Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Drogový boss Escobar byl obviněn z vraždy ministra spravedlnosti a Murphy s Peňou po něm konečně mohou jít. Spojené státy ale nyní tolik neprahnou po narkobaronech, jejich cílem jsou komunisté... Escobar byl v minulém díle vyloučen z kongresu, protože ho ministr spravedlnosti Lara obvinil z obchodu s drogami. Escobar se Larovi pomstil a nechal ho zabít. Escobar byl z vraždy Lary obviněn a Spojené státy se domluvily s vládou Kolumbie na vydávání zločinců, což narkobarony přímo vyděsilo. Jenže na druhou stranu se vláda USA nyní soustřeďuje na dopadení komunistů, takže americká ambasáda může na dopadení Escobara dát pouze 100 tisíc dolarů, což je málo. Peňa použil těchto 100 tisíc na to, aby u kolumbijské DEA prosadil, že operaci Escobar povede Carrillo, na kterého je spoleh. Carrillo skutečně velení dostal a brzy dopadl jednoho z lidí, kteří pro Escobara pracují. Carrillo se nebojí mučení, takže ze svědka brzy dostane jména a polohy nemovitostí, kde by se Escobar mohl ukrývat. Escobar v té době vlastnil už 800 nemovitostí, takže bylo těžké najít tu správnou, ale nakonec měli policisté štěstí. Escobar dostal echo o razii v jeho domě dvě hodiny předem, takže si s rodinou zabalili jen to nejnutnější a odletěli vrtulníkem do jiného domu. Gustavo měl na starost zničení všech dokumentů, což se mu skoro povedlo, ale Murphy našel v popelu adresu, na které našli Escobarova hlavního účetního a tisíce dokumentů, které se dají proti Escobarovi použít. Všechny důkazy byly uloženy v paláci nejvyššího soudu, což mělo být nejbezpečnější místo. V tu chvíli byl případ odebrán Carrillovi a Muprhy s Peňou měli zakázáno si cokoliv z důkazů ofotit. Dvojice ale z těchto důkazů ukradla kopie šeků, které Escobarův účetní vystavil. Policista, který to hraje na obě strany, pak Peňovi řekl, že ten muž je běloch a že kdysi pracoval jako pilot u CIA. Peňa šel tedy za CIA, kde se nakonec dozvěděl, o koho jde. Murphy a Peňa muže našli v jednom bordelu, zatkli ho a pohrozili mu vydáním do Spojených států. Muž jim v tu chvíli poskytl fotografii dokazující, že Escobar využívá k pašování drog do USA letiště v Nikaragui, kterou vedou komunisté. Když se prezident USA dozvěděl o spojení komunistů s drogami, okamžitě podpořil boj proti kokainu v Kolumbii. Narkobaroni přišli o mnoho věcí, které vlastnili, a proto se rozhodli proti tomu všemu bojovat. Escobar se spojil s radikálními komunisty a zaplatil jim velmi slušné peníze za to, aby napadli palác nejvyššího soudu a zapálili místnost, ve které byly všechny důkazy proti němu. S Murphyho ženou pracuje Elisa, která ke skupině radikálních komunistů patří, ale s Escobarem pracovat nechce, takže od komunistů uteče a varuje Peňu s Murphym. V tu chvíli je už pozdě, palác byl již napaden. Muprhy a Peňa chtějí dokázat, že za útokem partyzánů stál Escobar, ale nikdo jim nevěří. Nyní se všichni chtějí soustředit na dopadení komunistů, mezi nejhledanější patří i Elisa, kterou ale Peňa a Murphy ukrývají. (TV Prima)

(více)

Recenze (24)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď už si polícia nedokázala rady s Escobarom a dvojici vyšetrovateľom už nepomáhali ani vlastný ľudia celú kauzu zabalili do protikomunistického rúcha. Toho sa Američania báli viac ako nejakých drog. Po náhodnom objavení istých informácií Pablitovi klepli riadne po prstoch. Jeho charakter mi nebol od začiatku sympatický, respektíve som si ho nevedel obľúbiť, takže si užívam každý jeden jeho prešľap a nasledovné potrestanie. A v tejto epizóde toho bolo až až. Avšak na konci, keď obsadil ministerstvo spravodlivosti a nechal vypáliť všetky dôkazy proti nemu, mi bolo hneď jasné, že sa ešte iba rozbieha. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

--- SPOILER --- Smrt Lareho byla nekompromisní, tak jak to Pablo uměl nejlépe, ale i přesto se vody pod Escobarem vířily dále a on musel jednat protože se začal potápět. Američané měli podporu v Kolumbíjské politice v podobě L. C. Galána, který umožnil vydávat drogové dealery do USA a naše hlavní postavy Murphy a Peňa zas dokázali spojit Pabla s komunismem, který ležel v žaludku Reganovi a to umožnilo více peněz na dopadení a to znamenalo, že voda pod Escobarem vířila ještě více. Nakonec M-19 udělala špinavou práci pro Pabla a zaplatila za to... svou smrtí ... A co dál? No, boj pokračuje... ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Pablo bol spojený s komunistickým štátom v ktorom prekladal tovar. A komunisti sú pre USA horší ako nijaký kokaín. A tak sa stal Pablo nepriateľ štátu číslo jedna. Keď z neho chceli mať komunistu tak sa s nimi aj spojil. M-19 obsadila justičný palác a vypálila všetky dôkazy. Potom sa už iba trebalo zbaviť zbytočných svedkov. Prevedenie: Nádherná demonštrácia moci Pabla Escobara kedy hýbe postavičkami na pomyselnej mape Kolumbie a nikdy neviete či človek s ktorým sa práve bavíte nie je jedným z jeho informátorov.  Ale vážne, tí Pablovi zabijaci sú banda absolútnych imbecilov až je neuveriteľné že tento kartel dokáže vládnuť celému štátu po tak dlhú dobu. 98% ()

jooker10 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív jsem si říkal, co mě po super třech prvních dílech čeká, když se notnou chvíli řešila oběšená kočka od DEA... Ale, pak díl nabral grády a jedno je jisté - Pablito už se nevrátí do milované Nápoles a o to více bude kopat kolem sebe. Chvílema až mrazí z toho, co všechno si vlastně mohl dovolit - zastřelit ministra spravedlnosti? Dá se. Zahladit stopy? Dá se - vypálíme budovu soudu. První série ještě přinese 6 dílů - čím ještě překvapí kolumbijské podsvětí? ()

K1NGSLAYER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále mě tento seriál nepřestane udivovat, co si tak bohatý člověk dokázal dovolit a koho si podmanil. Nebýt toho, že se "stal" členem kongresu, nemusel by takhle utíkat. Ale jak se říká "Všechno zlé je k něčemu dobré". Pablito je docela dost rozčílený a např. to vypálení důkazů byla bombová scéna. Jsem hodně napjatý co bude dál. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě sledují agenti jednoho amerického pilota jménem Barry Seal, který byl jeden z vrchních pašeráků Pabla Escobara. V epizodě ho najdou pod krycím jménem Ellis McPickle. Barry Seal sice skutečně existoval, jeho krycí jméno však bylo Ellis McKenzie. (Hlavonozec)

Reklama

Reklama