děj se posouvá o šest měsíců dopředu do Bangkoku, kde Jonah Aldrich (Robert Knepper) nabídne stále zápasícímu Baylorovi jednorázovou akci za půl milionu, ale neřekne mu jednu podstatnou věc... Akční scény jsou docela zklamáním, protože thajský kaskadérský tým má určitě na víc. Může za to malý rozpočet nebo málo času na samotné natáčení? Proti Adkinsovi nestojí zajímavý oponent(i), zpomalovačky jsou zbytečné a kamera ("A" CAMERA OPERATOR a DRONE CAMERA OPERATOR Roel Reiné) nezabírá některé scény z toho nejlepšího úhlu pohledu. Jeeja Yanin se objeví pouze v minutovém souboji na mostě pět proti jednomu. Natáčelo se v Thajsku a tak nemůže chybět scéna se slony, které se zúčastnili Scott Adkins a Ann Truong. HODNOCENÍ 40% ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Prostoduchý akčný film s niekoľkými sviežimi momentmi. Verím, že Scott Adkins je (alebo bol) veľký obdivovateľ Van Damma a určite si neurobil týmto filmom hanbu. Zároveň si myslím, že režisér Roel Reiné dobre pozná filmy Johna Woo (nielen pôvodný Živý terč), no napriek tomu nedokáže tak efektne natočiť ani jeden spomalený záber, či už sú to biele holuby alebo luk a šíp.. Síce sa snaží ako vie, ale výsledok je stále len priemerný. Trochu lepšie mu to ide pri nespomalených bojových scénach (súbojoch). Robert Knepper je slušnou náhradou za Lance Henriksena a Rhona Mitra vyzerá ako vzdialená príbuzná Seleny z Underworld (Kate Beckinsale). ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Thajsku. Mjanmarsko, kde sa odohrávala väčšina filmu, filmári nenavštívili. (MikaelSVK)
  • Katrina Grey (Kay Sutherland) pochádza zo Slovenska, z Ilavy. (ČSFD)
  • Ve filmu nalezneme několik scén s bílou holubicí. Je to symbol, který odkazuje na styl Johna Woo, režiséra prvního dílu. (Yardak)

Reklama

Reklama