Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (596)

POMO 

všechny recenze uživatele

Škoda toho poňatia čoby radovej žánrovej jednohubky, pracujúcej s ohranými klišé, so stopážou komédií s Lesliem Nielsenom. A škoda slabého rozpracovania postáv. Zrúda Diane má väčší potenciál, sama o sebe je desivejšia než ktorýkoľvek výjav z Wanovych režijných majstrštykov. Scény s ňou sa vyvinú z priebežného mravenčenia do veľmi intenzívneho finále. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Cvak – dveře do komory, cvak – uvrčená kunda s drápama, cvak – dveře do komory, cvak – uvrčená kunda s drápama blíže … A tak to jde v tomhle unylém manuálu na dojebávání vypínačů naštěstí jen milosrdných 75 minut, až se jeden ani nestihne začít pořádně otravovat. Jinak sprostá vykrádačka mnohem sofistikovanějšího a zábavnějšího Darkness Falls, který kohorta místních, nyní opřekot vzrušeně cákajících hnědopichů odsoudila k nezaslouženým 53 procentům, protože v hlavní roli patrně chyběl ten mimořádně oslizlý bukanýr a neherec, parodující Edgara Ramiréze. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od mainstreamového hororu víc nechci. Dějově velmi jednoduchá jednohubka, která se s ničím moc nezdržuje a jde rovnou na to hlavní - na strašení. Originální nápad užitý už v Sandbergově kraťasu je zde stále znova a znova různě variován, přičemž pořád znova funguje. Duch/monstrum se většinu času skrývá ve tmě, ale ani když v závěru divák dostane šanci prohlédnout si jej chvilku víc, neztrácí mnoho ze své děsivosti. "Kamarádská" duchova backstory, které jsem se děsil v traileru, je podána elegantně a vyznívá vlastně i poměrně znepokojivě. V čem ale u mě snímek vyhrává nad svou mainstreamovou konkurencí jsou postavy a vztahy mezi nimi. Všichni jsou buď sympaťáci, anebo se jejich chování dá alespoň chápat. A především nejsou to jen bezrozměrné figurky bez charakteru, film již od úvodu pracuje s ne úplně banálními vztahy mezi nimi. Neříkám, že je tu přítomna nějaká psychologická drobnokresba, ale pořád je to mnohem dál než v nesmyslně přechválených Conjurinzích. Ač je Lights Out v podstatě malý, komorní horůrek, u mě nad Wanovými výpravně bohatšími fláky jednoznačně vede. Tu těm postavám fakt něco hrozí. Technicky srovnatelná první liga. Patrně to pro mě nebude horor roku (ten už se teď pravidelně objevuje v nezávislých vodách), ale nejlepší mainstream za posledních pár let ano. Rád si to pustím znova. 9/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako jednohubka je tenhle film docela fajn. Taky je ale fajn, jak původní myšlenku, zfilmovanou v krátkometrážním filmu, režisér zakomponoval do celovečerního filmu. Není to nic složitého a funguje to. K tomu to taky není vůbec blbý. Lidi se tu chovají jako lidi a ne jako gumy na papíře. Takže celkově vzato? Příjemné hororové překvapení, které neurazí, nenadchne, ale svojí misi splní na plný počet přeživších. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4,9miliónaTržby USA $67,268,835Tržby Celosvetovo $148,868,835Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,576,446Tržby za predaj DVD v USA $3,186,965║ na prekvapenie po technickej stránke to je zvládnute dosť dobre, má to svoje napätie a dobré lakačky, herci ani moc neprehrávajú vo svojich úlohách a naivita len na hrane, slušný priemer /60%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Horor, který neztrácí čas expozicí a budováním napětí, což mu v přímočaré první třetině hodně hraje do karet. Nápad funguje, to si Sandberg otestoval v kraťasu, ale tady ho vytěžuje nad rámec možností. A ve druhé polovině už je to cítit. Lights Out nedokáže našponovat, zaskočit a bohužel ani pořádně vyděsit. Formálně solidní práce, celkově ale pološero. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEVÍM CO JE ZAČ. NEMÁ RÁDA SVĚTLO...“ /// Tak hned na úvod sem se lek, až se mi (skoro) zastavila pumpa! Navíc tady není žádná debilní nudná vokecávací úvodní fáze, ale jde se rovnou na věc. Hematofobiky můžu uklidnit, žádný kečupový orgie se nekonaj, jde jen vo další strašící mrtvolku v akci. Možná nic novýho, ale já se bavil! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že není na škodu se vobčas projít po baráku s UV světlem. 2.) Stará si z blázince dovedla kámošku. 