Reklama

Reklama

Ulice Cloverfield 10

  • USA 10 Cloverfield Lane (více)
Trailer 1

Jednu chvíli jedete v autě, pak to do vás z boku napálí nějaký idiot a vy se probudíte pomlácení, ale živí v podzemní kobce, kde vám neznámý podivín řekne, že jste právě vyhráli hlavní cenu v životní loterii. Onen neznámý podivín (John Goodman) se jmenuje Howard a je to zkušený „Prepper". To jsou lidé, kteří tuší, že jednoho nepříliš krásného dne přestane fungovat svět, a tak se na to připravují. Například Howard si postavil a komfortně vybavil podzemní bunkr. Výhra Michelle (Mary Elizabeth Winstead) spočívá v tom, že ji našel ve vraku havarovaného auta a přesunul do svého krytu krátce předtím, než na Zemi plnou silou udeřila gigantická katastrofa, která zničila veškerý pozemský život. Emmett, jeho kámoš, který mu se stavbou pomáhal (John Gallagher), a Michelle jsou podle všeho široko daleko jediní přeživší. Škoda, že je venku kontaminovaný vzduch a nejde to proto ověřit. Michelle ale téhle teorii příliš nevěří. Howarda považuje za magora, který ji unesl a pod za vlasy přitaženou záminkou ji chce udržet ve sklepě. Jenže důkazů, že má tenhle apokalyptický vizionář pravdu, se postupně objevuje víc a víc. Stejně jako dokladů toho, že Howard je fakt pořádný magor... (CinemArt)

(více)

Recenze (888)

elimS 

všechny recenze uživatele

90% - komentář 20ti slovy: Skvělé komorní drama, kdy si člověk není ničím jistý, které se přehoupne do fáze "posrala jsem to". Už chci pokračování! ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

..o tom ako je to zit v post apokalyptickom bunkri s posahancom a chciet sa dozvediet, ci to vsetko tam vonku je pravda. No a o tom, ako hore caka prekvapenie. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Film jakožto komorní psychologický thriller o třech hercích odehrávající se v útrobách podzemního krytu funguje na jedničku, a to zejména díky skvělému Johnu Goodmanovi. Ovšem snaha propojit film za každou cenu s původním Cloverfieldem působí poměrně křečovitě a násilně. K tomuto propojení navíc dojde až v poslední části filmu a skutečně to vypadá tak, že tato scéna vznikla až po dokončení filmu na přání studia v rámci dotáček a ve výsledku to nepůsobí úplně nejpřirozeněji. V každém případě je toto propojení fajn, ale snímek by zcela určitě obstál i bez něj a možná o fous lépe. 65% ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Film má solídny príbeh, napätie a pocit neistoty. Herci tu sú veľmi dobrý. John Goodman sa tu ukazuje ako psychopat a ide mu to na výbornú. Celý film musíte rozmýšľať, že či je naozaj vzduch kontaminovaný alebo nie a že ak sa výde von, tak či sa nám niečo stane. Film je ako keby rozdelený na dve časti. Prvá je hlavne taká o rozmýšľaní nad vecami a tá druhá je už klasický Cloverfield. Film má aj parádny vizuál. Tie "veci" na konci vyzerajú veľmi pekne. Tiež má aj super nápady, ako je napríklad nápad s kombinézou. Ten bol dobre vymyslený. Som zvedavý na pokračovanie. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Ono se tam celou dobu buduje napětí a mrazivý mysteriózno, aby to ke konci takhle zesrali tím, že ukázali příliš mnoho. Přesně si dokážu představit moment, ve kterém to mělo skončit. I přes ufuněnýho Goodmana se ale filmu daří držet tempo, auru mysteriózna, kdy nevíte, co je skutečně pravda a co klam, zároveň zaskočit nečekanými zvraty a na minimálním prostoru i adekvátními hereckými výkony. Příjemná jednohubka, o které se asi netřeba více rozepisovat, protože každá další věta by mohla být spoiler, neboť film opravdu sází na zvraty, které však ale fungují. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Já osobně bych to s původním filmem vůbec nespojoval.Pro mě to opravdu záživně nefungovalo,spíše jsem se nudil a zíral na obrazovku,co to a o čem to vlastně je.Spojitost s názvem CLOVERFIELD je zavádějící a překvapující. ()

Ondr0n 

všechny recenze uživatele

Dal bych ruku do ohně za to, že se ve filmu nachází spousta logických chyb, ale já byl tak pohlcen atmosférou a sžírán zvědavostí, že jsem tomu vůbec nevěnoval pozornost. U jiných aspektů filmu jsem chyby taky nezaznamenal. Ulice Cloverfield 10 mě zkrátka zahákla a nepustila. Thriller podle mého gusta! ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Komorní dramo.. Stačí 3 lidi.. Jeden kryt.. A spousty otazníků. :) celou dobu si lamete hlavu je to pravda není.. Je uchyl.. Neni.. Co se děje.. Atd... Což mě hodne bavilo.. Konec trošku prestrelenej.. Ale atmosféra a herecké výkony super.. 80% ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

No tak Houward nakonec nekecal ?! Tohle psycho by zabilo i jinýho frajera než jsem já, stačilo ještě asi pět minutt a posral jsem se strachy, páč jak tam nakonec bylo takovýto nevim co fujtajblovýho, co chtělo pojebat tu symptatickou herku, to mě fakt bralo za koule, klepal sem se jak pinďour stoletýho dědka, co vyskočil z vokna a vyhuli si řiť. Nebo jak to bylo. Pěkně pojebanej konec, ještě že nebydlím v Americe, tam se dějou divný věci.. Jedinej prima týpek byl Emet, bohužel jak se s kulkou koupal v kyselině, tak ztratil charisma a ta čubka mu prostě nemohla píchnout, i když se mi chvílema zdálo, že se na sebe vrhnou, a z psychosračky bude hororporno. Nevyšlo. Pak mi svitla naděje, že tu Mišell vodrbe Hauwí, bohužel ten skončil taky dost potupně, do poslední chvíle jsem čekal že se někde zjeví, a vezme Mišel za zadek, ona se na něj vrhne a pak společně vrhnou z toho hnusnýho chlupatýho emzáka.. Nestalo se. Takže Hjůstne, nakonec máme problém. ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Film diváka utápí ve vlnách nudy a jednotvárnosti, nechá ho zdrhnout zrak od obrazovky, nesnaží se upoutat pozornost... a to je prostě špatně. Film za sebou nechává až moc otevřených dveří a ten konec? No to si snad děláte srandu... ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptická psychotina s Jánom Dobrákom v hlavnej úlohe. Už začiatok to malo fajnový. Intro bez zvukov prostredia len za sprievodu hudby a slušná havárka. Takto sa po nehode prebudiť, poviem Vám, to je na k***t. Zato keby ja som dostal do takého úkrytu mladú pišulu, to by som s ňou inak naložil, ale to by bol iný Rkový film. Celkovo šlo o dobrý nápad s dobrými hereckými výkonmi. Páčili sa mi detaily ako napríklad kačičkový záves, bavilo ma že mal Howard pravdu aj minimalistické poňatie hereckého osadenstva. Vlastne to celé zvládli štyria. Film si držal napätie a očakávanie strhujúceho finále. Vlastne asi aj prišlo. Nevedel som čo mám čakať, ale odišiel som spokojný. Mňa to bavilo. ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

Šťastie praje pripraveným. Máloktorý film sa zahráva s vašou predstavivosťou a drží vás v napätí ako táto postapokaliptická lahôdka. Ďalší dôkaz toho, že keď máte výborný scenár a dobrých hercov, tak sa dá nakrútiť za pár dolárov kvalitné komorné sci – fi, ktoré vás drži za „ predstavivosť“ počas celého deja. Plus jeden z najšokujúcejších záverov aké som kedy videl. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Film je úžasně napínavý, hudba je skvělá a atmosféru si v kině vychutnáte dvojnásobně. Jediné výhrady mám k propojení s originálním Cloverfield (Monstrum) - NÁSLEDUJÍ SPOILERY !!! : Film Monstrum zbožňuji a je i v mé topce, ale tohle propojení mi přijde zlehka nešťastné. Samozřejmě jsem rád že po 8 letech oživují značku (na slibované pokračování jsem pořád nadějně čekal) a dávají jí nový směr, ovšem nejsem si jistý že to tvůrci domysleli... Vážně mají válečné mimozemské lodě které chtějí vyhladit lidstvo něco společného s mládětem potulujícím se po Manhattanu a hledajícím svou matku ?? Tohle nechápu a místo těch lodí mohlo dojít na další předváděčku 8 let starého monstra, kterého jsme si moc na obrazovce neužili... Takhle to vypadá že tvůrci chtěli film propojit s Válkou světů a ne s Monstrem... KONEC SPOILERU !!! No snad nás čeká další pokračování, které vše tak nějak hezky vysvětlí a spojí, já si film hodně užil a to mi ke šťastnému filmovému zážitku stačí. ()

Daertelon 

všechny recenze uživatele

Možná jsem přecitlivělý, ale od tohohle snímku jsem čekal teda mnohem víc. Rozhodně tam nejsou zase takové filmařské chyby, jako ty scenáristické. Film nemá čím uchvátit, jde o bezmála dvě hodiny nudy a nesnesitelných průpovídek. Nevím, co vyzdvihnout, protože tu skutečně nebylo nic extrovního. 37% ()

Alfo 

všechny recenze uživatele

Nie je nič lepšie, keď sa režisér zahráva s divákom. Absolútne som nevedel, čo si myslieť a čomu mám veriť. Som rád, že som si dopredu moc nezisťoval o tom filme a tak môj zážitok bol o to vačší. Koniec som si však predstavoval lepšie. S odstupom času, keď nad tým premýšľam sa mi to páči viac a viac. Slabších a predsa 5* ()

lusa 

všechny recenze uživatele

Po tak parádnych hodnoteniach som čakala brutálny mindfuck, aspoň nejakým šokujúcim záverom. Nevydalo. Traja ľudia v pivnici, kde nikto nikomu neverí, no čo je horšie neverím im ani ja ako divák. Je od začiatku jasné, že Flinstone je rozhodne mešuge a je jasné, že aj hore sa to poebalo.. Záver filmu - to ako vážne??? 3* ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Filmu by rozhodně přidalo kdyby byl natočen jako původně plánovaný nízkorozpočtový thriller, tedy bez docela nekvalitního sci-fi závěru. Zůstalo - li by u původního záměru, tak bych bylk zcela nadšen, neboť scény v bunkru jsou jednoduše geniální, k čemuž přispívá i skvostný herecký výkon Johna Goodmana. Bohužel jakmile se hlavní hrdinka dostane z bunkru kvalita filmu značně upadne a původně skvělý thriller přechází do naprosto podprůměrného sci-fi. Naštěstí sci-fi pasáž je velmi krátká a moc tak nezkazí celkový zážitek z filmu, který byl pro mě osobně vysoce nadprůměrný, 80%. ()

Romeroo 

všechny recenze uživatele

Nejlepší ulice co jsem kdy viděl, vůbec se to nedá srovnat s tou nováckou! Tahle ulice je sice místy taky hloupá, ale strhne Vám půlky k sobě svou atmosferou, která vygraduje strhujícím finále. Herecky Goodman na jedničku, krásně labilní postava mu sedla jak kondom. Když už scénáři docházel dech, vždycky se objevil záchraný bod, který to krásně nakopnul, HELP, fotka, náušnice, postava venku. Více takových bunkrových záležitostí, mlask! ()

Související novinky

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Uncharted našlo nového režiséra

Uncharted našlo nového režiséra

18.01.2019

Po odchodu Shawna Levyho (Ocelová pěst) se filmová adaptace herního Uncharted znovu ocitla bez režiséra. Snímek, který má vyprávět o mladém Nathanu Drakeovi, jehož ve filmu ztvární Tom Holland … (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama