Columbo: Vražda na videu (TV film)
Columbo: Playback
Columbo: Vražda na videu
Krimi
USA, 1975, 73 min
Bernard L. KowalskiHrají:
Peter Falk, Oskar Werner, Gena Rowlands, Martha ScottObsah
Nepretržité otázky inšpektora Columba znervózňujú experta na elektroniku van Wicka už niekoľko dní. Tento maniak do elektroniky je vedúcim firmy, ktorej majiteľkou je však jeho svokra. A keďže jej má plné zuby, rozhodne sa zariadiť sa podľa svojho najlepšieho vedomia a vyprevadiť ju na onen svet tak, aby mu nikto nič nemohol dokázať. Čo tam potom, že priestor snímajú priemyselné kamery. Van Wick je predsa expert, ktorý vie, čo robí. Lenže aj inšpektor Columbo vie, čo robí. A keď nevie ako ďalej, dokáže sa pýtať. A to niekoho znervózňuje... (oficiální text distributora)
Anthony
Protihráčem je tentokrát Columbovi expert na elektronické hračičky van Wick - jeho dům je plný různých udělátek a technika tentokrát bude hrát důležitou úlohu, což já mám rád a Columbo asi taky, protože tomuhle všeumělovi vždy stačí chvíle, aby pronikl do všech možných prostředí, technických novinek apod.(16.7.2003)
sud
Columbovka, která nabízí mj. zajímavý pohled na tehdejší elektronické výdobytky v USA. Inu, ti jsou vždycky napřed. Jinak skvělý Oskar Werner a výtečné odhalení. Takhle jednoduše úderné konce dneska nikdo už netočí.(24.11.2007)
MM_Ramone
Ukážkovo priemerný diel z detektívnej série kriminálnych prípadov, ktoré rieši inšpektor los angeleskej polície Columbo. V tejto epizóde musí objasniť úkladnú vraždu starej, bohatej podnikateľky. Má k dispozícii takmer dokonalé dôkazy o zločine vo forme video záznamu z miesta činu. Lenže práve to ešte viac celý prípad zamotá. Navyše Columba v tejto časti trápi silná nádcha. Vrah mu však ani tento raz neunikne. ***(8.2.2011)
ClintEastwood
Vynikající díl. Jeden z těch, který se vybaví mě, když se řekne Columbo. Poručíkovi tentokrát hodně pomůžou výdobytky tehdejší doby k vyřešení případu. To však neznamená, že by se nečinil. Naopak, na vraha dotírá víc, než kdy jindy a nakonec dosáhne na jeho usvědčení způsobem vskutku originálním.(24.11.2009)
cheyene
Při vyšetřování vraždy je potřeba být velmi pozorný, protože i sebemenší detail může rozhodnout o vině či nevině. Poručík Columbo to moc dobře ví.(29.8.2011)
Jordan
V tomto diely vidíme Columbovho psa, náš poručík je konfrontovaný s technickými vymoženosťami a navyše s moderným umením v nezabudnuteľne vtipnej scénke z múzea(1.2.2006)
Šandík
Slušný průměr, opět dost šustící papírem, v reálu by něco takového nebylo možné, ale budiž... 70%(11.3.2012)
Colonist
Slabší díl. Provedení vraždy nebylo špatné, ale ten záporák...ten mi opravdu nesedl. Nevím proč, ale ten herec mi nějak k srdci nepřirostl. Naštěstí měla tato epizoda dost komických míst (pes, galerie,...), která všechno vynahradila. Závěrečné odhalení bylo ovšem brilantní, ačkoliv jsem ho tak trochu čekal. Slabší čtyři hvězdičky. P.S. Myslím, že je současné hodnocení této epizody (80%) poněkud přehnané...takové hodnocení by si mnohem více zasloužily jiné díly, které zde mají třeba "jen" 75 a méně, a přitom jsou mnohem lepší...(29.12.2007)
starbrejkr
Klasický výborný columbovský díl. Schéma známe všichni a buď ho prostě žereme, nebo nás nudí. Tenhle fíl ozvláštňují technické vychytávky, o kterých se nám tady v té době mohlo jen zdát. Odhalení je pak velmi fikané a odzbroující. No a poručík v galerii? To je snad jeden z nejvtipnějších momentů celého seriálu:-))(17.4.2010)
Terva
85 %(15.6.2011)
5150
V tomto díle nechybí nic z toho, co mám na této sérii rád. Důmyslná vražda, záporák co se jen tak nedá, spousta vtipných momentů (Columbo v galerii) a ten konec. Tak se to sluší..(25.4.2006)
krtek138
Další velmi dobrý díl. Vrah Van Wick je vydírán svou tchýní a tak neváhá a rozhodne se jí odstranit. Columbo bude mít co dělat, aby vraha usvědčíl, ovšem nakonec vytasí takový důkaz proti kterému vrah nebude moct nic udělat. 80%.(15.12.2009)
Yardie
Jo to spíše slabších 70%. Je to trošku slabší díl. Vražda není špatná, ale záporák je takový nemastný neslaný. Ani vyšetřování není takové důmyslné a dokonalé jako v jiných dílech. Vtipných momentů tady také moc není - snad jen to muzeum, to je fakt pecka. Ale usvědčení, to je opravdu skvělé, parádní. Celkově slabší díl, ale pořád je to Columbo a je to dobrý. Howgh!(6.6.2009)
panlorenc
viz komentář "Columbo" (TV seriál)(14.4.2008)
cold
Můj nejoblíbenější díl se sqvělím odhalením, které je naprosto odzbrojující.(6.6.2009)
pravo
Columbo si tentoraz zmeral sily s odborníkom na elektronické hračičky a treba dodať, že poručík to naozaj pri riešení vraždy nemal najľahšie. Choroba, starosti so psom a množstvo informácií ohľadom techniky a umenia a aj veľmi chytrý vrah však Columba nezastavia a on nakoniec nájde maličkosť tak presvedčivého charakteru, že pre páchateľa to znamená pozvánku do väzenia. Samozrejme nemožno zabudnúť na najkomickejšiu scénku poručíka, keď obdivuje umelecké diela a v jednom okamihu sa totálne strápni, keď na ventilačný otvor... .(24.10.2007)
waits
Columbo si tentokrát obvinění schovává až na poslední chvíli a jak to tak bývá, poráží pachatele jeho vlastními zbraněmi. Scénka z umělecké galerie je samozřejmě veselá (stejný žert si zažijeme v prakticky v tomtéž provedení o pár let později v Červeném trpaslíkovi).(17.4.2010)
Allan
Další průměrný díl. Ten seriál nějak upadá. I to zemité buranské vystupování drahého lieutenanta Columba mi už leze krkem. Měl pravdu ten, kdo kdysi řekl, že na Columba se dá podívat tak jednou za měsíc, to vám pak nepřipadají jednotlivé epizody, resp. stále stejné postupy, jak je vrah odhalen, tak nudné. Jeden příklad za všechny – v tomto filmu byl vrah odhalen tak, že si Columbo nechal mnohonásobně zvětšit záznam z videopásky a odhalil důležitý detail. I dnes by to bez špičkové techniky bylo obtížné, ale tvrdím, že v roce 1975 to bylo zhola nemožné, obzvlášť vezmeme-li v úvahu, že záznam byl pořízen z černobílé průmyslové kamery.(23.1.2005)
santiamén
80% ... Columbo v jednom momentě nazve svého psa Harrym, ale on se přeci jmenuje Pes, no ne? :((28.4.2010)
nick_sekac
To muzeum je dokonalý...(5.2.2009)
| Na levném DVD od: | 03.03.2009 Amercom |
|---|
Související
- Columbo: Columbo má rád noční život (TV film) (2003)
- Columbo: Vražda s příliš mnoha notami (TV film) (2000)
- Columbo: Popel popelu (TV film) (1998)
- Columbo: Vražedné stopy (TV film) (1997)
- Columbo: Podivní spojenci (TV film) (1995)
- Columbo: Motýl v šedých stínech (TV film) (1994)
- Columbo: Columbo v přestrojení (TV film) (1994)
- Columbo: Ve hře je všechno (TV film) (1993)
- Columbo: Není čas na umírání (TV film) (1992)
- Columbo: Vrabec v hrsti (TV film) (1992)
- Columbo: Smrt bere jackpot (TV film) (1991)
- Columbo: Columbo a vražda rockové hvězdy (TV film) (1991)
- Columbo: Žonglér - Vražda v Malibu (TV film) (1990)
- Columbo: Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (TV film) (1990)
- Columbo: Na programu vražda (TV film) (1990)
- Columbo: Smrtící korunka (TV film) (1990)
- Columbo: Planý poplach (TV film) (1990)
- Columbo: Columbo na univerzitě (TV film) (1990)
- Columbo: Columbo jde pod gilotinu (TV film) (1989)
- Columbo: Velké podvody (TV film) (1989)
- Columbo: Vražda jako autoportrét (TV film) (1989)
- Columbo: Sex a ženatý detektiv (TV film) (1989)
- Columbo: Vražda, kouř a stíny (TV film) (1989)
- Columbo: Jak vytočit vraždu (TV film) (1978)
- Columbo: Spiklenci (TV film) (1978)
- Columbo: Smrt ve sklence vína (TV film) (1978)
- Columbo: Předveď dokonalou vraždu (TV film) (1978)
- Columbo: Zkus mě chytit (TV film) (1977)
- Columbo: Případ vysokého IQ (TV film) (1977)
- Columbo: Poslední pocta komodorovi (TV film) (1976)
- Columbo: Kouzelné alibi (TV film) (1976)
- Columbo: Smrt v aréně (TV film) (1976)
- Columbo: Posvítit si na vraždu (TV film) (1976)
- Columbo: Staromódní vražda (TV film) (1976)
- Columbo: Případ diplomatické imunity (TV film) (1975)
- Columbo: Zapomenutá dáma (TV film) (1975)
- Columbo: Vrah zavolá v deset (TV film) (1975)
- Columbo: Rozbouřené vody (TV film) (1975)
- Columbo: Krize identity (TV film) (1975)
- Columbo: V nouzi poznáš přítele (TV film) (1974)
- Columbo: Vydat nebo zemřít (TV film) (1974)
- Columbo: Obrácený negativ (TV film) (1974)
- Columbo: Dobrá pověst nadevše (TV film) (1974)
- Columbo: Labutí píseň (TV film) (1974)
- Columbo: Za úsvitu (TV film) (1974)
- Columbo: Osudné cvičení (TV film) (1974)
- Columbo: Nebezpečná hra (TV film) (1973)
- Columbo: Zločinný steh (TV film) (1973)
- Columbo: Sladká, leč smrtící (TV film) (1973)
- Columbo: To je vražda, řeklo portské (TV film) (1973)
- Columbo: Kandidát zločinu (TV film) (1973)
- Columbo: Dvojitý šok (TV film) (1973)
- Columbo: Rekviem pro padající hvězdu (TV film) (1973)
- Columbo: Dvojexpozice (TV film) (1973)
- Columbo: Etuda v černém (TV film) (1972)
- Columbo: Past (TV film) (1972)
- Columbo: Džungle ve skleníku (TV film) (1972)
- Columbo: S dýkou v mysli (TV film) (1972)
- Columbo: Vražda podle plánu (TV film) (1972)
- Columbo (TV seriál) (1971)
- Columbo: Smrt nabízí pomocnou ruku (TV film) (1971)
- Columbo: Vražda podle knihy (TV film) (1971)
- Columbo: Výkupné za mrtvého (TV film) (1971)
- Columbo: Semínko pochyb (TV film) (1971)
- Columbo: Její příležitost (TV film) (1971)
- Columbo: Prázdný rám (TV film) (1971)
- Columbo: Vražda na předpis (TV film) (1968)
Podobné
- Slečna Marplová: Rozbité zrcadlo (TV film) (2010)
- Slečna Marplová: Modrá pelargonie (TV film) (2010)
- Slečna Marplová: Plavý kůň (TV film) (2010)
- Slečna Marplová: Tajemství Chimneys (TV film) (2010)
- Slečna Marplová: Proč nepožádali Evanse? (TV film) (2009)
- Slečna Marplová: Vraždit je snadné (TV film) (2008)
- Slečna Marplová: Kapsa plná žita (TV film) (2008)
- Slečna Marplová: V hotelu Bertram (TV film) (2007)
- Slečna Marplová: Nultá hodina (TV film) (2007)
- Slečna Marplová: Zkouška neviny (TV film) (2007)
- Slečna Marplová: Nemesis (TV film) (2007)
- Slečna Marplová: Není kouře bez ohýnku (TV film) (2006)
- Slečna Marplová: Sittafordská záhada (TV film) (2006)
- Slečna Marplová: Zapomenutá vražda (TV film) (2006)
- Slečna Marplová: Cukání v palci (TV film) (2006)
- Slečna Marplová: Ohlášená vražda (TV film) (2005)
- Slečna Marplová: Vražda na faře (TV film) (2004)
- Slečna Marplová: Mrtvola v knihovně (TV film) (2004)
- Slečna Marplová: Vlak z Paddingtonu (TV film) (2004)
- To je vražda, napsala: Konečně na svobodě (TV film) (2001)
- To je vražda, napsala: Smrtonosný příběh (TV film) (2000)
- To je vražda, napsala: Cestou na jihozápad (TV film) (1997)
- Diagnóza vražda (TV seriál) (1993)
- Slečna Marpleová: Rozbité zrcadlo (TV film) (1992)
- Miss Marple: Moving Finger, The (TV film) (1985)
- To je vražda, napsala (TV seriál) (1984)
- Rozbité zrcadlo (1980)