Reklama

Reklama

Ulice Cloverfield 10

  • USA 10 Cloverfield Lane (více)
Trailer 1

Jednu chvíli jedete v autě, pak to do vás z boku napálí nějaký idiot a vy se probudíte pomlácení, ale živí v podzemní kobce, kde vám neznámý podivín řekne, že jste právě vyhráli hlavní cenu v životní loterii. Onen neznámý podivín (John Goodman) se jmenuje Howard a je to zkušený „Prepper". To jsou lidé, kteří tuší, že jednoho nepříliš krásného dne přestane fungovat svět, a tak se na to připravují. Například Howard si postavil a komfortně vybavil podzemní bunkr. Výhra Michelle (Mary Elizabeth Winstead) spočívá v tom, že ji našel ve vraku havarovaného auta a přesunul do svého krytu krátce předtím, než na Zemi plnou silou udeřila gigantická katastrofa, která zničila veškerý pozemský život. Emmett, jeho kámoš, který mu se stavbou pomáhal (John Gallagher), a Michelle jsou podle všeho široko daleko jediní přeživší. Škoda, že je venku kontaminovaný vzduch a nejde to proto ověřit. Michelle ale téhle teorii příliš nevěří. Howarda považuje za magora, který ji unesl a pod za vlasy přitaženou záminkou ji chce udržet ve sklepě. Jenže důkazů, že má tenhle apokalyptický vizionář pravdu, se postupně objevuje víc a víc. Stejně jako dokladů toho, že Howard je fakt pořádný magor... (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (883)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Konspirační sci-fi thriller (hororem bych film asi přece jenom nenazval) s více než jedním tajemstvím a zajímavou napjatou atmosférou. Výborné dialogy, gradace děje a taky závěrečné zvraty, včetně toho posledního. Úplně jiná forma filmu než Cloverfield, ale minimálně stejně tak atmosférické a hravé. Takové hrátky se žánrem bych klidně viděl rád i nadále. A pokud by tam vždy byli herci jako M. E. Winstead a perfektní Goodman, viděl bych je ještě raději. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ filmu, který můžu. Něco se přihodí, nevíte z toho hlavu ani patu, někdo vám překládá určitou verzi událostí, co se staly, ale vy se nemůžete jít ven přesvědčit, jak tomu doopravdy je. Pochybnosti a fantazie pracují na plné obrátky a zvědavost narůstá víc a víc. K tomu uzavřené prostředí utváří správnou klaustrofobní atmosféru. Ulice Cloverfield 10 je skvěle natočeným počinem, kterému nechybí napětí a zdařilé herecké výkony. Zaujme námětem, prostředím i hudbou. Samotný závěr považuji sice spíše za lacinější, ale to nic nemění na mém pěti hvězdičkovém dojmu. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když uvážím různý jiný možnosti, třeba uhořet při chemickým útoku nebo jaderným, tak bejt naživu znamená, že mi bude chutnat i smažený hovno." A když já uvážím, že jsem si ze slušného množství připravených filmů vybral ten s uvedenou adresou atomového krytu, tak bych se nejraději vydal emzákům na nemilost. Tohle totiž bylo zoufale nudné, což dokládám důkazem v podobě jedné havárie, jednoho výstřelu, jednoho barelu rozlité kyseliny a nekonečného množství keců na téma, zda to nesympatické stvoření zvané Michelle bylo uneseno nebo zachráněno. Brzy mi zkrátka bylo jedno jak nebo jestli vůbec to dopadne, takže jsem nakonec rád, že alespoň koncovka mě pobavila, i když ji tam někdo patrně přilepil z nějakého jiného filmu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Občas se hodí být mimo jako Trump na naší planetě a nevědět třeba, že ulicí Cloverfield už kdysi jeden film projížděl. To pak chápu, že asi není pro nikoho překvapení, co se stane. Takhle svěží napínák jsem zase nějakou dobu neviděl a jsou mně jedno všechny výtky, kterými se tu oháníte. Pravdu máte určitě všichni, jenže heslo k mému účtu nikdo. Čau! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Aj takto sa dá prejsť z pomerne živého akčného počinu, na mdlý, nijak mimoriadne depresívny, psycho snímok. Kým si divák pri prvej časti takmer nevydýchol od akcie (mne F.F. nevadí), v tomto pokračovaní 3/4 filmu sleduje post apokalyptickú drámu s občasnými hádkami, ktoré môže započuť kdekoľvek pod oknami susedov. Je pravdou, že je divák čiastočne na hrane, či je naozaj všetko tak, ako to tvorcovia prezentujú, no ako môže očakávať prekvapenie v závere, keď karty odkryla prvá časť. Veď "všetci" predsa vedia, čo sa na povrchu deje, nie? (myslím diváka, nie postavy z filmu). A práve preto mi príde nešťastné nazvať, označiť tento film, ako pokračovanie "Cloverfield-u". Byť to totiž samostatný počin, zahalený do rúška tajomstva, verím že by divákovi zo samotného rozuzlenia padla sánka omnoho viac. Na záver už len dodám, asi ťažko by som dal čo i len tri hviezdy, keby posledná 20-30 minútovka, konečne (!!), či už z pohľadu drámy, akcie, napätia, no najmä sci-fi prvkov neponúkla to, čo sa od tohto snímku očakávalo najviac. Nechcem byť za múdreho, ale mne "10 Cloverfield Lane" priveľmi ako horor neprišiel. To teda nie ... - 60% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Film byl oficiálně oznámen až necelé dva měsíce před svým dokončením. (BloodMax)
  • V úvodní scéně v autě je při telefonátu jiný čas na telefonu a jiný na autorádiu. (LERw!g)

Související novinky

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Uncharted našlo nového režiséra

Uncharted našlo nového režiséra

18.01.2019

Po odchodu Shawna Levyho (Ocelová pěst) se filmová adaptace herního Uncharted znovu ocitla bez režiséra. Snímek, který má vyprávět o mladém Nathanu Drakeovi, jehož ve filmu ztvární Tom Holland … (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama