Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britská akademie filmového a televizního umění (BAFTA) podporuje, propaguje a rozvíjí uměleckou tvorbu spojenou s pohyblivými obrázky, tedy film, televizi a videohry. Každoročně odměňuje vynikající a inspirativní výkony kreativců v této oblasti. Charitativní organizace s vedoucím postavením v Británii na uměleckém poli audiovizuálních děl se také stará o to, aby ty nejlepší práce byly zpřístupněny veřejnosti a diváci si je mohli plně vychutnat. Akademie odměňuje nejlepší díla britské i světové produkce, uvedená ve Velké Británii během uplynulého roku. Slavnostní galavečer při příležitosti předávání cen BAFTA se bude konat 14. února 2016 v londýnské Královské opeře. (HBO Europe)

(více)

Recenze (5)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Sleduju ceny BAFTA pravidelně šest nebo sedm let a pomalu si říkám, jestli není na čase Stephena Frye v roli moderátora nahradit. Ano, úvodní nápad s kiss cam byl relativně originální, ale jinak je to každý rok... stejné. Což není zákonitě špatně, jenže když předem tušíte, co Stephen asi řekne a jak bude celý ceremoniál probíhat, ztrácí to jistou zábavnost, což je upřímně řečeno jediný důvod, proč předávání cen sledovat živě a proč si raději jen nepřečíst seznam oceněných. Z letošního ročníku mi tak utkvěla v paměti prakticky jen Rebel Wilson se skvělým proslovem o rasistických Oscarech. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velmi uvolněné, decentní, ničím se nezdržující a pohodové předávání cen těm, které máme tolik rádi. Padlo i několik zapamatovatelných proslovů (o kolika takových to můžeme říct třeba v případě tuzemského Českého lva?), typický britský humor potěší, publikum je pozitivně naladěné, večer celkově neruší zaoceánská okázalost. Moderující Stephen Fry mi pořád sedí. Jinak tentokrát hodně ve znamení triumfu Iñárritova posledního klenotu. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Bafta, je pre mňa, nudná, nezáživná, protivná - filmová akadémia, prišli skoro všetci, Mark a Brie, sa vopred ospravedlnili, moderátor Fry, ani na okamih, nezmizne z obrazovky, lebo program vysielala, verejnoprávna BBC, a tak nie je možnosť, odskočiť si na WC. Jednotlivé kategórie, ubiehali ako po masle, išlo to rýchlo a svižne, pričom medzi nominovanými pre - cudzojazyčný film, sú snímky, viac ako rok staré, ktoré súťažili, minulý rok na Oscaroch, tak dá sa povedať, že „briti sú v riti” ! Bol som zvedavý na udeľovanie týchto „prestížnych cien” , ale zistil som, že ma vonkoncom - nezaujímajú, nie som zvedavý na ich - suchý humor + už viem, že znovu sa na to v žiadnom prípade, asi nemrknem. „Najlepší film” , vyhlásil, známy, “scientolólog” - Tom Cruise, kamera stále zaberala - Stevena Spielberga, ktorý sedel vpredu, či SIR SCOTT, sa tváril, ako na Marse s Markom Whatneyom, to som ani nevedel, že toto sledovať, bude také utrpenie + kameň úrazu je v tom, že niekoľko kategórii - zbúchali rýchlym strihom, a to som sa na ne - tešil, t.j - strih, hudba, ... A tak jediné - pozitívum, je v POCTE - POITIERA ! ()

_ksilt 

všechny recenze uživatele

Žádné zásadní překvapení se nekonalo, Stephen Fry jako vždy s vtipným komentářem. Výborná Rebel Wilson a její projev na téma (nejen) genderové diversity :-) ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama