Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva astronauti jsou vysláni na planetu Rheton, kde se ztratily již dvě kosmické lodi. Po dramatickém přistání zůstává jen jeden a rázem se smršťuje do miniaturních rozměrů. Postupně odhaluje mytologii místních domorodců a učí se s nimi žít. Planetu a její obyvatele ovšem okupují vesmírná monstra, kterým bude muset kapitán kosmické lodi čelit. (Holina)

(více)

Recenze (11)

Rapaport 

všechny recenze uživatele

Sci-fi , které je spíše pozdním padesátkovým počinem. Co do efektů a hereckých výkonů. Stejně tak je to se scénářem. Nedívá se na to úplně špatně. Snaha o technické efekty na začátku filmu taky je. Ale v průběhu filmu jde spíše o to, jak natáhnout děj. Prostoji, mluvením a pomalými pohyby. O herectví moc řeč být nemůže. Ale do Star Treku zbývá ještě pět let a tak se dá přihmouřit oko.  Noční jednohubka, bez závratných zvratů se špetkou napětí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemné scifíčko z doby, kedy už pôsobilo ako zbierka klišé predchádzajúcej dekády. Ale to mi nezabránilo sa pri ňom dobre pobaviť a na konci byť do istej miery aj dojatý. Atmosféra je skvelá, nápad, kedy je obývaná planéta tak malá, že na nej nevieme nájsť život a necestujeme tak nereálne miliardy kilometrov mimo náš systém, je celkom elegantný. Menšie sklamanie tak prichádza skôr v treťom dejstve, kedy tu máme nemotorného mimozemšťana a chýba tomu nosnejšie myšlienka. Inak ide o jedného z predchodcov Hviezdnych vojen. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Začátek je nadějný a scéna opravy vnějšího pláště lodi v otevřeném vesmírném prostoru dokonce zajímavá, po dvacáté minutě se to však přehoupne v docela nezáživnou verzi Gulliverových cest, kde se už jen mluví, mluví, tupě kouká a zase hloupě mluví. A Richard Kiel pod maskou mimozemšťana nerozpoznatelný, škoda. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové info: ZŘETE!!! 6 STOP VYSOKÉHO KOSMONAUTA, SCVRKÁVAJÍCÍHO SE NA 6 PALCů MALÉHO!!! MĚSÍČNÍ PANNY!!! ÚTOK OHNIVÝCH LIDÍ!!! _____ Plakát výjimečně nelže (jak bylo naopak zvykem u reklamních masáží sci-fi filmů ´Zlatého věku´), vše co inzeruje, tu uvidíte, ale v tak fádním provedení, že to zabolí. Celé tempo filmu je dost pochmurné a líně se vlekoucí, za což může přehršel banálních dialogů, které řeší ještě banálnější záležitosti. Je tu jakási mimozemská entita lidí, žijících na asteroidu, ze kterého si udělali létající kosmický koráb a který ovládají tak, že rukama máchají na skleněnými hrnci (lepší přirovnání mě nenapadá), za pomoci „gravitační záclony“ bojují proti „solaritům“, tj netvorům létajících na ohnivých kamenech a šlehajících plazmové paprsky a co mezi těmi skalami pěstují za obživu, to jsem nepostřehl. Tři čtvrtiny času herci pobíhají zmateně mezi kulisami skal, hlavní hrdina - pozemšťan a pilot – má permanentně rozepnutou košili s vyvalenou chlupatou hrudí a neustále se rozhoduje, které z mimozemšťanek dá v milostném tokání přednost. Ale má to i světlé chvilky – občas roztomilé triky, jako např. první setkání velkého pozemšťana ve skafandru (předtím, než se nadýchá atmosféry a scvrkne se) s mimozemskými liliputánky, souboj na férovku s ohnivým monstrem (srandovní dvoumetrová příšera v kostýmu s tělem – věřte, nebo ne – Richarda Kiela, pozdějšího záporáka Jawse z bondovek) a tím výčet pozitiv končí. Naopak režisér občas nezvládá kašírování jednotlivých scén, takže herci – všichni do jednoho prachbídní – občas čumí přímo do kamery a nějak se to neřeší. Ale po těch zhruba dvou stovkách shlédnutých sci-fi kousků ´Zlatého věku´ jsem už tak otrlý, že tohle mě nerozhází a odpadem plýtvat nebudu ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Fanservisový film... jako obvykle, hrdinný výkvět pozemského chlapáctví dorazí do utopického místa. Tam je souzen ženskou porotou v kostýmcích roztleskávaček, složenou z missek různých amerických států, případně playmate. Aby se usadil, jsou mu nabídnuty dvě z nich, má si vybrat, nebo je může mít obě (Coleen Gray i hraje, na Dolores Faith se jen dobře dívá). No, který návštěvník kina v té době by se nechtěl vžít do jeho pozice? Jsou zde i nějaké napínavé momenty, které ovšem hrdina zvládne pomocí své bohaté muskulatury a jedné mozkové buňky (z obou). ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama