Reklama

Reklama

MILA FOG

(festivalový název) (studentský film)
  • angličtina MILA FOG (festivalový název)
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Animovaný / Drama / Fantasy
Slovensko, 2015, 11 min

Obsahy(1)

Prázdnota. Chladná a temná noc. Túžim po svetle, nech je kdekoľvek. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Meditatívne.. atmosferické a poetické. Presne ten typ filmov aké zbožňujem. Jedna z najlepších vecí aké na poli VŠMU vznikli a strašne dúfam v ďalšie príbehy Mily Fog. Cez tento charakter k nám režisérka rozpráva a núti k zamysleniu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snová, až surrealistická hříčka, kde můžeme řečené a viděné interpretovat několika způsoby („zvířecí“ povahy v nás, návrat k přírodě, Gaia, pročištění mysli, nirvána...), každopádně to má atmosféru především díky hudbě hodně podmanivou. A já snivé věci rád. Jen mi přišlo škoda, že animace není konzistentní - někdy je až realistická, jindy (třeba u lišky a jejích očí) taková jak z Večerníčku. Možná šlo také o účel (zjednodušený lidský život oholený na spánek, práci a večer u televize versus mnohovrstevnatost přírody a vesmíru), ale stejně to působí nekonzistentně a podivně. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, jestli jsem dobře pochopil pointu, ale jestli ano, tak si tenhle kraťas 4* určitě zaslouží. Má to svoji zvláštní (a přitom podmanivou) atmosféru a poetiku, na které to celé stojí a funguje, zaujmout to taky dokáže a i když ne všechny ty symboly jsem takhle na první zhlédnutí pobral, přijde mi to i promyšlené. Akorát hlazení květu by to chtělo příště zanimovat tak, aby to nevypadalo jako honění a překvapilo mě, že v hlavní roli je antropomorfní liška. Nejspíš je to personifikace autorky (protože tenhle film - aspoň se tak tváří - je poměrně niterný), ale stejně bych chtěl znát nějaký její důvod nebo "motivaci" (to je blbý výraz, ale snad chápete). Třeba je furry nebo se na tom dá domyslet podrobnější příběh o celém tom světě, ve kterém se to odehrává, nejsem si jistý... 4* ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama