Breeders

USA, 1986, 77 min

Tim Kincaid

Hrají:

Matt Mitler

Mimozemská invázia jedného z druhu tzv. medzi-galaktických šľachtiteľov – nadržaných a naspeedovaných Breederov v čiernom, prelietavajúcich stvorení vesmírom ako muchy sadajúce z jedného zaguľateného hovienka na druhé s úmyslom naklásť vajíčka a zvýšiť tak svoje prípadné šance pri boji s evolúciou, sa potichu začala. Osamotený návštevník z vesmíru s jasným poslaním skutočne muchu aj vzhľadovo pripomína – veľké oči, trocha pochudnutá postava, zopár prísavok a vývodov telesných štiav, .....no proste škaredé slizké stvorenie, ktorému ako keby neposlušné malé decko v mladosti odrhlo krídla. Mimozemskému šmejdu a jeho potrebám nie sú dobré naše poctivé vyzreté ženy, znásilňujú výhradne iba panny – najlepšie fotomodelky. Aj keď aj majster tesár sa niekedy utne, verím, že so starou bláznivou bezdomovkyňou len výnimočne :-) ### Podobne ako v remakeu Paula Matthewsa, ani tu nejde o sex či oplzlosti (všetko len v náznakoch), ale o béčkovú zábavu plnú nahoty, príjemných špeciálnych efektov a samozrejme fotomodeliek. Jedna z nich je po náročnom fotení v štúdiu ochotná si ešte následne zacvičiť rovno v ateliéry gymnastiku a trocha si popreťahovať telo (10 hodín každý deň, fúú). Asi už nikoho neprekvapí, že nahá. Ufóni to ale určite ocenia :)(2.11.2009)

• Hellblazer

Ak máte pochopenie pre B-čkové filmy, ktoré sa navyše berú strašne vážne mali by ste dať Breeders šancu. Mimozemštan (chlapík v gumovom obleku) znásilňuje panny, ktoré sa veľmi radi bezdôvodne vyzliekajú, či už v kuchyni alebo pri aerobiku, aby nakoniec skončili všetky spolu pokryté mimozemským semenom. Škoda, že počiatočnú zábavu vystrieda nuda, navyše to nie je ani trochu sexi, kedže režisér je herec/režisér gay porna. Naštastie niektoré hlášky sú nezabudnuteľné (Dr : "Their flesh has been burned by some kind of acid." Cop : "LSD ?") (Cop: "You're not dead, you're alive, if you're alive you can remember...")(17.3.2009)

Špičková komedie. Absurdní moralistní dialogy, maska monstra jak z padesátých let a brilantní scéna se skupinou nahých dívek dovádějících v jeskynním bazénku plném nějaké husté lepkavé tekutiny.(14.11.2010)

Keby mám BREEDERS hodnotiť ako normálny film, tak by to bolo veľmi blízko Odpadu! ale keďže je to brakové osemdesiatkové sci-fi (ktoré mám veľmi rád) dávam 3* Tie najhoršie možné „herecké výkony“ aké si len viete predstaviť, idiotské dialógy, oblek mimozemšťana ako z obchodu pre deti, ale gore efekty na výbornej úrovni = pohodová zábavka ak máte tieto shiťácké filmy radi. Odporúčam taktiež pozrieť režisérov perfektný cyborg sci-fi trash - MUTANT HUNT, ktorému som bez váhania dal za 5* a ktorý je ešte o niekoľko tried hlúpejší (zábavneší).(4.1.2012)