Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (597)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrný film, který mě ničím nezaujal, naopak jen umocnil můj dojem, že horor je v současnosti asi nejpokleslejší filmový žánr. Obsazení no name herci nijak nenadchne (s výjimkou zestárlé Marie Bello, která pod svými vráskami dává už jen matně tušit, že jsem ji kdysi za jejích mladých let obdivoval v seriálu Pan a paní Smithovi), triky působí hodně nízkorozpočtovým dojmem, scénář žádnou větší filmařskou invencí zrovna nehýří, a samotná atmosféra i celkové vyznění filmu je postaveno v první řadě na infarktových lekačkách, které já osobně fakt nemusím. Nenároční fandové žánru si u tohoto filmu asi přijdou na své, ale osobně od kvalitního hororu čekám přece jen něco víc. Psát o nějakém zklamání by však u mě nebylo na místě - od toho filmu jsem už předem žádná velká očekávání neměl, což se v posledku i potvrdilo - je to jen další přiblblý horor, jakých se dnes točí mraky a po kterém za chvíli ani pes neštěkne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako jednohubka je tenhle film docela fajn. Taky je ale fajn, jak původní myšlenku, zfilmovanou v krátkometrážním filmu, režisér zakomponoval do celovečerního filmu. Není to nic složitého a funguje to. K tomu to taky není vůbec blbý. Lidi se tu chovají jako lidi a ne jako gumy na papíře. Takže celkově vzato? Příjemné hororové překvapení, které neurazí, nenadchne, ale svojí misi splní na plný počet přeživších. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|46%| Shlédnuto v kině. Jsem velký fanoušek těchto novodobých duchařských hororů, zejména z dílny mistra Jamese Wana. Na Wana nikdo v tomto oboru rozhodně nemá. Avšak, občas se vynoří nějaký vydařený horůrek, který stojí za pozornost. Co se týče tohohle, trailer mě navnadil. Říkal jsem si, že na tak relativně krátkou stopáž vypadá trailer natřískaně. To se však bohužel nestalo. Děj, scénář, nějaké nápady, postavy – to vše bylo velmi slabé. Lekačky byly celkem solidní, i když, poté co se film ubíral ke konci, už mě nějak nic nevyděsilo, vše bylo takové vcelku předvídatelné. Nevím co k tomu dále dodávat, vyloženě brak to není, ale jsou lepší duchařiny. Na tohle se dá rychle zapomenout. Slabší průměr to je. Ani tu třetí hvězdu jsem tentokrát nedokázal dát. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zábavný malý horor, komorní svým prostředím (dva interiéry - dům a byt) i způsobem natočení (v některých scénách se místo světel použily prostě jen svíčky nebo baterka a bylo to), ale poměrně hodně působivý. Straší se tu hned od začátku, na nic se nečeká a příběh rovnou jede. Pobaví i vystoupení Lotty Lostenové v úvodní scéně, hned je třeba si na kraťas Lights Out vzpomenout. A hlavně to strašení - to je natočené výborně. Každou chvíli nějaká lekačka, i kdyžř se už sem tam opakují motivy, ale hlavní potvora je zpodobněná skvěle, třebaže není většinu filmu vidět a je jen ve tmě. Ale takové ty ujeté neobvyklé pohyby a podobně, to je hodně, hodně znepokojující. Podobně jako "legenda jejího vzniku"... Jenže pak tu jsou postavy, dobře zahrané, ale strašně špatně napsané. Malej desetiletej kluk rozumuje nad podstatou odvahy. No jasně. Všichni vědí, co je poslední noc čeká, a stejně jdou spát každej zvlášť. No jasně. A to už vůbec nemluvím o těch neuvěřitelných klišé v dialozích a vztazích mezi postavami. Konflikt matka vs. dcera o tom, kdo koho opustil a proč. Jejich vzájemné rozhovory. Rozhovory sestra x bratr. A tak dál... ono to není divu, protože scénář dělal vedle Sandberga i Eric Heisserer, vysvětluje se tím ledacos. Škoda, jinak by to byl skvělý film. I takhle je velice, velice dobrý - ale když jsou rozhovory jedno velké klišé... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nedoufal bych, že Lights out bude letos obhajovat přední příčky v hororech. Trailer na mě působil lehce nevýrázně, ovšem samotný film patří mezi to nejlepší, co jsme mohli v kinech za posledních pár let vidět ( nepočítajíc Conjuring). Sandberg už od úvodních minut nastolí neúprosné tempo a valí na nás jednu lekačku za druhou, kde divák má na vydechnutí maximálně 5 minut, což je největší plus. Naposled takové tempo nastolilo Drag me to Hell. Nápad je velmi funkční, kdykoliv je tma je nebezpečí na blízku, o všechny postavy má divák strach, poněvadž jim vskutku jde o život a samotný duch byť je většinou ve tmě tak jde z něj strach, vydává znepokojivé zvuky a hlavně je na scéně velmi často. Plusem jest i půl hodinové finále s nečekaným zvratem,což z Lights out zkrátka dělá intenzivní 80 minutovou podívanou, která musí sednout každému, kdo je v hororech alespoň trošku doma. Conjuring působí lepším dojmem, co se týká příběhu, vizuálu a výpravy, kdežto Lights out vsadilo pouze na strašení a vyšlo to.Story 6/10, Atmosféra 9/10, Gore 4/10, Vizuál 7/10, Akce 8/10, Napětí 9/10,Humor 3/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 9/10. 85% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • V pokoji Rebeccy (Teresa Palmer) visí plakát skupiny Avenged Sevenfold s jejich nejznámější písničkou "Hail To The King". Režisér filmu David F. Sandberg je jejich velkým fanouškem. (Yoshitsune)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama