Krakatoa, na východ od Jávy

Drama / Dobrodružný

USA, 1969, 131 min

Frank De Vol

• Houdini

Oscar 1 nominace: Speciální vizuální efekty(21.4.2004)

První film o sopce, který jsem viděl. Na svou dobu určitě skvělý film, dnes by už vyzníval trapně. Chtělo by to remake, nejlépe tříhodinový velkofilm od J.Camerona ve 3D.(27.8.2011)

,,KRAKATOA JE SUD S PRACHOM A CELÝ REŤAZEC OSTROVOV JE ZÁPALNÁ ŠNÚRA." __ Tradičná hollywoodska schéma. Prvá hodina slúži na zoznamovanie s postavami, rysujú sa charaktery, no keďže to ale vlastne nikam nevedie, je to zbytočné a tým pádom aj značne nudné. Ďalšia hodina sa začína veľmi štýlovým príchodom na ostrov Krakatoa (žltý opar) a nasleduje priam verneovské dobrodružstvo - potápanie sa za vrakom s pokladom, let balóna takmer do krátera sopky, vzbura väzňov a samozrejme obrovská explózia a boj o záchranu. Sopke pritom začne harašiť tak 3/4 hodinu pred koncom a aj napriek dnes už samozrejme skôr pousmiatia hodných niektorých trikov sa ponúka celkom príjemné prestavenie. Čiže, prvá polovica za 2*, druhá za 4*, to sa rovná poctivé 3*. (33. hodnotenie, 2. komentár k filmu)(24.6.2010)

V detstve ma tento snímok oslnil, dnes by to mal trošku ťažšie. Aj triky, ktoré mi vtedy vyrážali dych, dosť zastarali. Ale rozhodne nedám dopustiť. Nadštandardná katastrofická zábava.(5.9.2011)

Příběh průměrný, efekty taky průměrné. Celou dobu jsem přemýšlel, jestli se vůbec jedná o TEN výbuch. Nakonec se ale ukázalo, že jo, což bylo dobře, protože závěrečný masakr stál opravdu za to!(16.10.2011)