3.) Thx za titule „espectro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený horror, pár lekaček tam bylo a docela rychle to uteklo. Chápu, že když to bylo mládeži přístupné, tak tam nemohla být krev... škoda :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 2,835 // Otvárací Víkend v USA: $21,688,103 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nedoufal bych, že Lights out bude letos obhajovat přední příčky v hororech. Trailer na mě působil lehce nevýrázně, ovšem samotný film patří mezi to nejlepší, co jsme mohli v kinech za posledních pár let vidět ( nepočítajíc Conjuring). Sandberg už od úvodních minut nastolí neúprosné tempo a valí na nás jednu lekačku za druhou, kde divák má na vydechnutí maximálně 5 minut, což je největší plus. Naposled takové tempo nastolilo Drag me to Hell. Nápad je velmi funkční, kdykoliv je tma je nebezpečí na blízku, o všechny postavy má divák strach, poněvadž jim vskutku jde o život a samotný duch byť je většinou ve tmě tak jde z něj strach, vydává znepokojivé zvuky a hlavně je na scéně velmi často. Plusem jest i půl hodinové finále s nečekaným zvratem,což z Lights out zkrátka dělá intenzivní 80 minutovou podívanou, která musí sednout každému, kdo je v hororech alespoň trošku doma. Conjuring působí lepším dojmem, co se týká příběhu, vizuálu a výpravy, kdežto Lights out vsadilo pouze na strašení a vyšlo to.Story 6/10, Atmosféra 9/10, Gore 4/10, Vizuál 7/10, Akce 8/10, Napětí 9/10,Humor 3/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 9/10. 85% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nový (americký) Kruh. Po Mame ďalší kraťas natiahnutý na celovečerák a so silným produkčným zázemím (Guillerma del Tora strieda James Wan). Po počiatočnom nadšení (chudák Billy Burke zo Zoo) stupeň nadšenia síce klesá, ale i vďaka rozumne zvolenej, striedmej stopáži nie príliš. Atmosféra, sympatický kasting (až na premúdreného chlapca, ktorý rozpráva ako leporelo s maturitou), vizuálne premakané monštrum, skvelé univerzum (hoci čiastočne kopírujúce thajský Shutter z roku 2004) a z toho vyplývajúce originálne nápady postáv, ktoré bojujú s netvorom (hoci to občas nemá logiku: niekedy ho neodláka ani pomerne veľké množstvo svetla a inokedy stačí v obrovskej temnej miestnosti škrtnúť zápalkou a je fuč). Sranda je, že Teresa Palmer hrala presne pred 10. rokmi v relatívne podobnej (ale kvalitatívne oveľa horšej) Smrtiacej nenávi2ti. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Zbytečně krátká lekačka, která v záplavě infarktových horrorů pracuje s celkem dost originálním tématem, které je zde až trestuhodně nerozpracované. Extra 15 minut k osvícení podstaty Diany / úhlavního bubáka by bodlo. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Zhasla jsem a neumřela. Nebude to tím, že bych byla přehnaně statečná, naopak jsem zesraná skoro ze všeho, nicméně bát se sama sebe to už by bylo i na mě moc. Bubuška má sexy štíhlou postavu jako z koncentráku a vlasy co nikdy neviděly hřeben, k tomu když se zhasne jí max svítěj kukadla a klátí se v marném souboji s gravitací. Prostě a jednoduše - Celá já po pařbě, když se ve čtyři ráno plížím potmě domů, abych nevzbudila Alíka, kterej stejně nespí a naopak rozsvítí a vidí strašidlo, se kterým sdílí bejvák v celé parádě. Ono strašidlo (já) pak také s křikem hledá milosrdnou tmu, aby se ukrylo a nebylo vidět na všechny jeho nedokonalosti, který zachrání až sprcha, hřeben a makeup...Takže snímek ve mně místo strachu spíše budil znepokojující pocit, že bych neměla tolik chlastat. Na bloncku se koukalo hezky, hlavou mi šlo, co všechno by se s ní dalo dělat, její malej bráška mě nesral, což je u dítěte zázrak a její křáplá máma mě naopak srala celou dobu. Týpek co si hrál na Dobbyho a snažil se blondýně do baráku strčit ponožku, byl...úsměvnej. Bubuška vrčí ze tmy, ale jak se rozsvítí hned je tááákhle malá a s pištěním prchá do prdele, což ve mně vyvolávalo záchvaty smíchu (viz pár řádků vejš) . Super komedie ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Sandberg ve svém celovečerním hororovém debutu naprosto pohořel. Jakožto zdejší hororový expert jsem toto selhání tak nějak očekával, a proto jsem se zhlédnutím Lights Out poměrné dlouho otálel. Snímek má velmi blízko k obyčejnému hororovému cvičení, během něhož si chtěl Sandberg ověřit, zda je možné natočit dlouhometrážní horor za pomoci postupů vhodných pro tvorbu krátkometrážních hororů, kterým se až dosud výhradně věnoval. Prostřednictvím Lights Out se mohl přesvědčit, že tudy cesta k úspěchu opravdu nevede. Výborný námět (s nevyužitým potenciálem) a povedené intro, které diváka navnadí. Tím výčet všech plusů daného snímku velmi rychle končí. Přemýšlivý divák si bezpochyby povšimne četných děr ve scénáři. Kdyby byly vykoupeny dusnou atmosférou či efektivními lekačkami, pravěděpodobně by nad jalovostí scénáře