Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku... Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí. (Falcon)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak vrchol český filmový tvorby to fakt není, jak se někdo vedle nechal unýst. Ale slušná lehce nadprůměrná zábava asi jo. Brutálně předvídatelný, scénka se zápisníčkem těžce nedomyšlená, ale budiž, tři hvězdy bych tomu dát mohl.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

možná mi to nebudete věřit, ale už v půlce jsem uhodl, jak to dopadne!

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

aknel1967

Děti v tomhle věku jsou někdy dospělejší jak 40cátníci. ;)

Mě tam vadila jen jediná nelogičnost. A to Dvořák, kterej najednou věděl, co znamená zápisník s pár poznámkama a kam ho má přinést.

A taky, že poznámky někomu přijdou divné. Stejně jako v Zelené kartě mi přijde jako závěr vyšetřování ujetý, aby někdo naučené odpovědi bral jako důkaz sporem. Já mít imigrační výslech se ženou, kterou vážně miluju a vážně se známe několik let, taky si s ní projdu všechny předpokládané otázky a neznamená to, že někoho lakujem a podvádíme. ;)

sawtooth

sawtooth (hodnocení, recenze)

Phoenix film festival - World Cinema Audience Award - Fairy Tales for Emma

aknel1967

aknel1967 (hodnocení, recenze)

Vcelku škoda. Asi tak - dobré, dobré a pak to shodí naprostá pitomost. Ale pro mě hlavní problém - jednak výběr dětské hrdinky - to bylo vážně vedle - a pak i postava Emy - místy se nechová jako osmileté dítě, ale jako dospělý člověk - škoda. To jsem vážně nestrávila - celý film mi vadila.  

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

Prý tři :D Taková pecka, v kinech jsem si to užil..

 

už vyšlo i Bluray ne? nejen dvd..

Příspěvek byl smazán administrátorem.

TominoLa

TominoLa (hodnocení, recenze)

Pohádky pro Emu mohli být konečně krásným českým vánočním filmem, ale bohužel ho sráží scénář. :-( Je to jako na houpačce, občas je hloupý, občas moc fajn. Velká škoda. Přesto věřím, že si své fanoušky najde. Za mě 5/10. 

Uživatel Hexa smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama