Reklama

Reklama

V době mezi světovými válkami se na pevninské Itálii roztahovaly stíny diktatury, ale nebe nad Jaderským mořem stále bylo světem absolutní svobody a rytířského hrdinství. Mistrovský pilot Porco Rosso je jak hrdina ze starých dobrodružných filmů italské či francouzské produkce. Jeho letecké souboje se vzdušnými piráty jsou plné grácie i nadsázky a jeho šarm nebroušeného diamantu září při decentních setkáních s dámami i divokých konfrontacích s padouchy. A nic na tom nemění, že kvůli tajuplné kletbě má hlavu jako pašík. Světově uznávaný režisér animovaných filmů Hajao Mijazaki nikdy neskrýval svou fascinaci létáním. To se jako klíčový motiv ztvárněný v uhrančivých sekvencích objevuje již v jeho dřívějších snímcích jako Naušika z Větrného údolí, Laputa: Nebeský zámek, Můj soused Totoro či Doručovací služba čarodějky Kiki. Ale až ve filmu Porco Rosso vytvořil vyloženou ódu na svět neohrožených letců doby, kdy létání ještě mělo punc dobrodružství. (Aerofilms)

(více)

Diskuze

Lazyt

Lazyt (hodnocení, recenze)

Česká Televize mě zas opravdu překvapila skvělým dabingem.. děkuji! 

Uživatel hickok smazal svůj příspěvek.

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Dadel

O téhle aféře vím, ale kabelku nechci :-) Bral bych třebas nástěnný kalendář, keramického Totora či pěkného plyšáčka :-) Holt si budu muset vystačit s filmem no.

Skuby47

Skuby47 (hodnocení, recenze)

(mOnkey)

Díky za informaci, jsem ráda, že mám všechny u nás vydané filmy. Ty poslední tři jsem sehnala v pohodě ve stánku v hypermarketu, paní mi je nechávala i když dostávala po jednom kuse. Ty dřívější jsem si objednávala ve zdejší prodejně knih a vždy do dvou dnů jsem je měla.

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Tak tak, ačkoli Lupin je tak trošku jinej kousek než všechno ostatní, přijde mi to jako taková kreslená bondovka :-)

Jen škoda že se u nás těžko shání třebas Totoro plyšák atd., jsem sice dospělej chlap, ale bral bych ho všema deseti, super figurka :-))

na příspěvěk reagoval Dadel

Skuby47

Skuby47 (hodnocení, recenze)

Tyckin

Chtěla bych se zeptat kolik Miyazakiho filmů bylo u nás k sehnání. Mám jich s tím dnešním 9 a nevím, jestli je moje sbírka kompletní nebo mám-li po některém ještě pátrat.

na příspěvěk reagoval (mOnkey)

(mOnkey)

(mOnkey) (hodnocení, recenze)

Tyckin

Mně se obal Totora líbí snad nejvíc, ale to není až tak důležité. Teď ještě získat práva (?) na Rupana a byl bych naprosto spokojený.

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Vyšlo to, koupeno v druhé trafice :-) Zvuk 2.0 CZ a JAP + titule, klasika. Obal se narozdíl od Totora povedl.

Sbírka tedy konečně komplet! Ale že to trvalo...

na příspěvěk reagoval (mOnkey), Skuby47

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Tak na www.dvdinform.cz visí vydání na 1.2 Kiki, 8.2. Totoro a 15.2 Porco Rosso, to jsem vážně zvědav, zda to fakt bude :-)

Gwaihir

Gwaihir (hodnocení, recenze)

Cituji z mailu, který jsem na svůj dotaz ohledně zbývajících Miyazakiho filmů obdržel: "tyto filmy vydávat budeme v průběhu srpen-září".

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

No imaginární disk možná jo, fyzicky to asi nevyšlo že :-) Další imaginární kousek bude 7.6. Laputa (Nebeský zámek), dle DVDinform cena 199Kč?! Nicméně ono to stejně nevyjde, u HCE nejsou po Miyazakiho kouscích ani stopy informací :-(

Lazyt

Lazyt (hodnocení, recenze)

už se nemůžu dočkat až si dneska zajdu do trafiky a půjdu si koupit jeden imaginární disk a pustím si ho doma na dvdčku :)

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Takže na www.dvdinform.cz už to na 31.5. opět zmizelo, klasika, zase nic nebude :-(

(mOnkey)

(mOnkey) (hodnocení, recenze)

Tyckin: Tak trochu jsem doufal, že bude obsahovat původní stopu (nic proti české verzi, ale rád bych měl možnost volby - a anglickou neznám). A do pošetky se mi dvakrát moc nechce.

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Ad Cesta do fantazie - mám dvě verze - papírový obal a tenkou krabičku, jedna z těch verzí ale postrádá japonský zvuk (je tam čeština a angličtina), a mám právě pocit, že to je ta krabičková verze, japonský zvuk má ta papírová pošetka. Jen už to neřeknu na 100%.

(mOnkey)

(mOnkey) (hodnocení, recenze)

Jirka_Šč: Jako že by to v Česku prodávali jako Kurenai no buta, i když ostatní Mijazakiho filmy, které u nás vyšly, jsou přeložené? Jakou by to mělo logiku?

Tak snad ještě toho Rupana se nějaká vydavatelská společnost ujme, abysme to měli kompletní. Mimochodem, máte někdo Cestu do fantazie od Intersonicu? Je to klasická tlustá DVD krabička nebo ta tenká?

Jirka_Šč

Jirka_Šč (hodnocení, recenze)

Proboha! Karmínové prase! Hrozný název! To nemohli nechat původní? Jsem zvědavý, kdo si to pod tímto názvem koupí.

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Spíš by mne zajímalo, jestli HCE někdy něco od Miyazakiho vůbec vydá, grr...!!! Poslední kousek byl před rokem a od té doby jen sliby a jejich rušení, jako u vlády :-)

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

Je tenhle český název nějak oficiální ve smyslu distribuce, nebo si tu jen někdo honí triko? 

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Tak už nám to zase z www.dvdinform.cz zmizelo, jako obvykle zřejmě nic nebude či kdo ví kdy. Fakt už mi pijou krev, začínám dávat dohromady výbušné balíčky a odesílat na HCE :-))

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Tak absence originálního znění bych se nebál, spíše přítomnost dabingu je otázkou. Já osobně ale vždy preferuji původní zvuk, z 99% je lepší než dabing, byť sebelépe provedený... Jen u filmů typu Totoro či Kiki je dabing fajn, děti se vám na titule vyprdnou ač je film samotný sebelepší :-)

Rugero

Rugero (hodnocení, recenze)

Tyckin: filmX snad nesklame , jenom se obávám aby to nebylo pouze v čr dabingu , chci verzi  s japonskym znenim a titulky.

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Jo a ke koupi by to mělo být 26.4., snad to zase někam neposunou jako obvykle...

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

neviete na jakom torrente sa to dá stiahnúť,už to dlho zháňam a stále nič,a tiež nato neviem najsť žiadne titulki,ak náhodov niekdo má prosím pošlite mi na mail

Reklama

Reklama