Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aglaé (India Hair) je tak trochu autistka, i když na to nemá papír. Má kompulzivní nutkání dělat každý úkon minimálně třikrát, jídlo na talíři musí být od sebe oddělené, je jí nepříjemný kontakt s jinými lidmi a hlavně nenávidí jakékoli změny. Nahlíží na sebe jako na veverku běhající v kleci, která je s vlastní existencí naprosto spokojená. Přes to všechno má dvě kolegyně, které ji za kamarádku považují. Celý život hledala své místo na slunci, až ho našla jako technik crash testů aut, kde je Aglaina posedlost detaily a opakováním předností.
Její ideální život skončil jednoho dne, kdy poprvé v životě přišla pozdě do zaměstnání, protože ji zamkli v autobuse, jelikož v něm usnula, poněvadž v noci spolykala prášky na spaní, neboť jí večer bylo špatně. Toho dne ráno si totiž všichni zaměstnanci kromě Aglaé vyslechli od ředitele proslov o výpovědi, protože jejich závod se bude stěhovat do Indie. Vedení ze zákona musí svým zaměstnancům nabídnout rekvalifikaci, nebo – s tím, že by na něco takového někdo přistoupil, nikdo nepočítá – možnost pracovat v nové továrně na dosavadní pozici. Za podmínek předložených domorodým pracovníkům, tj. za indický plat, indický osmačtyřicetihodinový pracovní týden, bez zdravotního pojištění...
Pro Aglaé je ovšem rozhodující, že jí nabízejí stejné místo technika u testování aut a ona je ve své práci nejen dobrá, také ji má ráda a hlavně, už to bylo jednou řečeno, nenávidí jakékoli změny. V neposlední řadě je v Indii nejpopulárnějším sportem její milovaný kriket, který doposud neměla ve Francii s kým hrát. Z poněkud jiných důvodů se její dvě kámošky, Liette (Julie Depardieu) a Marcelle (Yolande Moreau), rozhodly jet s ní. Ty tři ještě nepřejely hranici Francie (jedou totiž po vlastní ose, vedení jim odmítlo zaplatit letenky) a Aglaé už litovala, že nejede sama. Ostatně postupně jednu i druhou ztrácí. Ona sama však má před sebou cíl, kterého je rozhodnuta dosáhnout, děj se, co děj! (chamonix)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (2)

rivah 

všechny recenze uživatele

Aglaé je zaměřena cele na svou práci při testování srážek aut. Když zjistí, že se továrna přestěhuje, souhlasí s přemístěním za ní do Indie...Mnoho komediálních nápadů bohužel neproměněných v užitek. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol skutočne bizarný film. Také impulzívne správanie akým sa vyznačovala Aglaé, to sa len tak nevidí. Ani by ma nenapadlo, že napokon práve na tomto afekte a impulzívnosti bude postavený celý scenár. Ale musím uznať, že množstvo scén bolo naozaj úsmevných a možno by človeku naozaj neublížilo, keby mal aspoň 10% toho Aglaéninho temperamentu :) Vedenie firmy asi nečakalo, že keď ponúkne pri rušení fabriky ľuďom náhradné miesto v Indii a s nižšou mzdou, že sa nájde niekto, kto tieto podmienky príjme :D Každopádne, napriek všetkému, si myslím, že táto road comedy mala oveľa väčší potenciál, ktorý zostal dosť opomenutý. Mám taký dojem, že tá priama čiara z Kazachstanu do Indie, ktorú si Aglaé nakreslila sa akosi naozaj naplnila prostredníctvom teleportácie (inak si to neviem vysvetliť). ()

Reklama

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Kaňon v Kazachstánu, kterým prchá Aglaé (India Hair) na cestě do Indie, je kazašský národní park Šaryn. (chamonix)

Reklama

Reklama