Reklama

Reklama

Zajatci času

  • USA Time Trap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina studentů archeologie se rozhodne prozkoumat hluboké jeskyně v Texasu, aby našli svého oblíbeného profesora. Muž se ztratil při expedici za nejasných okolností. Cílem profesora bylo najít "fontánu mládí". Když studenti vstoupí do škvíry v meziprostoru, ukazuje se, že podzemní čas běží mnohem pomaleji než na povrchu. Zbaveni jakékoliv pomoci zvenčí, musí jít hlouběji do jeskyně, což vede k objevu jednoho z nejzajímavějších tajemství minulosti. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (128)

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako tuctová a předpokládaně nudná teenage vykopávka, kdy se parta amerických všeználků, kteří se ničeho nebojí a klidně vlezou do neznámé černé díry, vypraví hledat ztraceného profesora... Ale to, co se zprvu tváří jako další omýlačka na téma: ztraceni v čase, tak se posléze ukáže jako docela dost dobře promyšlená a propletená záležitost, u které jsem byl 3krát mile překvapen vývojem situace a gradací děje. ■ Před zhlédnutím jsem si nečetl žádnou anotaci k tomuto filmu a udělal jsem jedině dobře. Děj mě doslova vtáhnul a chvílemi i pohltil. To napětí, kdy nevíte, jak to vlastně dopadne a jestli ty náznaky během celého filmu, byly tím, čím si člověk myslel, že byly, tak to byla prostě a zkrátka paráda a já jsem ten nářez hltal, jak smyslů zbavený... ■ V prvních minutách jsem se mírně řečeno obával, že tu budeme mít další z vyčpělých variací na téma: Cesta do středu Země. Naštěstí se tak nestalo. Dostal jsem vrchovatou porci zábavy a dobrodružství... ■ Bylo tam několik scén, které mi připomněly jiné filmy, například dvě scény, u kterých se mi ihned vybavil Interstellar. [SPOILER] Když Cara vyšplhala na povrch a tam nebyla žádná zeleň, nic živého, všude jenom skály, písek a prach a pak se vrátila zpět do jeskyně a ta přibližně půlhoďka, co se přidušovala v nedýchatelné atmosféře na povrchu připomínající měsíční krajinu, tak pro její kámoše dole trvala cirka pět sekund. [/SPOILER] ■ A že jsou ve filmu mouchy? No a co? Malé nelogičnosti? Těch máte v žánru sci-fi bambilion. Tady jich taky pár je, ale já jsem se náramně bavil a ani na okamžik se nenudil. ■ Mám rád akční sci-fi béčka, céčka a déčka a leckdy mě nadchnou víc, než kdejaké áčkové záležitosti s rozpočtem 150 miliónů dolarů. Tohle je přesně ten případ. ■ Jestliže se potkají: správná konstelace nebeských těles, mírná erupce na Slunci, ta správná nálada, nízký stupeň únavy, chuť po fantaskním dobrodružství, krásný překlad do češtiny, zajímavá zápletka, vychlacená voda s citrónem, nová sluchátka téže značky, téhož druhu a té stejné řady, kterou člověk k maximální spokojenosti používá již dva roky, optimální nastavení obrazu a zvuku, nikým a ničím nerušená projekce, kvalitní médium, žádná bolest očí, nehlad, volný den, tak to ani jinak, než plným hodnocením nemůže skončit... ◢ ■ ◣ (R) [90/100] ■ (K) [90/100] ■ (V) [70/100] ■ (♫) [77/100] ■ (E) IO (2019) ● 400 Days (2015) ● Interstellar (2014) ● Journey to the Center of the Earth 3D (2008) ● Red Planet (2000) ● The Lost World (1999 - 2002) ● Moon (2009) ● The Cave (2005) ● Approaching the Unknown (2016) ■ (Č) 1 ■ (P) [Leden 2019] [1080p] ϿϾ [PZ-cz] [95/100] ■ (CSFD) MickeyStuma(C) [95/100] ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(64%) Na doporučení kámoše jsem se na to bezmyšlenkovitě vrhl. Vzhledem k malé stopáži mi to uteklo docela rychle, takže jsem se svým způsobem i zabavil. Ale velkou pecku bych z toho nedělal. Jako jednohubka na zabití večera je to suprová volba, nic víc v tom ale není. Také se teda nedá tento malý sci-fi počin moc kritizovat. Hlavním kladem mi teda přišly postavy. Ani jedna z nich na mě nepůsobila trapně a postupně jsem si je začal oblibovat. Příběh jednoduchý, nápad perfektní. Nebylo to nějaké přeakčnělé a plné zvratů. Jen to mohlo být tak o 30 min delší a nemít tak ukvapený závěr. Posledních 10 min mě teda už moc nebavilo. Což je velká škoda, že to film tak utopilo. Ale nebudu tak kritický. Škoda to je, ale furt je z toho lepší nadprůměr. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Nevím proč ale ty hlavní hrdinové mě tam od začátku všichni hrozně rozčilovali, jinak by to byl docela zajímavý futuristický akční film, ale nominovat na studium paleontologie dvě blondýna a jedno hezouna, je prostě podle mě filmová sebevražda, kdy si každý divák řekne "No jasně".Škoda, pointa i celá zápletka je výborně vymyšlená, jen ty postavy byly podle mě nešťastně zvolené. Konec překvapí! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl chytrou sci-fi. A tahle chytrá je. Celá ta situace je dotažená do konce a popravdě - i když jsem čekal, že se nějak vrátí - takový návrat jsem nepředpokládal. A hlavně vše funguje, jak má, včetně té mystiky kolem pramene mládí, a i ten otravný Furby sem tam pronese dobrou hlášku. Pravda, i ten začátek se krapet vleče, ale pak to pomaličku nabírá rychlost, jako když se utrhne lavina - a s každým dalším "objevem" to jede rychleji a rychleji, až je posledních dvacet minut naprostou kadencí ad absurdum domyšlených a přitom z logiky věci vyplývajících situací. A jak se zdá, touha po fontáně mládí byla, je a bude věčná. Což mi připomíná, že by mne zajímalo, jestli ten ústřední hudební motiv z filmu Fontána vykradli, nebo jde o záměr. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé nízkorozpočtové sci-fi. Ze začátku to působí celkem nevinně, ale pak vše začne dávat smysl. Parta mladých lidí se vydá hledat svého profesora do záhadné jeskyně. Po nějaké době zjistí, že to není úplně obyčejná jeskyně a že tak nějak ohýbá čas. Poté ji začnou více prozkoumávat a objevovat její další taje. Víc už asi nemá smysl prozrazovat. Pokud člověku nevadí jednoduché řešení problémů, tak by si to mohl užít. "Mám si vybrat mezi vodou a zmagořelými Flinstoneovými?" ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Texasu a Kalifornii. (BMW12)
  • Film byl původně koncipován jako found footage. (PamPero 1)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. května 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama