Reklama

Reklama

Sing Street

  • Irsko Sing Street (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film se odehrává v Irsku v polovině 80. let, kdy v důsledku nedostatku práce řada Irů opouští zemi a odjíždí hledat štěstí do Anglie nebo Ameriky. Rodiče patnáctiletého Conora (Ferdia Walsh-Peelo) spolu nevychází, hádají se a potřebují ušetřit peníze v napnutém rodinném rozpočtu. Proto se Conor musí přesunout na levnější školu, kde na něj čeká šikana od spolužáků a do oka si nepadne ani s místními učiteli. Zatímco se snad všechno v jeho životě ubírá špatným směrem, potká před školou o rok starší Raphinu (Lucy Boynton), která chce prorazit jako modelka. Aby získal její pozornost, pozve ji na natáčení videoklipu k písni jeho hudební skupiny. Zbývá už jen jediné – založit hudební skupinu a složit nějakou píseň... (Dont)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (158)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

U mňa zatiaľ najhorší Carneyho film. Predsa len ONCE sa ani nebavme, je číra alchýmia a LOVE SONG je dospelý duchaplný a hlavne rozpočtovo zaslúžene podporený film. Plus nebavia ma až tak teenage lovestories, ale! Má to dušu, srdce, emócie... A napokon je tam veľa peknej muziky. Ďakujem Ti I, bol to príjemný zážitok. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Další generační výpověď, která jede (víceméně) na popových baladách a playbacku. Ještě k tomu vypráví o lásce k holce, která che být modelkou a hlavního hrdinu zaujala svojí krásou. Kdyby to aspoň nepředstíralo, že na pozadí stojí téma toho, jak strašně důležitý je dotáhnout rebelii vůči autoritám do zdárnýho konce. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! „Videla si Návrat do budúcnosti?“ – „Videla som všetky filmy.“ Nie je to až také dobré, ako Love Song, ale írske prostredie tomu veľa dáva, texty pesničiek sú zasnené a poetické a polovicu všetkých tých skvelých ksichtov by som chcel vidieť v nejakom novom filme každý rok v nasledujúcom desaťročí. Faktom je, že scenár je miestami nie príliš vydarený. Koniec je možno až príliš otvorený a v podstate všetci členovia kapely, až na speváka, sú iba štatisti, nie sú psychologicky postačujúco prepracovaní a nikto z nich nemá dôstojný koniec, proste zrazu zmiznú z plátna. S pani manželkou sme nepochopili ani moment, v ktorom hrdinov starší brat prisľúbi sólo na koncerte a potom tam bez vysvetlenia nie je. Wtf? Inak ale príjemné prekvapenie, ktoré s pribúdajúcimi minútami (najmä ku koncu) naberá na intenzite a dojákovosti. P.S. – Zachytil som v pár tunajších komentoch názor, že hrdina sa na konci na svoju kapelu vybodol. Pred jeho útekom je jasne povedané, že si berie demo ich nahrávky a do Anglicka cestuje aj práve preto, aby sa kapelu pokúsil predať vydavateľstvu. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Mam rad filmy z Anglie odehravajici se v druhe pulce minuleho stoleti jako Cemetery Junction, nebo Northern Soul, i kdyz zakladni premisa je totozna - musime se nejak dostat z tehle hnusne diry. Sing Street je z nich nejlepsi. Je to diky skvele napsanym charakterum, vybornymi deckymi herci, fajn rezii ale hlavne diky poctive a srdecne vyjadrenemu vztahu ke kapele a muzice jako takove. Tohle bude kultovka a moje srdcovka. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Jít si za svými sny chce vždy kuráž a odhodlání, i když tenhle dospívací kousek není úplně klasickým příkladem typu těchto filmů. Sice se v něm najde plno běžností (záměrně nechci použít klišé - rodinné poměry, školní tyrani), ale snímek vyhrává dobrým castingem, sympatickou a nevlezlou chytrostí a muzikou. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Představitelka Raphiny Lucy Boynton byla pro roli šestnáctileté dívky po castingu nejprve odmítnuta jako příliš stará (v době natáčení jí bylo 21 let), následně jí ale ze studia znovu zavolali a dostala ještě jednu šanci. Podruhé dostala instrukce, že musí vypadat mladší. Lucy Boynton o roli hodně stála a nakonec napodruhé uspěla. (Dont)
  • Timeline: V únoru 2014 byl ohlášen nový film Johna Carneyho podle vlastního, zčásti autobiografického scénáře. V červenci režisér ohlásil, že chce do filmu obsadit neznámé tváře. V květnu zakoupila práva na kinodistribuci ve Spojených státech společnost Weinstein Company za 3 miliony dolarů. Natáčet se začalo v září v Dublinu. Poslední klapka padla 25. října. Světovou premiéru si film odbyl 24. ledna 2016 na filmovém festivalu Sundance. Do kin se snímek podíval 17. března. (Hal_Moore)
  • Film byl mimo jiné natáčen v stejnojmenné škole Synge Street CBS v Dublinu. (Posheidon)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

01.10.2016

Legendární detektivka od Agathy Christie ožila v letech 2001 a 2010 v televizi, její nejslavnější adaptace ale vznikla v roce 1974. Do vraždy v bájném Orient expresu se tehdy zapletli Sean Connery,… (více)

Reklama

Reklama