Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (597)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

"Krátký film Davida F. Sandberga v celovečerním formátu!" ___ Strhující hororový námět, kterému ovšem uškodil samotný scénář. Což bylo na jednu stranu předvídatelné, když tříminutové video roztáhnete na hodinu a půl! ___ Hororoví fanoušci, kteří prahnou po hororové atmosféře plné hlasitých lekaček, milionu záběrů na pokoje a chodby v pusto černé tmě, jež mají nahánět strach a atmosféru, budou jistě spokojeni. Ovšem ti, kteří mají rádi hororovou atmosféru skloubenou s příběhem (viz. The Conjuring 1+2, Sinister, Žena v černém) nebudou nejspíše skákat metr dvacet, jako převážná většina. Každopádně Zhasni a zemřeš (hodně debilní český překlad) své hororové kvality určitě bezpochyby má! Buduje si atmosféru od prvních minut, což se u moderních hororů hodně cení! ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

David Sandberg se dostal do podvědomí svými originálními hororovými kraťasy s děsivým bubákem. Jenže atmosféra, která dokázala tak výborně fungovat na prostoru pouhých 3 minut, to v tomto celovečerním snímku bohužel nedokáže v takové síle, jako v kraťasu. Poznáváme historii Diany a její charakter má dobře vystavěný i fungující příběh. Herecky kraluje Teresa Palmer, která nejen, že je fakt nádherná, ale je i skvělá herečka. Líbil se mi její styl drsné metalistky a zájem o "dark arts." Plus plakát Avenged Sevenfold:) V roli její matky se představí výborná Maria Bello. Celkově však snímek funguje více na principu lekaček, než na vystavěné atmosféře. Lights Out za mnohé vděčí právě Terese a Marii. S méně schopnými herečkami by snímku zůstalo jen Dianino pozadí (příběhu samozřejmě:) a jen s tím a předvídatelnými lekačkami by Lights Out těžko obstálo. Závěr se asi inspiroval Klubem rváčů:) Žádný otevřený konec, žádné "o pět let později..." Měla jsem dojem, že filmu příliš nepomohl Hollywoodský přínos. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Zhasla jsem a neumřela. Nebude to tím, že bych byla přehnaně statečná, naopak jsem zesraná skoro ze všeho, nicméně bát se sama sebe to už by bylo i na mě moc. Bubuška má sexy štíhlou postavu jako z koncentráku a vlasy co nikdy neviděly hřeben, k tomu když se zhasne jí max svítěj kukadla a klátí se v marném souboji s gravitací. Prostě a jednoduše - Celá já po pařbě, když se ve čtyři ráno plížím potmě domů, abych nevzbudila Alíka, kterej stejně nespí a naopak rozsvítí a vidí strašidlo, se kterým sdílí bejvák v celé parádě. Ono strašidlo (já) pak také s křikem hledá milosrdnou tmu, aby se ukrylo a nebylo vidět na všechny jeho nedokonalosti, který zachrání až sprcha, hřeben a makeup...Takže snímek ve mně místo strachu spíše budil znepokojující pocit, že bych neměla tolik chlastat. Na bloncku se koukalo hezky, hlavou mi šlo, co všechno by se s ní dalo dělat, její malej bráška mě nesral, což je u dítěte zázrak a její křáplá máma mě naopak srala celou dobu. Týpek co si hrál na Dobbyho a snažil se blondýně do baráku strčit ponožku, byl...úsměvnej. Bubuška vrčí ze tmy, ale jak se rozsvítí hned je tááákhle malá a s pištěním prchá do prdele, což ve mně vyvolávalo záchvaty smíchu (viz pár řádků vejš) . Super komedie ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit. Podobně intenzivní a originální lekačku jsme v kinech snad ještě neměli a těžko si v dnešní hororové konkurenci představit účinnější způsob, kterak divákům maximálně znepříjemnit návrat domu potemnělými ulicemi. Od začátku se jede na plné obrátky a bez zbytečných řečí je nám servírována inteligentní duchařská zápletka okořeněná tak hustou atmosférou a natolik děsivým bubákem, že bych si i zachrochtal blahem nemít ze samé nervozity stažené hlasivky. Plus bezchybná gradace, díky níž zlo nepřestává ani ke konci děsit, rozumná stopáž a samozřejmě naprosto odzbrojující kráska Terasa Palmer, jejíž zásluhou jsem ani nedýchal i v těch méně vypjatých scénách. Zbytečné si stěžovat a skuhrat, víc už snad chtít ani nemůžeme.... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dočkal pro mě 100% hororu.Sandberg se po několika schopných krátkometrážích ukázal jako dost možná největší naděje současného hororu a nástupce Jamese Wana, kterému dochází dech, hlavně kvůli druhému Conjuringu, kde Wan nesmyslně tlačí na příběh přepálenou stopáží na úkor strašení.Sandberg dokázal v 81 minutách perfektně, trefně a zcela jednoduše díky pár fotkám, záznamům a pohledům do minulosti vysvětlit vše podstatné a zbytek filmu se soustředil jen na strašení...efektivní a neskutečné strašení.Hlavní potvora je naprosto dokonalá, atmosféra svazující a lekačky infarktové a i když mají neskutečnou kadenci, prostě se neopakují a neomrzí.Každý záběr v rodinném domě je děsivý, i když jen koukáte do rohu pokoje, kde je trochu tma.Všichni jsme se někdy báli tmy, nebo ještě bojíme a tady víte, že tam ta svině prostě číhá, ukrytá ve tmě aby vás z nenadání dostala třeba ze stropu (geniální scéna).Najde se určitě pár chybiček, otazníků a předvídatelnost děje je bohužel taky poměrně vysoká a velice rychle uhadnutelná, jenže...scénář je dobrý, herecké výkony všech skvělé, Teresa Palmer je neskutečná kočka, hlavní příšera nemá obdoby a Wanovu jeptišku strká do kapsy a celé je to podpořené údernou stopáží a vynikajícím zvukem a hudbou.Nemám až na pár drobností k tomuhle hororu jedinou výtku a z kina jsem odcházel velice, velice bledý.Pro mě horor roku, možná i několika let a opravdu přemýšlím nad další návštěvou kina.Pro mě je Sandberg teď tvůrce, od kterého hodně čekám a věřím, že Annabell 2 vyšperkuje, stejně jako pokračování Lights Out.99%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • V pokoji Rebeccy (Teresa Palmer) visí plakát skupiny Avenged Sevenfold s jejich nejznámější písničkou "Hail To The King". Režisér filmu David F. Sandberg je jejich velkým fanouškem. (Yoshitsune)
  • Na začátku film, když si Paul (Billy Burke) na obranu bere baseballovou pálku z vitríny, si můžeme všimnout figurky, vzhledově identickou s tváří z původního krátkometrážního Lights out (2013). (Kejf.)
  • Film je natočen podle úspěšného krátkometrážního snímku Lights out (2013). (machmej)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama