Kvůli naprosto skvělému Högerovi to má smysl vidět... Jedna z velkých rolí, bohužel ve špatném filmu.(9.10.2009)

Jarní povětří jsem měl možnost vidět na jednom soukromém filmovém fesťáku v přítomnosti postarších lidí, kteří více méně ,,Vítězný únor 48" zažili a pro které má tento film, alespoň podle jejich reakcí, určitou váhu. Já tuto dobu nezažil, takže nevím, jak moc se Jarní povětří přiblížilo skutečnosti, ale jako film mě to moc nezaujalo (vyjma hereckých výkonů, které byly bravurní), takže nevidím jediný důvod, proč bych to měl někdy v budoucnu čeknout znova.(27.11.2008)

• Přemek

Za Högera.(23.10.2009)

Priemerný film režiséra Ladislava Helgeho, myslím že "Škola otcu", "Velká samota", či "Bez svatozáře" sa mu podarili viac.(16.7.2009)

Další československý nenápadný skvost. Pohled na únorové události v ČSR roku 48 a věř mi , že tohle je pohled ze všech stran. Mladí a horliví komunisté i stejně mladí a horliví antikomunisté, jsou v podstatě úplně v pohodě, než se začnou politicky víc a víc vzdalovat. Perfektní dialogy s nádechem slangu 60tých let jsou pevnou stránkou filmu. Film není v žádném případě propagandistický, spíš naopak komunisti jsou tady zesměšňováni stejně, jako jejich odpůrci. Jelikož se většina filmu točí kolem různých politických aktivit tehdejší mládeže, je tu i skvělá humorná stránka. Zvláště, dnes již paní, ale tady rozhodně Blanka Bohdanovic, holka která byse se svou fortelností neztratila ani dnes. Supr výkon. Dej do toho drama v podobě Karla Högera a Libuše Švormové a máš tady skvělej film, kterej je potřeba vidět, považuješ-li se za znalce československé kinematografie.(9.2.2012)