velkoryse zamhouřil oči. Jenže k ničemu podobnému nedojde. Blik, blik, blik. Přízrak v podobě Diany zpočátku skutečně nahání hrůzu. Avšak Sandberg nepochopil, že stejným způsobem nelze blikat po celých 81 minut. Strašení tímto ztrácí na účinnosti. Postava Diany je navíc v průběhu až příliš demaskována, takže ve finále už nedokáže žádným způsobem vyděsit. Sandberg zde absolutně nezvládl práci s gradací. Nepřesvědčivý herecký výkon mladého Gabriela Batemana v roli jedné z ústředních postav, vykreslené s neadekvátně vysokou emoční inteligencí, už představuje pouze takové zhasnutí na závěr. S bídou za dvě hvězdy. Ze své pozice hororového odborníka tak Sandbergovi musím doporučit, aby prozatím setrval u svých kraťasů a raději se nepouštěl do žádných větších projektů. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že i když film od počátku jasně nastaví, že nebezpečí postavám hrozí pouze ve tmě, tak aspekt nebezpečí a strachu stále funguje. Film tímto rozehrává hru o vyhořelou žárovku, vypadlé pojistky, zfouknuté svíčky atd., což je jednoduché a efektivní. Problémem je, že lidi ve filmu se vůbec nechovají logicky. Pocit strachu v hororovém žánru by měl pramenit z toho, že se divák ztotožní s postavami a prožívá jejich strach. Jenže pokud postavy dělají a říkají blbosti, nelze se do nich vcítit. Už jen to, že desetiletý kluk projevuje jen pramálo známek strachu tak nějak kazí zážitek... 5/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Škoda že prostřední třetina je hodně prázdná a že reakce všech lidí na nadpřirozeno tak divně smířené - jinak fajn žánrovka. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá rodina sa dostane do problémov, keď sa mentálny stav matky neustále zhoršuje. Tá má už od detstva psychické problémy, ktoré začnú zasahovať aj jej deti. Dcéra sa rozhodla utiecť, lenže strach jej mladšieho súrodenca neustále rastie a ona sa rozhodne pomôcť mu vyhnúť sa desivým zážitkom, ktoré ako dieťa sama zažila. - V prvom rade musím povedať, že mám obrovskú radosť z toho, že dostal pán Sandberg po rokoch práce priestor presadiť sa v USA a k tomu kvalitný rozpočet. Z výsledku však až takú radosť nemám, pretože sa mi zdá až príliš obyčajný. Krásna herečka v hlavnej úlohe, psychické problémy, obrovský dom, perfektné technické spracovanie a k tomu niekolko strašidelných sekvencií, ktorým majú pomáhať dunivé efekty. Pomaly sa mi zdá, že tieto horory, ktoré idú k nám do kín, vyzerajú všetky rovnako. Od tohto tímu, ktorý je na vrchole moderného hororu, by som očakával viac. Každopádne odporúčam každému hororovému fanúšikovi pozrieť si tento pomerne krátky počin. Kto sa lakne, má sa ešte naozaj čomu priúčať, pretože takéto lakačky naozaj nemajú šancu vylakať skúsenejšieho hororového fanúšika. + herečka z Wolf Creek a Warm Bodies + herečka z Demonic + herečka z Mockingbird a Hidden + herečka z Hostel: Part III a The Purge + herec z Annabelle a Outcast + herečka z Attic Panic + herečka z Fire City: End of Days ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dost podobné Mamá, s níž Lights Out sdílí osud celovečeráku vzniklého na základě krátkého filmu. S příměsí Darkness, Kruhu a kdoví kolika dalších hororů poslední doby. Nejlepší atmosféru měla první scéna s Martinovým otcem, pak už to žádná sláva nebyla. Klasické pátrání po minulosti v lékařských a jiných záznamech, odhalení dávného tajemství spojeného s původem bubáka, účast policie jako předkrmu, klasické "může to být nebezpečné, co kdybychom se rozdělili" a tak dále. Aspoň to řešení bylo v rámci nastavených pravidel logické a doufal jsem, že to skončí přesně takhle. Za mne spíš mírný podprůměr. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Horor roku. Komorní story se suverénní řemeslností a nápaditostí děsí hned na dvou frontách - jednak staví na strachu ze tmy, druhak je tu pro mě mnohem horší strach z matky, propadající se před očima svého bezmocného dítěte do šílenství. To je asi nejděsivější situace, jaká v reálném životě může existovat - když se proti nám obrátí ti, kteří nám dali život a jsou nám nejblíž a to dokud jsme na nich ještě zcela závislí. Kromě pečlivě pravidelného a velkorysého dávkování napětí a hrůzy tvůrci nezapomněli ani na jasně načrtnuté, inteligentní a sympatické postavy a tak je komu fandit a o koho se bát a ve finále jsem dokonce zamáčkl slzu dojetí. Celou dobu to vzorově funguje a je to velmi sympatické. Snad jen ty "volume-prudce-doprava-lekačky" bych oželel a trochu mě zmátly ty nápisy ve sklepě. ()

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama