Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Letecká společnost Geoffa Cartera (Cary Grant) zajišťuje nebezpečné lety kdesi v Jižní Americe. On a jeho pár pilotů vzlétají každý den z malého letiště obklopeného džunglí a vysokými horami. Pro jejich zákazníky jsou často jediným spojením se světem. Jejich hlavním nepřítelem je nevyzpytatelné, rychle se měnící počasí. Jednoho dne se na letišti zastaví mladá žena Bonni Lee (Jean Arthur), která čeká na svoji loď. Většina mužů se s ní samozřejmě chce seznámit, ona ale stojí o Geoffa. Toho dne navíc při nehodě zemře jeden z pilotů a na jeho místo přichází nový pilot Mac Pherson se ženou Judy (Rita Hayworth). Mac Pherson je mezi ostatními velice neoblíben, protože kdysi zavinil smrt svého mechanika. Navíc Geoff zjišťuje, že s Judy kdysi chodil. Ve své době film vynikal především odvážnými leteckými scénami s tehdy dech beroucími efekty. (worm14)

(více)

Recenze (33)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento film mnoho lidí na této databázi nevidělo a já se hrdě zařadím mezi těch pár "šťastlivců". Na samém počátku komentáře přeci jen musím chválit, a to konkrétně dobové letecké kreace. Na rok 1939 byly extrémně dobré a doboví diváci museli být ze snímku velice nadšení. Celé to všem stojí a padá na postavách, které jsou napsány tak, aby byla od každého druhu alespoň jedna. Každá má přesně vymezený charakter a nikam se nevyvíjí. Interakce mezi postavami určitě fungují. Přesto jsem se převážně nudil. Sledovat příběh letiště, kam lidi přicházejí, a ze kterého lidé odcházejí, někdy dokonce nohama napřed, mě po celé dvě hodinky určitě nebavilo. Ženské postavy působily v tomto světě mužů spíše otravně. Přes dvě hvězdy to určitě nedostanu. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Malé jihoamerické letiště se zaměstnanci, kteří na něm pracují spíš za útratu na baru než za skutečný plat. Líbil se mi tvrdý Cary Grant odpalující jedno cigáro za druhým, Jean Arthur a Rita Hayworth jsou správně naivní. Ale abych byl jejich světem ještě víc okouzlený, potřeboval bych ho malinko víc přiblížit. Sympatická oddechovka. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Cary Grant hrával většinou uvolněně, ale snad nikdy ne tolik jako v tomhle filmu. A ostatní herci se k němu přidávají. Kamarádská atmosféra z filmu přímo čiší, k tomu ještě napínavé scény nebezpečných přeletů. Ty tvoří hlavní náplň, takže děj je spíš jen několik epizod a postupné odkrývání několika charakterů. ____ Je to ryze mužská záležitost, ženské postavy jsou ve filmu navíc – nevyužitá Rita a po většinu filmu jen překážející Jean Arthur, zde bohužel v roli vtěrky, které se zapálený pilot ne a ne zbavit. V tomhle světě není pro ženy místo, přednost vždycky a za všech okolností dostane létání. KOUSEK DĚJE A právě s tím jsem měla problém. Nepřipadá mi moc reálné, že by se uživila přepravní služba, která lítá za každého počasí, takže každé druhé letadlo i s nákladem a pilotem spadne – to by se musela přeprava dopisů vyvažovat brilianty. Vůbce, piloti z téhle party působili spíš jak skupina kamikadze než jako zodpovědní profesionálové. /9. 6. 15./ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemný, nič neriešiaci dobrodružný film z 30. rokov. Hlavným ťahúňom je Cary Grant, ktorý okúzli aj v babánovej republike každú ženu v dosahu. Je trochu škoda že jedna z nich, Rita Hayworth, je pre príbeh absolútne postrádateľná a navyše nedostane ani dostatočné množstvo priestoru, aby svoju prítomnosť obhájila. Určite potešia pekné exteriéry, fakt, že je stále počasie pod psa a také to chlapáctvo, ktoré v dnešných veľkomestách už nemá priestor. Tento film si vyžaduje veľké plátno, ani veľká televízia nedokáže poskytnúť to, čo Hawks zamýšľal. To je samozrejme tým, že ju ešte nepoznal a vtedajšie dobrodružné filmy boli nakrúcané s vedomím, že ich divák uvidí iba na veľkom plátne a je to poznať. Takže v rámci nejakého filmového kinoklubu by som si Anjelov išiel pozrieť znova a nepochybujem, že by som zvýšil aj hodnotenie. Asi ich tam nikdy nedajú, tak ho zvýšim radšej už teraz, aby som nezabudol. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kde bolo tam bolo, bola raz jedna aerolinka, nachádzajúca sa v nemenovanom pohorí v Južnej Amerike, plná tvrdých chlapov, ktorých neodradí ani ničivá sila vrtkého horského počasia a ktorý sa púšťajú do letov, z ktorých vo väčšine prípadoch niet návratu ( teda aspoň nie bez ujmy na zdraví ). Skvelé retro special effects, krásne ženy a príbeh plný romantiky a akcie. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Peter Bogdanovich se k tomuto filmu vyjádřil: „Jestli jste neviděli Caryho Granta, Jean Arthur a Ritu Hayworth v romantickém a vzrušujícím leteckém dramatu Howarda Hawkse z roku 1939 Jen andělé mají křídla, neviděli jste nejúchvatnější, nejpůsobivější a nejzábavnější film, jaký kdy vznikl." (Pavlínka9)

Reklama

Reklama