Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bar v New Yorku. Pět lidí a tajemný pan Ohman (Dan O'Herlihy) vedou běžnou konverzaci, lhostejně reagují na televizní informování o komunistickém nebezpečí. Najednou však zemi obletí šokující zpráva – Ameriku napadli komunisté! Všech pět návštěvníků okamžitě spěchá do různých oblastí Spojených států, aby zachránili své nejbližší. Jenomže invaze komunistů rychle proniká do nejdůležitějších složek fungování státu, nemluvě o plánu svrhnout atomovou bombu přímo na Manhattan. Dílo specifického sub žánru „Soviet America“, který se objevil za mccarthismu a později se vrátil za vlády prezidenta Reagana. (MM11)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se nachytat, tohle je v první řadě velmi podivuhodný válečný film. A ty já nerad. Nicméně se mi nakonec líbil: je sice extrémně paranoidní, ale varuje před komunisty (plus bod). Má nádherně pochmurný průběh, jeden hrdina vedle druhého situaci nezvládají a plíživé zlo vítězí (plus bod). Patriotismus zdaleka není tak strašný, jak jsem se obával, a na Peggie Castleovou se velmi hezky kouká (plus bod). Škoda jí, holky pěkný, že se v pětačtyřiceti uchlastala. Jistě, film je to velmi naivní, velmi zjednodušený a na to, co si klade za cíl, ne tolik naléhavý, ale zase - kde jinde uvidíte bombardování Manhattanu? ()

Reklama

ondrula odpad!

všechny recenze uživatele

Strašnej film, kterej byl podle mě odpadem už před šedesáti lety. Příště se radši budu 70 minut šťourat klackem v hovně, než abych na něco takovýho zas koukal. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Pozor! Neplést se stejnojmenným dílkem Chucka Norrise. Toto je legendární, neuvěřitelně špatný film o invazi nejmenovaného komunistického státu do USA. Sice dokonale vystihuje paranoiu mccarthismu, ale je v něm tolik věcí divných, že by si zasloužil hlubší analýzu. Počínaje (v kontextu filmu a doby) naprosto bizarním poselstvím, že proti komunismu lze nejlépe bojovat tím, že odvrhneme své individuální potřeby a všechno úsilí věnujeme ve prospěch státu, přes tragické triky až po obskurní postavičky komunistických agentů znásilňujících americké blondýny. Byť staré SF filmy miluji, u tohoto jsem mlátil hlavou do stolu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama