Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ředitel Herman Barrow musí v nemocnici kromě vadných elektrických rozvodů řešit další Thackeryho požadavek - jeho lékařský tým potřebuje pro studijní účely mrtvá těla, na kterých budou moci členové chirurgického oddělení zkoušet nové lékařské postupy. Vzhledem k vyšší úmrtnosti nabízí doktor Edwards podělit se o zkušenosti s léčebnými postupy, které se naučil ve Francii - Thackery s Gallingerem to však odmítají. Cornelia Robertsonová řeší rychle se šířící epidemii břišního tyfu. Sestra Elkinsová se svěřuje Thackerymu. Sestra Harriet poruší tabu. Doktor Edwards přijde na způsob, jak ukázat své schopnosti. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (3)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Na cokoli v poslední době narazím, všude se řeší hanobné postavení negrů ve společnosti. Přitom je jasné, že čím víc se to bude připomínat a čím víc se o tom bude mluvit, tím později se negři do naší společnosti začlení jako respektovaní členové a už si nikdo dál nebude všímat, že je má Slunce raději. Nejzajímavější z tohoto díl jsem shledal obchod s mrtvým masem pro pitevní účely a pokus o elektrifikaci. Je s podivem, že pokud tehdy někdo zdechl, nikdo se o jeho mrtvolu moc nestaral. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byť lekárom v tejto dobe a asi bolo aj jedno kde, nebolo med lízať. Zomrie vám sestrička na operačnej sále pri operácii? Nič sa nedá robiť, ide sa ďalej, je to síce horšie ako keď vám zomrie ťažko vyliečiteľný pacient, ale skrátka niet času pre smútok. No a príčina? Ulievanie si peňazí určené pre elektrifikáciu do vlastného vrecka, skoro ako dnes, vlastne vôbec nie horšie ako dnes. Na testy treba mŕtvoly, ktoré bohvie prečo chýbajú, keď všade navôkol takmer všetci trpia a umierajú v bolestiach. Páči sa mi mafiánska podzápletka, aj podzápletka s lekárovou závislosťou, ako aj podzápletka s novým lekárom a jeho problémami nielen s bielymi, ale aj čiernymi. V podstate je tu všetko navzájom prepojené, takže žiadna z nich nepôsobí, zatiaľ, nadbytočne. ()

Reklama

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu těžká doba, kdy lidi umírali někdy i pro nic za nic. Medicína byla na začátku, operace končili spis smrtí než úspěchem a operovalo se převážně když už nebyla jiná možnost. Kokain byl legální, používal se běžně v lékařství, černoši byly pro všechny jen odpad, nebo druhořadí lidé. Elektriku měli jen ti nejbohatší a svět ještě nepoznal první ani druhou světovou a auta v podstatě ještě ani neexistovala. Tenhle seriál nebude romantická procházka, ale skutečná realita začátku minulého století, století, které končilo moderní dobou, kdy technologie i medicína expandovala ohromnou rychlostí, století ve kterém se ke konci většina z nás narodila, jeho začátky byly ale úplně někde jinde. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama